Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Смачне вівсяне печиво з «Геркулеса»

Це рецепт для тих, хто не любить вівсяну кашу. Десерт з пластівців «Геркулес», тобто з вівсяних пластівців грубого помелу, – корисний і смачний. Продукти для приготування завжди є на кухні кожної господині. Рецепт простий. Печиво припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці «Геркулес» – 2 ст.
  • Вершкове масло – 200 р.
  • Цукор – ½ ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Процес приготування:

  • Вершкове масло (можна маргарин) витримуємо при домашньої температурі, щоб воно стало м’яким. Поміщаємо його в мисочку і рубаємо ножем на дрібні шматочки.
  • Додаємо до маслу потрібну кількість цукру і розмішуємо.
  • Ставимо сковорідку на маленький вогонь і перекладаємо в неї масляну суміш. Тушкуємо суміш протягом 2-3 хвилин, потім насипаємо до неї дві склянки вівсяних пластівців.
  • Пластівці з олією, добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. За цей час суміш карамелізується, ви це побачите.
  • Коли пластівці стануть вологими, пишними і придбають рум’яний відтінок, перекладаємо їх в окремий посуд і трохи охолоджуємо.
  • В отриману суміш додаємо яйця і насипаємо ванільний цукор. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти розсипчастим і липким.
  • Застеляємо папером деко для випічки і змащуємо її рослинним маслом.
  • З приготовленого тіста руками, ложкою або формочками (так гарніше) робимо печиво. Можна розрівняти тісто на деко і ножем порізати на невеликі квадратики.
  • Випікаємо печиво при 170° С протягом 20-30 хвилин до золотистого кольору.
  • Печиво охолоджуємо і подаємо до чаю.
  • Приємного чаювання!