Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Печиво з вівсяних пластівців і банана
У даному рецепті вам пропонується додати в вівсяне печиво банани. Вони додадуть цій випічці м’якість, вологість і дуже ніжний присмак, що дуже подобається дітям. Для різноманітності смаку у тісто можна додати будь-які сухофрукти, корицю і мускат. Випічка і пісна, і дієтична.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 2 ст.
Банан – 1 шт.
Мед – 1 ст. л.
Пекарський порошок – ½ ч. л.
Сіль – 1 трісок.
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Сухофрукти і кориця за смаком.
Процес приготування:
Спочатку залийте киплячою водою сухофрукти. Для такого печива візьміть маленькі сушені плоди: родзинки, вишні або журавлину. Коли вони стануть м’якими, воду злийте, а їх відіжміть. Сухофрукти можна швидко розмочити в мікрохвильовці.
З банана, бажано зрілого і солодкого, зніміть шкірку, покладіть його в миску і розімніть з допомогою виделки.
До банану налийте 2 ст. л. соняшникової олії і розмішайте до однорідного стану. Можете додати по 1 ст. л. кунжуту або насіння льону.
Потім до банану насипте потрібну кількість вівсяних пластівців. Пам’ятайте, що з дрібних пластівців печиво не буде сильно кришитися і добре зберігає форму.
Додайте до цього тесту пекарський порошок (розпушувач) і щіпку солі.
Якщо у вас банан несолодкий, то додайте в тісто мед.
Посипте тісто корицею або меленим мускатним горіхом.
В останню чергу покладіть в тісто підготовлені сухофрукти.
Всі ці інгредієнти добре перемішайте. Якщо тісто розсипається, то додайте ще шматочок банана.
Деко для випічки застелити спеціальним папером і змастіть її маслом.
Мокрими руками сформуйте з тіста красиві круглі коржики і укладіть їх на деко.
Випікайте печиво при 170° С протягом 20-25 хвилин.