Сирники із сиру з борошном на сковороді пишні класичні – 7 рецептів з фото покроково

Якщо вам захотілося покуштувати на сніданок чи на вечерю щось швидке, але смачне і дуже домашнє, тоді вам неодмінно варто підсмажити на сковороді сирники із сиру з борошном. Пишні класичні сирники можна зробити лише з самого якісного сиру з жирністю 5-9%. Головне, щоб сир не був занадто мокрим, інакше його доведеться обов’язково відцідити. Нижче ви можете прочитати сім відмінних рецептів сирників з фото покроково. Вибирайте будь-ласкаво просимо до плити!

Класичний рецепт пишних сирників із сиру з борошном

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій: 4 шт.

Класичний рецепт пишних сирників з борошном освоїти не так складно, як може здатися, і, якщо ви ще жодного разу не смажили сирні сирники, тоді почніть купувати свій кулінарний досвід з даного рецепту. У вас все вийде!

Інгредієнти

  • Сир 500 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Ванілін за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  • У миску з сиром всипте цукор і ванільний цукор, розітріть всі разом трохи, а потім додайте сире куряче яйце.
  • Масу розтирайте, поки не зникнуть всі грудки повністю.
  • Всипте потім сюди ж дві-три столові ложки борошна.
  • Тісто для сирників, після додавання борошна, має стати гладким і пружним; ліпіть сирники руками, надаючи їм круглу форму, і обваляйте трохи кожен сирник в борошні.
  • Всі зліплені сирники викладіть на дошку, припыленную борошном.
  • Смажте сирники, нагрів спочатку сковороду, а потім зменшіть вогонь до середнього. Обсмажуйте з двох сторін кожен сирник до рум’яності під кришкою.
  • Їжте сирники сирні класичні, поки вони ще не охололи.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирників з манкою і борошном

Сирники з додаванням манки і муки будуть більш щільними, ніж звичайні класичні сирники на пшеничному борошні. Сирне тісто з манкою добре ліпиться і смажиться, не розвалюється. Сир для сирників повинен бути жирноватым, але сухим, а не рідким, також він повинен мати гладку структуру, а не розсипатися на крихти: лише при дотриманні цих умов сирники виходять смачними.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Манка – 2-3 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Родзинки – 0,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

  • Розмішайте виделкою сирі яйця до однорідності у великій мисці.
  • До яйцям додати манку (якщо яйця дуже великі можна додати 4 столові ложки манки). Манка повинна постояти з яйцями хвилин 15, щоб розбухнути.
  • Розімніть сир виделкою в окремій ємності.
  • Манку з яйцями, додайте до сиру, коли вона розбухне.
  • Додайте цукор, ванілін і сіль; потім додайте промитий і обсушенный родзинки і розмішайте.
  • Борошно просіяти з розпушувачем, додайте частинами в тісто. У вас повинна вийти така маса, з якої легко ліпити сирники, але не додавайте дуже багато борошна, щоб вироби не стали твердими.
  • Швидко зліпіть сирники, викладіть їх на дошку, присипану борошном. Довго ліпити кожен сирник не потрібно, інакше вони почнуть розповзатися прямо в руках.
  • Смажте сирники під кришкою на добре розігрітій сковороді, потім вогонь зменшіть, щоб сирники просмажаться з усіх сторін однаково.
  • У гарячу сковороду складіть всі сирники після того, як ви їх повністю обжарите, накрийте кришкою і дайте сирників постояти і пропарити 10 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати смачні сирники із сиру, сметани та борошна?

    А ви знали, яйця зовсім не є обов’язковим інгредієнтом для приготування сирників? Якщо вам протипоказано вживання яєць або ж ви вирішили утриматися від цього продукту, тоді зліпіть сирники просто з сиру зі сметаною і борошном. Без яєць ця страва буде навіть ще ніжніше і пишніше, тому що яйця, завдяки своїй природній клейкості, надають тісту в’язкість і щільність. А щоб такі сирники легко формувалися, їх всього-то й потрібно, що потримати трохи в холодильнику.

