Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Заливний пиріг з рибними консервами готується нескладно і швидко, продукти використовуються максимально доступні. Це робить рецепти наливної рибного пирога дуже популярними серед господинь, адже так можна швидко нагодувати всю сім’ю.
Рецепт холодцю пирога з рибними консервами на кефірі
Після свята вдома часто залишається зайва баночка консерви в маслі, а на полиці холодильника нудиться в пачці останній стакан кефіру, який забули випити з-за великої кількості святкових страв. Все це стане в нагоді в приготуванні рибника.
Час приготування: 1,5 години.
Порцій: 12.
Інгредієнти
Кефір 220 мл
Борошно пшеничне 330 гр.
Картопля 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйце куряче 2 шт.
Сода харчова 1 ч. л.
Консерви в олії 1 банку
Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
Теплий кефір вилити в миску, розмішати в ньому соду, яку попередньо нічим гасити не потрібно. Дати постояти близько 3 хв., за цей час кислота з кефіру погасить соду. Додати до суміші яйця, посолити і збити міксером або віночком. Всипати заздалегідь просіяне борошно і знову збити. Тісто виходить не дуже густим. Деко промазати соняшниковим маслом і вилити на нього половину тіста.
Для начинки почистити картоплю і порізати її тонкими пластинками або потерти на крупній тертці. При бажанні можна використовувати вже варену картоплю, який залишився з учорашнього дня. Розкласти шматочки картоплі по поверхні тіста, трохи відступаючи від країв пирога.
Лук очистити і нарізати півкільцями. Розкласти цибулю по картоплі.
Баночку консерви відкрити, викласти в сито і злити масло, потім трохи розім’яти виделкою. Розкласти рибну масу по картоплі з цибулею.
Залити все зверху рештою тестом, розрівняти його за допомогою лопатки. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180-190 градусів духовку на 45 хв.
Коли пиріг пропечеться до рум’яної скоринки, дістати його з духовки і, поки ще гарячий, змастити поверхню шматочком вершкового масла.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг на майонезі з рибними консервами
Тісто готується на майонезі, воно абсолютно проста і невибаглива у виконанні. З таким пирогом впораються навіть початківці. Головне баночку консервів для начинки брати саме в маслі, томатна паста зіпсує весь смак.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Консерви рибні – 1 банка;
Яйця курячі – 2 шт.;
Майонез – 8 ст. л.;
Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.;
Розпушувач – 1 ч. л.;
Кріп і петрушка – пару гілочок;
Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
Майонез викласти в миску, додати до нього курячі яйця. Якщо яйця маленькі, краще взяти 3 шт.
Посолити, поперчити, додати приправу і розмішати. З сіллю потрібно не переборщити, тому що в тесті вже міститься майонез, який сам по собі солоний.
В окрему миску просіяти борошно і розпушувач, потім потроху додавати всю суміш в тісто і збити міксером.
Зелень сполоснути і обсушити, дрібно нашаткувати і висипати в тісто, розмішати.
Форму змастити маслом, якщо вона металева, і припорошити борошном, струсити надлишки. Якщо форма силіконова, такі маніпуляції не потрібні. Вилити на дно половину тіста, викласти шматочки консерви, попередньо трохи розім’явши їх виделкою, і залити зверху рештою тестом.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з заготівлею на середню полицю духовки, випікати при встановленій температурі близько півгодини. Протягом цього часу духовку краще не відкривати, інакше пиріг опаде.
Перевірити на готовність так само, як і іншу бісквітну випічку. Проколоти пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою і без грудочок тесту на ній, страва готова.
Приємного апетиту!
