Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Заливний пиріг з рибними консервами готується нескладно і швидко, продукти використовуються максимально доступні. Це робить рецепти наливної рибного пирога дуже популярними серед господинь, адже так можна швидко нагодувати всю сім’ю.

Рецепт холодцю пирога з рибними консервами на кефірі

Після свята вдома часто залишається зайва баночка консерви в маслі, а на полиці холодильника нудиться в пачці останній стакан кефіру, який забули випити з-за великої кількості святкових страв. Все це стане в нагоді в приготуванні рибника.

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 12.

Інгредієнти

  • Кефір 220 мл
  • Борошно пшеничне 330 гр.
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Консерви в олії 1 банку
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Теплий кефір вилити в миску, розмішати в ньому соду, яку попередньо нічим гасити не потрібно. Дати постояти близько 3 хв., за цей час кислота з кефіру погасить соду. Додати до суміші яйця, посолити і збити міксером або віночком. Всипати заздалегідь просіяне борошно і знову збити. Тісто виходить не дуже густим. Деко промазати соняшниковим маслом і вилити на нього половину тіста.
  • Для начинки почистити картоплю і порізати її тонкими пластинками або потерти на крупній тертці. При бажанні можна використовувати вже варену картоплю, який залишився з учорашнього дня. Розкласти шматочки картоплі по поверхні тіста, трохи відступаючи від країв пирога.
  • Лук очистити і нарізати півкільцями. Розкласти цибулю по картоплі.
  • Баночку консерви відкрити, викласти в сито і злити масло, потім трохи розім’яти виделкою. Розкласти рибну масу по картоплі з цибулею.
  • Залити все зверху рештою тестом, розрівняти його за допомогою лопатки. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180-190 градусів духовку на 45 хв.
  • Коли пиріг пропечеться до рум’яної скоринки, дістати його з духовки і, поки ще гарячий, змастити поверхню шматочком вершкового масла.

Приємного апетиту!