Заливний пиріг з рибними консервами готується нескладно і швидко, продукти використовуються максимально доступні. Це робить рецепти наливної рибного пирога дуже популярними серед господинь, адже так можна швидко нагодувати всю сім’ю.
Рецепт холодцю пирога з рибними консервами на кефірі
Після свята вдома часто залишається зайва баночка консерви в маслі, а на полиці холодильника нудиться в пачці останній стакан кефіру, який забули випити з-за великої кількості святкових страв. Все це стане в нагоді в приготуванні рибника.
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 12.
Інгредієнти
- Кефір 220 мл
- Борошно пшеничне 330 гр.
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Консерви в олії 1 банку
- Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
- Теплий кефір вилити в миску, розмішати в ньому соду, яку попередньо нічим гасити не потрібно. Дати постояти близько 3 хв., за цей час кислота з кефіру погасить соду. Додати до суміші яйця, посолити і збити міксером або віночком. Всипати заздалегідь просіяне борошно і знову збити. Тісто виходить не дуже густим. Деко промазати соняшниковим маслом і вилити на нього половину тіста.
- Для начинки почистити картоплю і порізати її тонкими пластинками або потерти на крупній тертці. При бажанні можна використовувати вже варену картоплю, який залишився з учорашнього дня. Розкласти шматочки картоплі по поверхні тіста, трохи відступаючи від країв пирога.
- Лук очистити і нарізати півкільцями. Розкласти цибулю по картоплі.
- Баночку консерви відкрити, викласти в сито і злити масло, потім трохи розім’яти виделкою. Розкласти рибну масу по картоплі з цибулею.
- Залити все зверху рештою тестом, розрівняти його за допомогою лопатки. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180-190 градусів духовку на 45 хв.
- Коли пиріг пропечеться до рум’яної скоринки, дістати його з духовки і, поки ще гарячий, змастити поверхню шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!