Імбирні пряники в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Імбирні пряники – відмінне солодке ласощі, які люблять і діти, і дорослі. Таку випічку саме час піч на різдво або в переддень Нового Року, оскільки імбирні пряники легко прикрасити і зробити їх ошатними, святковими. Серед 8 простих і смачних рецептів імбирних пряників в домашніх умовах покроково з фото ви зможете вибрати той самий рецепт, який підходить саме вам!

Рецепт імбирних пряників від Енді Шефа

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій – 20 шт.

Смачні й ошатні імбирні пряники від Енді Шефа точно не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Якщо ви будете уважно слідувати всім крокам цього рецепту, то отримаєте результат нітрохи не гірше, ніж у відомого кондитера!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 110 гр.
  • Борошно пшеничне 310 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Кориця ½ ч. л.
  • Імбир ½ ч. л.
  • Мед 100 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.

Процес приготування:

  • В першу чергу підготуйте і викладіть на стіл всі потрібні для приготування ласощів інгредієнти.
  • Далі треба взяти тверде, холодне вершкове масло і порубати. Найзручніше використовувати блендер – тоді у вас досить швидко вийде холодна масляна паста.
  • У чашу міксера або зручну миску додайте просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль, щоб почати робити тісто. Туди ж додайте розпушувач, вершкове масло і яйця.
  • Корицю і мелений імбир додавайте одразу ж на цьому етапі. Обов’язково беріть саме сухі продукти. Крім кориці з імбиром допустимо додати в тісто мускатний горіх, какао, мелену гвоздику. Це зробить ваші пряники неповторними за смаком.
  • В останню чергу додайте в тісто розтоплений мед і цукровий пісок. Мед можна брати будь-який, головне, щоб він був натуральним.
  • Дуже швидко вимісіть тісто за допомогою міксера, ручного або стаціонарного. На крайній випадок можна замісити тісто для пряників руками, але діяти потрібно дуже швидко.
  • В результаті ви повинні отримати розсипчасту, практично суху крихту, як на фото.
  • Тісто викладіть на обробну дошку і швидко сформуйте з нього ковбаску.
  • З тіста зробіть невеликі млинці, приблизно сантиметр завтовшки. Потім оберніть млинці плівкою і приберіть в холодильник, щоб тісто охололо. На це у вас піде близько півгодини або трохи більше.
  • Помістіть тісто між двома листами пергаменту і приступите до розкочування заготовок висотою в чотири міліметри.
  • За допомогою різних формочок виріжте з тіста фігурки пряників, які ви будете випікати.
  • Пергамент з фігурками пряників перенесіть на деко.
  • В духовці, розігрітій до 180 градусів, випікати пряники буквально до тих пір, поки не підрум’яниться найтонша частина тесту.