Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Заливний пиріг з рибними консервами готується нескладно і швидко, продукти використовуються максимально доступні. Це робить рецепти наливної рибного пирога дуже популярними серед господинь, адже так можна швидко нагодувати всю сім’ю.

Рецепт холодцю пирога з рибними консервами на кефірі

Після свята вдома часто залишається зайва баночка консерви в маслі, а на полиці холодильника нудиться в пачці останній стакан кефіру, який забули випити з-за великої кількості святкових страв. Все це стане в нагоді в приготуванні рибника.

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 12.

Інгредієнти

  • Кефір 220 мл
  • Борошно пшеничне 330 гр.
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Консерви в олії 1 банку
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Теплий кефір вилити в миску, розмішати в ньому соду, яку попередньо нічим гасити не потрібно. Дати постояти близько 3 хв., за цей час кислота з кефіру погасить соду. Додати до суміші яйця, посолити і збити міксером або віночком. Всипати заздалегідь просіяне борошно і знову збити. Тісто виходить не дуже густим. Деко промазати соняшниковим маслом і вилити на нього половину тіста.
  • Для начинки почистити картоплю і порізати її тонкими пластинками або потерти на крупній тертці. При бажанні можна використовувати вже варену картоплю, який залишився з учорашнього дня. Розкласти шматочки картоплі по поверхні тіста, трохи відступаючи від країв пирога.
  • Лук очистити і нарізати півкільцями. Розкласти цибулю по картоплі.
  • Баночку консерви відкрити, викласти в сито і злити масло, потім трохи розім’яти виделкою. Розкласти рибну масу по картоплі з цибулею.
  • Залити все зверху рештою тестом, розрівняти його за допомогою лопатки. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180-190 градусів духовку на 45 хв.
  • Коли пиріг пропечеться до рум’яної скоринки, дістати його з духовки і, поки ще гарячий, змастити поверхню шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг на майонезі з рибними консервами

Тісто готується на майонезі, воно абсолютно проста і невибаглива у виконанні. З таким пирогом впораються навіть початківці. Головне баночку консервів для начинки брати саме в маслі, томатна паста зіпсує весь смак.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Консерви рибні – 1 банка;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Майонез – 8 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Кріп і петрушка – пару гілочок;
  • Сіль і приправи – на свій смак.

Процес приготування:

  • Майонез викласти в миску, додати до нього курячі яйця. Якщо яйця маленькі, краще взяти 3 шт.
  • Посолити, поперчити, додати приправу і розмішати. З сіллю потрібно не переборщити, тому що в тесті вже міститься майонез, який сам по собі солоний.
  • В окрему миску просіяти борошно і розпушувач, потім потроху додавати всю суміш в тісто і збити міксером.
  • Зелень сполоснути і обсушити, дрібно нашаткувати і висипати в тісто, розмішати.
  • Форму змастити маслом, якщо вона металева, і припорошити борошном, струсити надлишки. Якщо форма силіконова, такі маніпуляції не потрібні. Вилити на дно половину тіста, викласти шматочки консерви, попередньо трохи розім’явши їх виделкою, і залити зверху рештою тестом.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з заготівлею на середню полицю духовки, випікати при встановленій температурі близько півгодини. Протягом цього часу духовку краще не відкривати, інакше пиріг опаде.
  • Перевірити на готовність так само, як і іншу бісквітну випічку. Проколоти пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою і без грудочок тесту на ній, страва готова.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт холодцю пирога з картоплею і рибними консервами

    В начинку до пирога консервам краще додати достатньо картоплі, вона стане набагато ніжніше, піде різкий смак риби, пиріг придбає велику поживність. Якщо такий закусочний пиріг приготувати в квадратній формі, а потім порізати на порції, його буде зручно давати домочадцям з собою на перекус на роботу і в школу.

    Час готування: 1 год.

    Порцій: 6.

    Інгредієнти:

    • Сметана – 210 г;
    • Майонез – 210 г;
    • Яйця курячі – 1 шт.;
    • Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
    • Сіль – 0,5 ч. л.;
    • Сода – ¼ ч. л.;
    • Картопля – 2 шт.;
    • Баночка скумбрії в олії – 1 банка;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • Олія соняшникова – 4 ст. л.