    Інгредієнти:

    • Сир – 300 гр.
    • Борошно – 4 ст. л.
    • Цукор – 1 ст. л.
    • Сіль – щіпка.
    • Ванілін – щіпка.
    • Сметана жирна – 2 ст. л.
    • Рослинне масло – для обсмажування.

    Процес приготування:

  • У чашу блендера викладіть сир, всипте до нього сіль і цукор у зазначеній кількості. У сирники не рекомендується додавати дуже багато цукру, так як цукор розтопиться від нагрівання, і під час смаження сирники розтечуться по сковороді.
  • Потім в блендер, додайте жирну і густу сметану і перебити масу до однорідності на максимальній швидкості.
  • Додайте борошно до масі з сиру і сметани, а також ванілін або якийсь інший ароматизатор. Додайте стільки борошна, щоб тісто трохи липло до рук (занадто велика кількість борошна зробить сирники дуже жорсткими).
  • Коли сформуєте тісто, його потрібно зліпити в кулю, а потім обернути харчовою плівкою і викласти на годину в холодильник, де вона успішно затвердіє.
  • Через годину прямо в плівці зліпити з тіста рулет, наріжте його на шматочки.
  • Зліпіть круглі сирники, кожен з яких можна лише трохи присипати борошном.
  • Смажте сирники в розпеченому маслі, на добре розігрітій сковороді під кришкою, з кожного боку до повної готовності, обтрусивши їх від зайвої муки.
  • Зазвичай сирники без яйця виходять не жирними, всередині вони м’які, а зовні мають приємну скоринку. Їжте сирники з запалі з жару зі сметаною або джемом.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт сирників з рисовим борошном на сковороді

    Сирники з рисовим борошном – це блюдо відмінно годиться для того, щоб замінити собою сирники класичні, приготовані з додаванням пшеничного борошна. Рисове борошно не містить глютен, а ще вона менш калорійна, ніж пшеничне, тому просто незамінна для тих, кому потрібна безглютенова дієта.

    Інгредієнти:

    • Сир – 400 гр.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Олія – для смаження.
    • Борошно рисова – 4 ст. л. + для обвалювання сирників.
    • Цукор ванільний – за смаком.
    • Ізюм – за смаком.
    • Цукор – за смаком.
    • Сіль – щіпка.

    Процес приготування:

  • Сир викладіть в миску, до нього вбийте яйце, додайте щіпку солі, цукор і ванільний цукор (або ванілін, а також будь-яку ароматизовану есенцію для смаку). Розімніть масу за допомогою картопляного мялки або блендера до однорідності. Всипте рисову муку, і знову розімніть, враховуючи вологість сиру: для більш вологого і м’якого сиру, борошна може знадобитися трохи більше, ніж зазначено в рецепті.
  • Промитий і обсушенный родзинки вмішайте в тісто.
  • Зліпіть сирники круглі або овальні.
  • За бажанням, кожен сирник можна обваляти трохи в борошні, щоб вони не розвалилися при смаженні.
  • Масло нагрійте на середньому вогні обсмажте сирники до готовності з кожної сторони; їх бажано смажити під кришкою.
  • Готові сирники подавайте до столу гарячими.
  • Приємного апетиту!

    Дієтичні сирники з вівсяним борошном

    Сирники з вівсяним борошном вам точно сподобаються, якщо ви є шанувальником вівсяної каші, особливо гарні вони на сніданок в теплому вигляді. Якщо не вдається придбати вівсяну муку, але таких незвичайних сирничків все ж хочеться, просто перебити в блендері до крихти вівсяні пластівці швидкого приготування. Можна використовувати пластівці зі всілякими добавками, щоб поліпшити смак страви.

    Інгредієнти:

    • Вівсяне борошно – 60 гр.
    • Вершкове масло – 25 гр.
    • Сир – 500 гр.
    • Ванілін – 1 ч. л.
    • Яйце – 1-2 шт.
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Сіль – 0,5 ч. л.

