Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Класичний рецепт вівсяного печива з шоколадом

Вам пропонується рецепт найсмачніше шоколадного вівсяного печива. Воно буде м’яким всередині і хрустким по краях. Важливо не перетримати при випічці і витягти з духовки у м’якому стані. При охолодженні воно стане хрустким. Тісто готуємо без додавання яєць.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Масло – ½ пачки.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

  • Вершкове масло покладіть в миску і повністю розтопіть за допомогою мікрохвильової печі.
  • Насипте в масло вказану кількість цукру і добре розітріть.
  • Потім всипте порошок какао і ще раз розітріть.
  • В цю теплу масляну суміш насипте вівсяні пластівці і ретельно розмішайте.
  • Потім покладіть в суміш сметану з розпушувачем і знову розмішайте.
  • Потім насипте пшеничне борошно і замісіть тісто. Тісто має бути консистенції густої, щоб ложка в ньому стояла, а не падала.
  • Деко застеліть шматочком фольги або спеціального паперу і присипте борошном.
  • Руками сформуйте з шматочків тіста невеликі, як волоський горіх, кульки і покладіть їх на деко, тільки на відстані один від одного, так як печиво розтечеться і збільшиться при випіканні. Кульки трохи рукою притисніть для додання плоскої форми.
  • Випікайте печиво в духовці при 180° С протягом 10-12 хвилин. За печивом спостерігайте, щоб витягти з духовки м’яким. Воно застигне при охолодженні і придбає хрусткий смак.
  • Ваш шоколадно-вівсяний десерт готовий.
  • Приємного чаювання!