    Процес приготування:

  • Для начинки скумбрію викласти з консервної банки в сито, щоб скло масло, потім розім’яти виделкою або толкушкой для картоплі.
  • З лука зняти шкірку, помити його і дуже дрібно нашаткувати.
  • Картоплю почистити, помити і потерти на крупній тертці. Якщо від обіду залишився варену картоплю, то в начинку можна утилізувати його.
  • Для тесту у мисці змішати сметану і майонез, яйце і борошно. Додати сіль з содою, а потім збити все до повної однорідності. Тісто вийде не сильно рідким. Влити половину масла в тісто, розмішати і залишити постояти трохи, щоб сода прореагувала зі сметаною. До речі, сметану теж можна брати не найсвіжішу, а можна замінити кефіром або майонезом.
  • Форму, в якій буде готуватися випічка, промазати маслом рослинним або вершковим маслом, вилити в неї половину тіста.
  • Розкласти по поверхні тіста картоплю, попередньо віджавши сік, якщо він виділився. Наступним шаром йде консервована риба і далі цибулю. Вилити залишки тіста на начинку і обережно розподілити його по всій формі.
  • Духовка повинна бути розігріта до 190 градусів. Відправити туди випікатися пиріг на 40 хв. Якщо тісто зверху стане пригорати, потрібно накрити випічку фольгою.
  • Дати пирогу охолонути у формі, обережно перекласти на тарілку і порізати на порції.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний заливний пиріг з консервами і рисом

    Одним з небагатьох продуктів, які найбільш вдало поєднуються з рибою за смаком, є рис. Від нього начинка стає більш розсипчастою і приємно розпадається у роті.

    Час готування: 1 год.

    Порцій: 6.

    Інгредієнти:

    • Сметана – 260 г;
    • Майонез – 260 г;
    • Яйця курячі – 3 шт.;
    • Борошно – 7-8 ст. л.;
    • Цукровий пісок – 1 ч. л.;
    • Сода харчова – 0,5 ч. л.;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • Консерви рибні в олії – 230 г;
    • Рис – 0,5 склянки;
    • Сіль і приправи – на свій смак.

    Процес приготування:

  • У мисці змішати яйця з сіллю, цукром, приправами, збити віночком. Додати сметану, соду і майонез, розмішати до об’єднання. Дати постояти пару хвилин, щоб сода подіяла.
  • Тонкою цівкою всипати в тісто просіяне борошно, не припиняючи збивати. Стежити за тим, щоб не утворилися грудочки. Накрити тісто рушником, відставити убік і зайнятися начинкою.
  • Цибулю почистити, помити і нарізати тонко півкільцями. Обсмажити в рослинній олії до рум’яності.
  • Консерви викласти з банки в сито, спустити зайве масло, потім розім’яти виделкою і змішати зі смаженою цибулею.
  • Рис зварити до напівготовності, додати до інших компонентів начинки. При бажанні в начинку можна покласти пару ложок майонезу, це додасть їй соковитості.
  • Форму для випічки змастити маслом і присипати панірувальними сухарями чи манкою. Влити половину тіста на дно форми, рівномірно розкласти ложкою по його поверхні начинку, зверху вилити решту тіста.
  • Заздалегідь нагріти духовку до 180 градусів. Пекти пиріг близько 40 хв. до рум’яної скориночки і сухий шпажки.
  • Дати випічці охолонути у формі, вийняти і нарізати, подавати до чаю або кави.
  • Приємного апетиту!

    Швидкий пиріг з рибними консервами на сметані на сковороді

    Один з найбільш швидких рецептів такого плану, пиріг випікається на сковороді під кришкою. Тісто замішується на сметані, інгредієнти в начинку можна змінювати в залежності від того, який гарнір залежався в каструлях.

    Час приготування: 45 хв.

    Порцій: 7.

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 5 шт.;
    • Сметана – 7 ст. л.;
    • Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • Рибні консерви в олії – 1 банка;
    • Варений рис – 3 ст. л.;
    • Сир твердий – 90 г;
    • Сіль, приправи – на свій смак;
    • Рослинне масло – для смаження.

