Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Вівсяне печиво в домашніх умовах з медом

Ненав’язливий і цікавий смак додає овсяному печінкою мед. Випікати його можна у вигляді плоских фігурок, тоді воно буде хрустким. Можна і у вигляді невеликих колобків, тоді воно буде всередині м’яким, а зовні вкрите хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці і пшеничне борошно – 1 ст.
  • Цукор – ½ ст.
  • Вершкове масло – ½ пачки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сода і лимонка – по 1/3 ч. л.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста помістіть всі сухі продукти (борошно, пластівці, соду, лимонку і цукор) у вказаній в рецепті кількості і перемішайте їх ложкою.
  • Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і мед.
  • У посуд з сухими інгредієнтами вбийте яйце, додайте розтоплені масло і мед.
  • Ложкою замісити тісто до однорідного стану.
  • Застелити пекарської папером деко і змастіть її рослинним маслом.
  • Мокрими руками скачайте з шматочків тіста маленькі колобки (розмір волоського горіха) або коржі і укладіть їх на деко.
  • Випікайте печиво в духовці, розігрітій до 180° С протягом 15-20 хвилин до красивого золотистого кольору.
  • Медове вівсяне печиво готове.
  • Приємного чаювання!