Імбирні пряники в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Імбирні пряники – відмінне солодке ласощі, які люблять і діти, і дорослі. Таку випічку саме час піч на різдво або в переддень Нового Року, оскільки імбирні пряники легко прикрасити і зробити їх ошатними, святковими. Серед 8 простих і смачних рецептів імбирних пряників в домашніх умовах покроково з фото ви зможете вибрати той самий рецепт, який підходить саме вам!

Рецепт імбирних пряників від Енді Шефа

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій – 20 шт.

Смачні й ошатні імбирні пряники від Енді Шефа точно не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Якщо ви будете уважно слідувати всім крокам цього рецепту, то отримаєте результат нітрохи не гірше, ніж у відомого кондитера!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 110 гр.
  • Борошно пшеничне 310 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Кориця ½ ч. л.
  • Імбир ½ ч. л.
  • Мед 100 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.

Процес приготування:

  • В першу чергу підготуйте і викладіть на стіл всі потрібні для приготування ласощів інгредієнти.
  • Далі треба взяти тверде, холодне вершкове масло і порубати. Найзручніше використовувати блендер – тоді у вас досить швидко вийде холодна масляна паста.
  • У чашу міксера або зручну миску додайте просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль, щоб почати робити тісто. Туди ж додайте розпушувач, вершкове масло і яйця.
  • Корицю і мелений імбир додавайте одразу ж на цьому етапі. Обов’язково беріть саме сухі продукти. Крім кориці з імбиром допустимо додати в тісто мускатний горіх, какао, мелену гвоздику. Це зробить ваші пряники неповторними за смаком.
  • В останню чергу додайте в тісто розтоплений мед і цукровий пісок. Мед можна брати будь-який, головне, щоб він був натуральним.
  • Дуже швидко вимісіть тісто за допомогою міксера, ручного або стаціонарного. На крайній випадок можна замісити тісто для пряників руками, але діяти потрібно дуже швидко.
  • В результаті ви повинні отримати розсипчасту, практично суху крихту, як на фото.
  • Тісто викладіть на обробну дошку і швидко сформуйте з нього ковбаску.
  • З тіста зробіть невеликі млинці, приблизно сантиметр завтовшки. Потім оберніть млинці плівкою і приберіть в холодильник, щоб тісто охололо. На це у вас піде близько півгодини або трохи більше.
  • Помістіть тісто між двома листами пергаменту і приступите до розкочування заготовок висотою в чотири міліметри.
  • За допомогою різних формочок виріжте з тіста фігурки пряників, які ви будете випікати.
  • Пергамент з фігурками пряників перенесіть на деко.
  • В духовці, розігрітій до 180 градусів, випікати пряники буквально до тих пір, поки не підрум’яниться найтонша частина тесту.

Імбирні пряники з глазур’ю в домашніх умовах

Гарні і нарядні – це звичайно ж пряники з глазур’ю. Приготувати це солодке ласощі не так вже й складно, головне – правильно витримати технологію приготування і запастися фантазією для прикраси ваших виробів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 0,5 кг.
  • Мед – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукровий пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Какао Порошок – 1 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Мелений імбир – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.

Для глазурі:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 1 ст.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

  • Перед початком приготування красивих і смачних імбирних пряників підготуйте всі складові пряникового тіста.
  • А також підготуйте і відкладіть в сторону всі інгредієнти для глазурі.
  • У ємності, яку можна ставити на плиту або водяну баню, з’єднайте мед, цукровий пісок і всі прянощі: корицю, кардамон, мускатний горіх, імбир та інші за вашим смаком. Ємність поставте на вогонь і повільно прогрівайте до тих пір, поки мед не почне пінитися.
  • Готова маса повинна бути гладкою – як на представленому фото.
  • Гарячу рідку суміш перелийте в зручну ємність і відразу ж покладіть туди трохи розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте основу, а потім додайте яйце, і знову все перемішайте. В останню чергу додайте в тісто розпушувач і борошно, а потім вимісити тісто.
  • Коли ви отримаєте гладке тісто, яке не липне до рук, приберіть його в плівку і відправте в холодильник на годину.
  • Охолоджене тісто розкачати завтовшки близько чотирьох-п’яти міліметрів, а потім наріжте різноманітні фігурки з тіста за допомогою формочок. Надішліть пряники в духовку при 180 градусах хвилин на десять-п’ятнадцять.
  • Далі приготуйте глазур, якою ви покриєте пряники. Для цього з’єднайте в мисці міксера трохи збитий білок і цукрову пудру. Акуратно збивайте суміш, щоб отримати досить пластичну і помірно рідку глазур.
  • Глазур расформируйте по кондитерських мішків. Якщо будете використовувати барвники, вам знадобиться декілька різних ємностей для різних кольорів. Після цього приступайте до прикраси ваших пряників різними візерунками й написами.
  • Готові прянички можете просто подавати до столу або використовувати їх як прикрасу для ялинки, торта, упакувати їх як подарунок.
  • Приємного апетиту!