    Процес приготування:

  • Змішати 2 яйця і сіль, додати до них сметану, збити міксером.
  • Покласти в тісто просіяне борошно, збити ще раз, щоб позбутися від грудочок. Консистенція тесту буде нагадувати густу сметану.
  • Сковороду добре розігріти, змазати маслом за допомогою пензля.
  • Тісто викласти і рівномірно розмазати по дну сковороди. Залишити 2-3 ст. л. тесту окремо.
  • Очищений і порізаний дрібно цибулю викласти на тісто.
  • Із консерви злити сік, розім’яти її виделкою і розкласти по луку.
  • Наступним шаром розподілити зварений рис, який при бажанні можна замінити вареною картоплею.
  • 3 яйця розбити на шар рису в різних місцях, посипати дрібкою солі і прянощами. Крім того, яйця можна змішати і вилити на начинку суцільною масою.
  • Твердий сир потерти на дрібній тертці, змішати із залишками тіста і розмазати поверх яєць.
  • Сковороду накрити кришкою, включити слабкий вогонь. Готується таке блюдо близько 25 хв., готовність визначають за золотистої скоринки знизу і появи приємного аромату випічки.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт пирога з консервами в духовці

    В якості начинки будемо використовувати всіма улюблені шпроти в олії, картопля і багато зеленої цибулі. Виходить м’який пиріг з соковитою начинкою. Можна приготувати багато маленьких закусочних кексів, тому ж рецепту, вийде оригінальне частування до святкового столу.

    Час приготування: 45 хв.

    Порцій: 8.

    Інгредієнти:

    Для тіста:

    • Кефір – 200 мл;
    • Майонез – 3 ст. л.;
    • Яйця курячі – 3 шт.;
    • Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
    • Сіль – щіпка.

    Для начинки:

    • Картопля – 2 шт.;
    • Шпроти – 2 банки;
    • Зелена цибуля – 20 р.

    Процес приготування:

  • Картоплю зварити у мундирі, охолодити і почистити, порізати кружальцями.
  • Форму для випічки пирога змастити маслом.
  • Розкласти по дну форми шар картоплі.
  • Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно порізати.
  • Зі шпрот злити рідину, пом’яти їх виделкою, змішати з зеленим цибулею і 1 ст. л. майонезу. Викласти все це рівним шаром поверх картоплі.
  • Кефір з’єднати з яйцями, додати 2 ст. л. майонезу, перемішати до однорідності. У тісто тонкою цівкою всипати борошно, поки не вийде тісто, як на оладки. Воно не повинно бути занадто рідким. Дати тісту постояти 10 хв., щоб почала працювати клейковина.
  • Це тісто залити поверх начинки у форму для випічки.
  • Попередньо нагріти Духовку до 200 градусів, відправити туди форму з пирогом запікатися на півгодини.
  • Остудити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо. Якщо є бажання, можна покласти поверх форми тарілку, перевернути її, притиснувши до форми. Пиріг випаде з форми на тарілку начинкою вгору. Нарізати на шматочки і подати до полуденка.
  • Приємного апетиту!

    Заливний пиріг з капустою рибними консервами

    Здавалося б, як може риба поєднуватися з капустою? Однак спробуйте заливний пиріг з тушкованою капустою і консервами з риби і самі в цьому переконаєтеся.

    Час приготування: 50 хв.

    Порцій: 8.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 13-14 ст. л. (з гіркою);
    • Яйця курячі – 3 шт.;
    • Молоко – 230 мл;
    • Сметана – 2 ст. л.;
    • Сода, погашена оцтом, ‑ 0,5 ч. л.;
    • Сіль – на смак;
    • Капуста – 0,5 невеликого качана;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • Морква – 1 шт.;
    • Скумбрія в олії – 1 банка;
    • Вершкове масло – для обсмажування.

    Процес приготування:

  • Добре збити міксером яйця з сіллю. Додати соду, молоко зі сметаною, розмішати.
  • Просіяне борошно потроху всипати в тісто, збиваючи після кожного разу і перевіряючи тягучість і консистенцію тесту. Грудочок бути не повинно, і тісто по густоті, як для оладок.
  • У сковороді розтопити шматочок вершкового масла. Овочі почистити, помити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. Все це обсмажити у вершковому маслі, потім у сковороду влити воду, додати сіль і тушкувати під закритою кришкою до готовності.
  • Консерви відкинути на сито, зайве масло піде. Розім’яти рибу виделкою і перемішати з приготовленої тушкованою капустою.
  • Форму для випікання промазати маслом, вилити на дно половину тіста рівномірно розподілити начинку і залити зверху другою половиною тіста.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Пекти пиріг близько 45-50 хв. до рум’яності.
  • Приємного апетиту!