Простий рецепт холодцю пирога з картоплею і рибними консервами
В начинку до пирога консервам краще додати достатньо картоплі, вона стане набагато ніжніше, піде різкий смак риби, пиріг придбає велику поживність. Якщо такий закусочний пиріг приготувати в квадратній формі, а потім порізати на порції, його буде зручно давати домочадцям з собою на перекус на роботу і в школу.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Сметана – 210 г;
Майонез – 210 г;
Яйця курячі – 1 шт.;
Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
Сіль – 0,5 ч. л.;
Сода – ¼ ч. л.;
Картопля – 2 шт.;
Баночка скумбрії в олії – 1 банка;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Для начинки скумбрію викласти з консервної банки в сито, щоб скло масло, потім розім’яти виделкою або толкушкой для картоплі.
З лука зняти шкірку, помити його і дуже дрібно нашаткувати.
Картоплю почистити, помити і потерти на крупній тертці. Якщо від обіду залишився варену картоплю, то в начинку можна утилізувати його.
Для тесту у мисці змішати сметану і майонез, яйце і борошно. Додати сіль з содою, а потім збити все до повної однорідності. Тісто вийде не сильно рідким. Влити половину масла в тісто, розмішати і залишити постояти трохи, щоб сода прореагувала зі сметаною. До речі, сметану теж можна брати не найсвіжішу, а можна замінити кефіром або майонезом.
Форму, в якій буде готуватися випічка, промазати маслом рослинним або вершковим маслом, вилити в неї половину тіста.
Розкласти по поверхні тіста картоплю, попередньо віджавши сік, якщо він виділився. Наступним шаром йде консервована риба і далі цибулю. Вилити залишки тіста на начинку і обережно розподілити його по всій формі.
Духовка повинна бути розігріта до 190 градусів. Відправити туди випікатися пиріг на 40 хв. Якщо тісто зверху стане пригорати, потрібно накрити випічку фольгою.
Дати пирогу охолонути у формі, обережно перекласти на тарілку і порізати на порції.
Приємного апетиту!
Дуже смачний заливний пиріг з консервами і рисом
Одним з небагатьох продуктів, які найбільш вдало поєднуються з рибою за смаком, є рис. Від нього начинка стає більш розсипчастою і приємно розпадається у роті.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Сметана – 260 г;
Майонез – 260 г;
Яйця курячі – 3 шт.;
Борошно – 7-8 ст. л.;
Цукровий пісок – 1 ч. л.;
Сода харчова – 0,5 ч. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Консерви рибні в олії – 230 г;
Рис – 0,5 склянки;
Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
У мисці змішати яйця з сіллю, цукром, приправами, збити віночком. Додати сметану, соду і майонез, розмішати до об’єднання. Дати постояти пару хвилин, щоб сода подіяла.
Тонкою цівкою всипати в тісто просіяне борошно, не припиняючи збивати. Стежити за тим, щоб не утворилися грудочки. Накрити тісто рушником, відставити убік і зайнятися начинкою.
Цибулю почистити, помити і нарізати тонко півкільцями. Обсмажити в рослинній олії до рум’яності.
Консерви викласти з банки в сито, спустити зайве масло, потім розім’яти виделкою і змішати зі смаженою цибулею.
Рис зварити до напівготовності, додати до інших компонентів начинки. При бажанні в начинку можна покласти пару ложок майонезу, це додасть їй соковитості.
Форму для випічки змастити маслом і присипати панірувальними сухарями чи манкою. Влити половину тіста на дно форми, рівномірно розкласти ложкою по його поверхні начинку, зверху вилити решту тіста.
Заздалегідь нагріти духовку до 180 градусів. Пекти пиріг близько 40 хв. до рум’яної скориночки і сухий шпажки.
Дати випічці охолонути у формі, вийняти і нарізати, подавати до чаю або кави.
Приємного апетиту!
Швидкий пиріг з рибними консервами на сметані на сковороді
Один з найбільш швидких рецептів такого плану, пиріг випікається на сковороді під кришкою. Тісто замішується на сметані, інгредієнти в начинку можна змінювати в залежності від того, який гарнір залежався в каструлях.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 5 шт.;
Сметана – 7 ст. л.;
Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Рибні консерви в олії – 1 банка;
Варений рис – 3 ст. л.;
Сир твердий – 90 г;
Сіль, приправи – на свій смак;
Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Змішати 2 яйця і сіль, додати до них сметану, збити міксером.