    Класичний рецепт імбирних новорічних пряників

    Так чи інакше, всі імбирні пряники дуже схожі між собою. Але, в той же час, всі вони можуть мати абсолютно різний аромат. Якісь пряники більш насичені, якісь з них – більш легкі. Новорічні ж пряники повинні бути дуже терпкими і нагадувати своїм ароматом про наближення свята.

    Інгредієнти:

    • Мед рідкий -150 гр.
    • Цукор -100 гр.
    • Вершкове масло -100 гр.
    • Борошно -370 гр.
    • Яйце -4 Штуки
    • Імбир мелений -1 ч. л.
    • Кориця -1 ч. л.
    • Какао -1 ч. л.
    • Розпушувач -2 ч. л.
    • Апельсинова цедра -1 ч. л.
    • Ванілін— щіпка

    Процес приготування:

  • Для початку замісіть з ваших інгредієнтів якісне щільне тісто, яке не липне до рук. Для цього з’єднаєте в зручній ємності мед, цукровий пісок та олію, а потім додайте всі сухі інгредієнти – просіяне борошно зі спеціями.
  • Тісто розкачати за допомогою качалки на висоту близько півсантиметра або трохи тонше. Для зручності можна розкачати тісто між двома листами пергаменту або скориставшись харчовою плівкою.
  • З тіста вирізати різні фігурки за допомогою формочок для печива, заготівлі викладіть на пергамент і перемістіть це все на деко.
  • Імбирні пряники потрібно випікати в духовці протягом буквально десяти хвилин, встановивши постійну температуру 180 градусів.
  • Готові пряники можете прикрасити за допомогою білої або кольорової глазурі, а потім подавати їх до чаю, кави, какао або упаковувати в подарункову коробочку.
  • Як спекти смачні медово-імбирні пряники?

    Медово-імбирні пряники виходять дуже ароматними і ніжними, за рахунок природного аромату меду у складі виробу. В такі пряники не потрібно додавати якісь додаткові спеції, так як вони самі по собі володіють прекрасним ароматом і смаком.

    Інгредієнти:

    • Масло вершкове – 110 гр.
    • Мука пшеничная 2 сорт – 310 гр.
    • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
    • Імбир мелений – ½ ч. л.
    • Мед натуральний ароматний – 100 гр.
    • Цукровий пісок – 50 гр.
    • Цукрова пудра – 250 гр.
    • Білок яєчний – 1 шт.

    Процес приготування:

  • Для початку подрібніть холодне вершкове масло і змішайте його з медом, яйцем і цукровим піском.
  • Додайте в основу імбир, а потім всипте просіяне з розпушувачем борошно пшеничне. Швидко вимісіть тісто для пряників, після чого оберніть його плівкою і приберіть в холодильник приблизно на годину.
  • Охолоджене тісто розкачайте на невелику товщину (4-5 міліметрів) і виріжте з нього різноманітні фігурки за допомогою формочок.
  • Надішліть заготівлю випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці, а в цей час приготуйте глазур з білка і цукрової пудри.
  • Готові пряники, які вже трохи або повністю охололи, прикрасьте за допомогою кондитерського мішка різними візерунками або просто рівномірно покрийте вироби глазур’ю. Можете додати до неї харчові барвники для більшої яскравості виробів.
  • Імбирні пряники подавайте до столу, коли глазур повністю охолоне. Це виріб відмінно підходить в якості новорічного прикраси на ялинку або солодкого подарунка.
  • Дієтичні імбирні пряники (пп рецепт)

    Навіть перебуваючи на дієті частенько хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Знайти рецепти дієтичних солодощів не так-то просто, проте у передсвятковий час це питання дуже актуальне. Ви можете легко приготувати пп пряники прямо у себе на кухні і абсолютно без докорів совісті поласувати ними з чаєм або кавою навіть у вечірній час.