    Процес приготування:

  • На кухонному столі розкладіть все, що вам потрібно для приготування сирників з додаванням вівсяної муки.
  • В мисці сир розімніть вилкою, до нього додайте яйце, трішки солі. За смаком, цю масу підсолодіть цукром або медом, і ванільним цукром (або ж додайте ванілін). До дуже сухого сиру можна додати трохи сметани або ложку вершків.
  • Потім додайте вівсяну муку.
  • Щоб тісто стало однорідним, добре його вимісити ложкою або лопаткою.
  • Вологими руками зліпити сирники, рівні за розміром, надавайте сирників однакову круглу або овальну форму. Викладайте їх на розігріте масло в сковороду.
  • З двох сторін на невеликому вогні смажте сирники під кришкою, поки вони не зарум’яняться зовні, а всередині не пропечуться повністю.
  • Щоб прибрати зайвий жир з сирних сирників, їх можна викласти на паперовий рушник, а потім подавати до столу, поки сирники ще не встигли охолонути.
  • Приємного апетиту!

    Пишні сирні сирники з кукурудзяним борошном

    Сирники сирні з кукурудзяним борошном виходять більш яскравими, ніж з пшеничного борошном, а їх структура більш повітряної. Якщо ви ще ніколи не готували такі красиві і смачні сирники, зробіть це неодмінно в найближчі вихідні. Рекомендуємо!

    Інгредієнти:

    • Сир – 200 гр.
    • Цукор – 1,5 ст. л.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Борошно кукурудзяне – 1-2 ст. л.
    • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
    • Ванільний цукор – за смаком.
    • Рослинне масло – для смаження.

    Для обвалки:

    • Борошно пшеничне – 3 ст. л.

    Процес приготування:

  • Викладіть сир у відповідну ємність, додайте до нього цукор, яйце і за бажанням – ванільний цукор, який можна замінити екстрактом ванілі або ваніллю. Для більш ніжної структури, не забудьте на цьому етапі додати в тісто і розпушувач.
  • Наступний етап – додавання борошна з кукурудзи, вона буває більш дрібної або більш грубою, вибирайте ту, яка вам більше до смаку.
  • В кінці додайте звичайний цукор, замісити гладке сирне тісто, дайте йому постояти, щоб борошно добре розбухла, так сирники будуть ліпитися краще.
  • Потім зробіть невеликі круглі сирники і злегка обваляйте їх у борошні.
  • Рослинна олія розігрійте в сковороді, потім обсмажте сирники під кришкою, чекаючи, щоб з кожної сторони утворилася красива рум’яна кірочка. Вогонь – середній, щоб сирники запеклися, але не підгоріли.
  • Їжте сирники з кукурудзяним борошном, разом з варенням або сметаною.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати сирники з житнім борошном на сковороді?

    Якщо ви в точності хоронити мете пропорції, які вказані в цьому рецепті приготування сирників на житньому борошні, у вас вийде рідкувате тісто, яке потрібно буде викладати на розігріту олію соняшникову або рослинне ложкою і смажити до готовності. Але якщо вам подобаються більш щільні сирники, тоді додайте більше борошна, зліпіть їх руками і смажте, як зазвичай прийнято.

    Інгредієнти:

    • Сир – 400 гр.
    • Борошно – 4 ст. л.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор – 2,5 ст. л.
    • Сіль – щіпка.
    • Розпушувач – 0,5 ч. л.
    • Олія – для смаження.

    Процес приготування:

  • Сирок розітріть з цукром, підсолити, вбийте туди яйця, і все змішайте до однорідної, рівної маси.
  • Далі в миску, де замішуєте тісто для сирників, потрібно додати житнє борошно і розпушувач і перемішати.
  • Масло нагрійте, ложкою набирайте тісто для сирників (або ліпіть їх руками) і викладайте на розігріту сковороду.
  • Сирники обсмажте з двох сторін до красивої рум’яної скоринки, можна смажити під кришкою, щоб просмаження йшла рівномірніше.
  • Подавайте готові житні сирники до столу гарячими. Особливо смачно їсти їх зі сметаною.
  • Приємного апетиту!