Покласти в тісто просіяне борошно, збити ще раз, щоб позбутися від грудочок. Консистенція тесту буде нагадувати густу сметану.
Сковороду добре розігріти, змазати маслом за допомогою пензля.
Тісто викласти і рівномірно розмазати по дну сковороди. Залишити 2-3 ст. л. тесту окремо.
Очищений і порізаний дрібно цибулю викласти на тісто.
Із консерви злити сік, розім’яти її виделкою і розкласти по луку.
Наступним шаром розподілити зварений рис, який при бажанні можна замінити вареною картоплею.
3 яйця розбити на шар рису в різних місцях, посипати дрібкою солі і прянощами. Крім того, яйця можна змішати і вилити на начинку суцільною масою.
Твердий сир потерти на дрібній тертці, змішати із залишками тіста і розмазати поверх яєць.
Сковороду накрити кришкою, включити слабкий вогонь. Готується таке блюдо близько 25 хв., готовність визначають за золотистої скоринки знизу і появи приємного аромату випічки.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт пирога з консервами в духовці
В якості начинки будемо використовувати всіма улюблені шпроти в олії, картопля і багато зеленої цибулі. Виходить м’який пиріг з соковитою начинкою. Можна приготувати багато маленьких закусочних кексів, тому ж рецепту, вийде оригінальне частування до святкового столу.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 200 мл;
Майонез – 3 ст. л.;
Яйця курячі – 3 шт.;
Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
Сіль – щіпка.
Для начинки:
Картопля – 2 шт.;
Шпроти – 2 банки;
Зелена цибуля – 20 р.
Процес приготування:
Картоплю зварити у мундирі, охолодити і почистити, порізати кружальцями.
Форму для випічки пирога змастити маслом.
Розкласти по дну форми шар картоплі.
Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно порізати.
Зі шпрот злити рідину, пом’яти їх виделкою, змішати з зеленим цибулею і 1 ст. л. майонезу. Викласти все це рівним шаром поверх картоплі.
Кефір з’єднати з яйцями, додати 2 ст. л. майонезу, перемішати до однорідності. У тісто тонкою цівкою всипати борошно, поки не вийде тісто, як на оладки. Воно не повинно бути занадто рідким. Дати тісту постояти 10 хв., щоб почала працювати клейковина.
Це тісто залити поверх начинки у форму для випічки.
Попередньо нагріти Духовку до 200 градусів, відправити туди форму з пирогом запікатися на півгодини.
Остудити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо. Якщо є бажання, можна покласти поверх форми тарілку, перевернути її, притиснувши до форми. Пиріг випаде з форми на тарілку начинкою вгору. Нарізати на шматочки і подати до полуденка.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою рибними консервами
Здавалося б, як може риба поєднуватися з капустою? Однак спробуйте заливний пиріг з тушкованою капустою і консервами з риби і самі в цьому переконаєтеся.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 13-14 ст. л. (з гіркою);
Яйця курячі – 3 шт.;
Молоко – 230 мл;
Сметана – 2 ст. л.;
Сода, погашена оцтом, ‑ 0,5 ч. л.;
Сіль – на смак;
Капуста – 0,5 невеликого качана;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Скумбрія в олії – 1 банка;
Вершкове масло – для обсмажування.
Процес приготування:
Добре збити міксером яйця з сіллю. Додати соду, молоко зі сметаною, розмішати.
Просіяне борошно потроху всипати в тісто, збиваючи після кожного разу і перевіряючи тягучість і консистенцію тесту. Грудочок бути не повинно, і тісто по густоті, як для оладок.
У сковороді розтопити шматочок вершкового масла. Овочі почистити, помити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. Все це обсмажити у вершковому маслі, потім у сковороду влити воду, додати сіль і тушкувати під закритою кришкою до готовності.