    Інгредієнти:

    • Мигдальна борошно — 100 гр.
    • Пластівці вівсяні мелені — 80 гр.
    • Стиглий Банан – ½ банана
    • Мед натуральний — 1/2 ч. л.
    • Стевія (краплі) – кілька крапель
    • Какао-порошок натуральний – 10 гр.
    • Розпушувач — 1/2 ч. л.
    • Арахісова паста — 1 ст. л.
    • Кориця — щіпка
    • Імбир – щіпка

    Глазур (побажанню)

    • Білок яєчний – 1 шт.
    • Эритрит

    Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати пряничное пп тісто, вам потрібно спочатку з’єднати всі рідкі інгредієнти і перемішати їх, а потім додати до них всі сухі інгредієнти, вже просіяні разом. Вимішуйте тісто прямо руками, але дійте швидко.
  • Далі розкачайте ваше пряничное тісто товщиною приблизно півсантиметра, скориставшись зручною качалкою і пергаментним папером.
  • З тесту ви можете вирізати святкові фігурки або звичайні кружечки-квадратики-трикутники, а потім перемістіть тісто для пряників на пергаментний папір на деко і відправте вироби в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
  • Якщо у вас є бажання прикрасити вироби, то вам необхідно для цього збити білок яйця з эритритом і приготувати глазур помірної консистенції. Її потрібно наносити на вже остиглі пряники, щоб вона добре схопилася.
  • Прикрашайте пряники за допомогою кондитерського мішка або зубочисток – для більш тонких фігурних візерунків. Подавайте пряники до столу теплими, а зберігайте їх в паперовому пакеті.
  • Простий і смачний рецепт імбирні пряники без яєць

    З тих чи інших причин багато вибирають для себе випічку без яєць. З цього приводу ми хочемо запропонувати вам звернути увагу на рецепт імбирних пряників без яєць у складі. Пряники дійсно дуже смачні і відсутність яєць в тесті не робить їх гіршими.

    Інгредієнти:

    • Масло вершкове -60 гр.
    • Цукор -0,5 ст.
    • Борошно цільнозернові -2 ст.
    • Мед –2-3 ст. л.
    • Сода -1 ч. л.
    • Імбир -2 ч. л. (свіжий, тертий)
    • Мускатний горіх –щіпка
    • Кардамон мелений -2 щіпка

    Процес приготування:

  • Для того щоб приготувати імбирні пряники без яєць у складі, підготуйте всі необхідні вам інгредієнти і викладіть їх у полі свого зору.
  • Лимонну цедру і свіжий очищений імбир натріть на дрібній тертці і відправте в миску. Туди ж відправте розтоплене вершкове масло.
  • Всипте спеції і цукровий пісок в миску з інгредієнтами і перемішайте всі разом. Миску з інгредієнтами помістіть на дуже повільний вогонь і нагрівайте, поки всі інгредієнти не з’єднаються між собою.
  • В результаті у вас повинна вийти більш-менш однорідна суміш достатньо рідка по консистенції. Зніміть її з вогню і продовжуйте готувати тісто.
  • Почніть поступово всипати в тісто борошно, перемішуючи його і формуючи гарну заготовку для пряників.
  • Готове тісто остудіть і розкачайте з нього аркуші помірної товщини, з яких вирізати різні фігурки за допомогою формочок для печива. Фігурки покладіть на деко, застелене папером для випічки і приберіть вироби в духовку приблизно на десять хвилин при 180 градусах.
  • Коли прянички охолонуть, можете прикрасити їх різними візерунками за допомогою глазурі або покрити їх просто шаром білої або кольорової глазурі. Подавайте пряники свіжими і зберігайте їх у паперовій тарі, щоб пряники не засихали.
  • Покроковий рецепт приготування імбирного заварного пряника

