Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Класичний рецепт вівсяного печива з шоколадом
Вам пропонується рецепт найсмачніше шоколадного вівсяного печива. Воно буде м’яким всередині і хрустким по краях. Важливо не перетримати при випічці і витягти з духовки у м’якому стані. При охолодженні воно стане хрустким. Тісто готуємо без додавання яєць.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 1 ст.
Борошно пшеничне – 1 ст.
Цукор – 5 ст. л.
Какао – 2 ст. л.
Масло – ½ пачки.
Сметана – 2 ст. л.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Вершкове масло покладіть в миску і повністю розтопіть за допомогою мікрохвильової печі.
Насипте в масло вказану кількість цукру і добре розітріть.
Потім всипте порошок какао і ще раз розітріть.
В цю теплу масляну суміш насипте вівсяні пластівці і ретельно розмішайте.
Потім покладіть в суміш сметану з розпушувачем і знову розмішайте.
Потім насипте пшеничне борошно і замісіть тісто. Тісто має бути консистенції густої, щоб ложка в ньому стояла, а не падала.
Деко застеліть шматочком фольги або спеціального паперу і присипте борошном.
Руками сформуйте з шматочків тіста невеликі, як волоський горіх, кульки і покладіть їх на деко, тільки на відстані один від одного, так як печиво розтечеться і збільшиться при випіканні. Кульки трохи рукою притисніть для додання плоскої форми.
Випікайте печиво в духовці при 180° С протягом 10-12 хвилин. За печивом спостерігайте, щоб витягти з духовки м’яким. Воно застигне при охолодженні і придбає хрусткий смак.