Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Вівсяне печиво в домашніх умовах з медом
Ненав’язливий і цікавий смак додає овсяному печінкою мед. Випікати його можна у вигляді плоских фігурок, тоді воно буде хрустким. Можна і у вигляді невеликих колобків, тоді воно буде всередині м’яким, а зовні вкрите хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці і пшеничне борошно – 1 ст.
Цукор – ½ ст.
Вершкове масло – ½ пачки.
Яйце – 1 шт.
Мед – 1 ст. л.
Сода і лимонка – по 1/3 ч. л.
Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста помістіть всі сухі продукти (борошно, пластівці, соду, лимонку і цукор) у вказаній в рецепті кількості і перемішайте їх ложкою.
Розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані вершкове масло і мед.
У посуд з сухими інгредієнтами вбийте яйце, додайте розтоплені масло і мед.
Ложкою замісити тісто до однорідного стану.
Застелити пекарської папером деко і змастіть її рослинним маслом.
Мокрими руками скачайте з шматочків тіста маленькі колобки (розмір волоського горіха) або коржі і укладіть їх на деко.
Випікайте печиво в духовці, розігрітій до 180° С протягом 15-20 хвилин до красивого золотистого кольору.