    Возитися з пісочним тістом люблять далеко не всі, так як його правильне приготування вимагає швидкості і точності рухів. Крім цього, поки вироби з пісочного тіста не опиняться в духовці складно вгадати, чи правильно зроблено тісто і не «попливуть» чи пряники по листу. Заварне тісто в цьому плані набагато простіше і стабільніше.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 0,5 кг.
    • Мед – 200 гр.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Цукровий пісок – 100 гр.
    • Масло вершкове – 130 гр.
    • Какао Порошок – 1 ст. л.
    • Розпушувач для тіста – 10 гр.
    • Мелений імбир – 1 ч. л.
    • Кориця мелена – ½ ч. л.
    • Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.

    Процес приготування:

  • Всипте спеції і цукровий пісок в миску з інгредієнтами і перемішайте всі разом. Додайте мед і поставте миску з інгредієнтами на водяну баню або на вогонь і нагрівайте всі інгредієнти до тих пір, поки не підніметься піна.
  • В злегка остигнула суміш введіть курячі яйця і ретельно вимісіть, після чого почніть поступово додавати борошно і вимішувати щільне тісто для пряників.
  • Готове тісто повністю остудіть і розкачайте з нього аркуші помірної товщини, помістивши тісто на пекарській папір, злегка припорошений борошном. З пластів тіста вирізати різні фігурки або зробіть звичайні кружечки. Фігурки покладіть на деко, застелене папером для випічки і приберіть вироби в духовку приблизно на десять хвилин при 180 градусах.
  • Коли прянички охолонуть, можете прикрасити їх різними поливами – шоколадною, білкової, кольоровий і відразу ж прикрасити різноманітними посипками.
  • Як приготувати імбирний пряник на жженом сахарі?

    Імбирні пряники на жженом цукрі володіють особливим смаком і ароматом. Для того щоб правильно приготувати таке тісто доведеться трохи попрацювати, але результат виправдає ваші очікування і дозволить вам приготувати оригінальні, апетитні прянички прямо у себе на кухні.

    Інгредієнти:

    • Цукровий пісок – 450 гр.
    • Борошно пшеничне – 150 гр.
    • Борошно житнє – 150 гр.
    • Борошно 1 або 2 сорту – 0,5 кг.
    • Мед натуральний – 450 мл
    • Масло вершкове – 160 гр.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Какао – 30 гр.
    • Вода – 1 ст.
    • Імбир – 1 ч. л.

    Процес приготування:

  • Для початку закип’ятіть воду, щоб у вас під рукою був окріп. А потім в толстодонную каструлю або сотейник всипте половину цукрового піску і поставте ємність на маленький вогонь, щоб цукор розплавився. Близько трьох хвилин буде потрібно на те, щоб отримати палений цукор.
  • Дуже акуратно почніть додавати в карамель окріп, буквально по одній ложці. Використовуйте для цього довгу ложку і ні в якому разі не нахиляйтеся близько до каструлі.
  • Додайте другу половину цукрового піску і мед, перемішайте. Коли ці інгредієнти розплавляться, зніміть каструлю з вогню і покладіть в тісто спеції і масло. Туди ж просійте 150 грам пшеничного борошна.
  • У тісто всипте соду, перемішайте і залиште суміш до того моменту, поки тісто не стане просто теплою, не гарячою. Від взаємодії гарячого меду з содою на поверхні тесту будуть з’являтися бульбашки.
  • Яйця окремо збийте за допомогою виделки, уникаючи використання міксера для цих цілей. Яйця додайте в тісто, а слідом почніть поступово просіяти борошно, поки не отримаєте густе тісто, яке вже не можна перемішувати ложкою.
  • Тісто сформуйте в кульки на обробній поверхні, після чого приберіть їх під плівкою в холодильник приблизно на півдоби. Тільки після цього можна готувати пряники з даного виду тесту.
  • Далі діяти потрібно як зазвичай: розкачати тісто, вирізати фігурки і запекти їх в розігрітій до 180 градусів духовці. При бажанні можна прикрасити пряники за допомогою глазурі і посипань.
  • Приємного апетиту і кулінарних успіхів!