Піца на сковороді за 10 хвилин – 10 швидких покрокових рецептів з фото

Піца на сковороді – швидкий аналог класичної піци в духовці, для приготування якої достатньо 10 хв. Блюдо, як правило, складається з бюджетних інгредієнтів, просто у виконанні і являє собою ситну вечерю або перекус.

Швидка і смачна піца за 10 хвилин на сковороді

Смачну піцу реально приготувати на сковороді за 10 хв. активних дій, при цьому начинка повинна бути вже повністю готовою і термічно обробленої заздалегідь, якщо цього вимагає продукт. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 піци по 20 см діаметром.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко коров’яче 140 гр.
  • Сіль ¼ ч. л.
  • Прованські трави ¼ ч. л.
  • Для начинки:
  • Соуси ½ склянки
  • Сир 1.5 склянки
  • Варена ковбаса 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 невеликі головки
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Томатна паста 110 гр.
  • Цукор-пісок 1 ст. л.
  • Вода
  • Базилік сушений 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Орегано 1 ч. л.
  • Лавровий лист 2 шт.

Процес приготування:

  • Для тіста змішати просіяне борошно, прованські трави, яйця, сіль і молоко. Добре перемішати або збити міксером до однорідності, щоб розбити грудочки. Тісто виходить за консистенцією, як густа сметана. Вилити тісто на розігріту сковорідку, змащену рослинним маслом, зменшити вогонь до середньо-слабкої.
  • Смажити млинці з тіста на одній стороні близько 4 хв., потім обережно перевернути його на іншу сторону, залишити ще на 2 хв.
  • Заздалегідь варену ковбасу порізати на шматочки і обсмажити на середньому вогні.
  • Сир потерти на середній тертці.
  • Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути, порізати тонкими півкільцями і обсмажити до рум’яності.
  • Попередньо зробити соус для піци з томатної пасти. Цибулю почистити, помити і подрібнити. Очистити часник пропустити через прес. Розігріти в сковороді оливкову олію, обсмажити в ньому часник і цибулю до рум’яності. Додати засмажку томатну пасту. Влити очищеної води і перемішати. Кількість води повинно бути таким, щоб консистенція соусу була, як у кетчупу. Посолити, додати цукор, лавровий лист і травички. Накрити сковороду кришкою і готувати соус близько 10 хв. Остудити соус до нанесення на тісто. Крім того, якщо немає часу возитися з соусом, можна використовувати будь готовий покупної соус.
  • Основу для піци змастити соусом, викласти по всій поверхні начинку. Накрити кришкою і на середньому вогні готувати ще 4-5 хв, поки сир не розплавиться.
  • Зняти готову піцу зі сковороди, перекласти на дошку і порізати на порційні шматочки.

Приємного апетиту!