    Рецепт холодцю пирога з консервами в мультиварці

    Піч такі пироги в мультиварці – одне задоволення: вони чудово підходять, виходять пишними і не сухими.

    Час готування: 130 хв.

    Порцій: 8.

    Інгредієнти:

    • Майонез – 90 г;
    • Кефір – 260 мл;
    • Борошно пшеничне – 410 г;
    • Яйця курячі – 2 шт.;
    • Сіль – 1 ч. л.;
    • Цукор – 1,5 ч. л.;
    • Розпушувач – 11 г;
    • Сайра консервована в маслі – 2 банки;
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    • Зубчики часнику – 1-2 шт.

    Процес приготування:

  • Овочі очистити, сполоснути. Цибулю дуже сильно подрібнити, часник вичавити через прес.
  • Консерви відкрити, злити масло і рибу розім’яти виделкою. Додати до цибулі з часником і перемішати.
  • У миску вбити яйця, вилити кефір з майонезом, збити.
  • Додати сіль, цукор, просіяне борошно і розпушувач. Збити міксером до повного об’єднання. Вийде в міру густе тісто.
  • Чашу мультиварки змастити соняшниковою олією. Вилити на дно половину тіста, викласти начинку рівним шаром, не доходячи до країв близько 1,5 см. Зверху вилити на начинку залишки тіста.
  • Встановити режим «Випічка» на 60 хв. і закрити кришку.
  • Після закінчення цього часу відкрити кришку, перевернути пиріг за допомогою контейнера для готування на пару на іншу сторону і випікати ще півгодини.
  • Готовий рибний заливний пиріг подавати до гарячих напоїв в якості випічки або виставити на святковий стіл у вигляді закуски, порізавши шматочками і прикрасивши майонезом і зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Смачний заливний пиріг з консервами і яйцями

    Заливний пиріг з консервами і яйцями нагадує бабусині рибні пироги, якими нас пригощали в дитинстві по святах. Однак нам не доводиться вставати рано вранці, щоб замісити тісто, все елементарно і швидко. Начинка проста, але поживна і ситна, оскільки в рибі і яйцях багато білка.

    Час приготування: 55 хв.

    Порцій: 7.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 240 г;
    • Майонез – 200 г;
    • Рибні консерви в олії – 2 банки;
    • Яйця варені – 3 шт.;
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • Сметана нежирна – 200 мл;
    • Яйця в тісто – 3 шт.;
    • Розпушувач тіста – 1 ч. л.;
    • Сіль – на свій смак.

    Процес приготування:

  • Духовку поставити нагріватися до 180-190 градусів.
  • Змішати майонез зі сметаною, додати до них сирі яйця і збити міксером до повного об’єднання.
  • Спробувати тісто, якщо солі замало, то потрібно досолити. Майонез може виявитися недостатньо солоним, щоб вивезти на собі смак всього тесту.
  • Борошно просіяти окремо з розпушувачем, додавати невеликими порціями в тісто і збивати міксером до стану гладкою емульсії, без грудочок.
  • Цибулю почистити, помити і дрібно-дрібно нашаткувати. Із консерви злити сік, пом’яти її виделкою і додати до цибулі. Яйця очистити від шкаралупи, порізати на дрібні кубики і вмішати в начинку, яку можна заправити 1 ст. л. майонезу. При бажанні можна додати щіпку солі.
  • Форму змастити маслом і вилити в неї 2/3 тіста. Далі розкласти рівним шаром начинку і залити зверху другою частиною тіста.
  • Випікати 40-45 хв. до рум’яної скоринки. Не відкривати духовку протягом перших 25 хв. випікання, щоб пиріг не опал.
  • Остудити і подавати до чаю. У холодному вигляді пиріг стає ще більш смачним.
  • Приємного апетиту!