Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Печиво з вівсяних пластівців і банана

У даному рецепті вам пропонується додати в вівсяне печиво банани. Вони додадуть цій випічці м’якість, вологість і дуже ніжний присмак, що дуже подобається дітям. Для різноманітності смаку у тісто можна додати будь-які сухофрукти, корицю і мускат. Випічка і пісна, і дієтична.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 2 ст.
  • Банан – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Пекарський порошок – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 трісок.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сухофрукти і кориця за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку залийте киплячою водою сухофрукти. Для такого печива візьміть маленькі сушені плоди: родзинки, вишні або журавлину. Коли вони стануть м’якими, воду злийте, а їх відіжміть. Сухофрукти можна швидко розмочити в мікрохвильовці.
  • З банана, бажано зрілого і солодкого, зніміть шкірку, покладіть його в миску і розімніть з допомогою виделки.
  • До банану налийте 2 ст. л. соняшникової олії і розмішайте до однорідного стану. Можете додати по 1 ст. л. кунжуту або насіння льону.
  • Потім до банану насипте потрібну кількість вівсяних пластівців. Пам’ятайте, що з дрібних пластівців печиво не буде сильно кришитися і добре зберігає форму.
  • Додайте до цього тесту пекарський порошок (розпушувач) і щіпку солі.
  • Якщо у вас банан несолодкий, то додайте в тісто мед.
  • Посипте тісто корицею або меленим мускатним горіхом.
  • В останню чергу покладіть в тісто підготовлені сухофрукти.
  • Всі ці інгредієнти добре перемішайте. Якщо тісто розсипається, то додайте ще шматочок банана.
  • Деко для випічки застелити спеціальним папером і змастіть її маслом.
  • Мокрими руками сформуйте з тіста красиві круглі коржики і укладіть їх на деко.
  • Випікайте печиво при 170° С протягом 20-25 хвилин.
  • Готове печиво охолодіть і подавайте до сніданку.
  • Приємного апетиту!