Консерви відкинути на сито, зайве масло піде. Розім’яти рибу виделкою і перемішати з приготовленої тушкованою капустою.
Форму для випікання промазати маслом, вилити на дно половину тіста рівномірно розподілити начинку і залити зверху другою половиною тіста.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Пекти пиріг близько 45-50 хв. до рум’яності.
Приємного апетиту!
Рецепт холодцю пирога з консервами в мультиварці
Піч такі пироги в мультиварці – одне задоволення: вони чудово підходять, виходять пишними і не сухими.
Час готування: 130 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Майонез – 90 г;
Кефір – 260 мл;
Борошно пшеничне – 410 г;
Яйця курячі – 2 шт.;
Сіль – 1 ч. л.;
Цукор – 1,5 ч. л.;
Розпушувач – 11 г;
Сайра консервована в маслі – 2 банки;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Зубчики часнику – 1-2 шт.
Процес приготування:
Овочі очистити, сполоснути. Цибулю дуже сильно подрібнити, часник вичавити через прес.
Консерви відкрити, злити масло і рибу розім’яти виделкою. Додати до цибулі з часником і перемішати.
У миску вбити яйця, вилити кефір з майонезом, збити.
Додати сіль, цукор, просіяне борошно і розпушувач. Збити міксером до повного об’єднання. Вийде в міру густе тісто.
Чашу мультиварки змастити соняшниковою олією. Вилити на дно половину тіста, викласти начинку рівним шаром, не доходячи до країв близько 1,5 см. Зверху вилити на начинку залишки тіста.
Встановити режим «Випічка» на 60 хв. і закрити кришку.
Після закінчення цього часу відкрити кришку, перевернути пиріг за допомогою контейнера для готування на пару на іншу сторону і випікати ще півгодини.
Готовий рибний заливний пиріг подавати до гарячих напоїв в якості випічки або виставити на святковий стіл у вигляді закуски, порізавши шматочками і прикрасивши майонезом і зеленню.
Приємного апетиту!
Смачний заливний пиріг з консервами і яйцями
Заливний пиріг з консервами і яйцями нагадує бабусині рибні пироги, якими нас пригощали в дитинстві по святах. Однак нам не доводиться вставати рано вранці, щоб замісити тісто, все елементарно і швидко. Начинка проста, але поживна і ситна, оскільки в рибі і яйцях багато білка.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 240 г;
Майонез – 200 г;
Рибні консерви в олії – 2 банки;
Яйця варені – 3 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Сметана нежирна – 200 мл;
Яйця в тісто – 3 шт.;
Розпушувач тіста – 1 ч. л.;
Сіль – на свій смак.
Процес приготування:
Духовку поставити нагріватися до 180-190 градусів.
Змішати майонез зі сметаною, додати до них сирі яйця і збити міксером до повного об’єднання.
Спробувати тісто, якщо солі замало, то потрібно досолити. Майонез може виявитися недостатньо солоним, щоб вивезти на собі смак всього тесту.
Борошно просіяти окремо з розпушувачем, додавати невеликими порціями в тісто і збивати міксером до стану гладкою емульсії, без грудочок.
Цибулю почистити, помити і дрібно-дрібно нашаткувати. Із консерви злити сік, пом’яти її виделкою і додати до цибулі. Яйця очистити від шкаралупи, порізати на дрібні кубики і вмішати в начинку, яку можна заправити 1 ст. л. майонезу. При бажанні можна додати щіпку солі.
Форму змастити маслом і вилити в неї 2/3 тіста. Далі розкласти рівним шаром начинку і залити зверху другою частиною тіста.
Випікати 40-45 хв. до рум’яної скоринки. Не відкривати духовку протягом перших 25 хв. випікання, щоб пиріг не опал.
Остудити і подавати до чаю. У холодному вигляді пиріг стає ще більш смачним.