Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Кожна господиня має свою колекцію улюблених десертів для всієї родини. У їх числі одним з найулюбленіших і смачних залишається класичний торт «Наполеон». Звичайно, його приготування не назвеш простим і швидким, але результат, безумовно, варто витрачених зусиль. Торт виходить дивовижно смачним, з тонкими коржами і найніжнішим олійно-заварним кремом.

Класичний рецепт Наполеона з заварним кремом

Вашій увазі пропонується класичний рецепт торта «Наполеон», вже давно став культовим. Поєднання ніжних тоненьких коржів зі смаком заварного крему підкорює всіх любителів смачного десерту. Випічка цього торта досить трудомістка. Її можна зробити простіше, вибудовуючи торт в ширину, а не у висоту за рахунок великих за розмірами коржів. Секретом цього смачного десерту є суворе дотримання кількістю зазначених у рецепті інгредієнтів.

Час приготування – 2 ч.

Порції – 8.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно 350 гр.
  • Маргарин вершковий 250 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Оцет столовий 9% ½ ч. л.
  • Вода 100 мл
  • Сіль 1 щіпка
  • Для крему:
  • Молоко коров’яче 1 стакан
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 1 ст. л. з гіркою

Процес приготування:

  • Пшеничне борошно просійте через сито і помістіть на велику обробну дошку або чисту робочу поверхню столу.
  • Пачку маргарину, попередньо розм’якшений при кімнатній температурі, покладіть поверх борошняний гірки.
  • За допомогою гострого ножа і, не торкаючись продуктів руками, маргарин порубаєте на шматочки, одночасно змішуючи його з борошном.
  • В результаті цього у вас буде дрібна розсипається крихта з маргарину і борошна.
  • В окрему чашку або склянку розбийте куряче яйце, розмішайте його з допомогою виделки і потім додайте до нього вказану кількість оцту, холодної води і дрібку солі. Все це добре перемішайте до однорідного стану.
  • Зробіть ямку в гірці з приготовленої крихти і в неї порційно (потроху) наливайте сумішшю яйця з водою, одночасно руками збираючи получающееся тісто в один ком. Тісто не вимішуйте, а тільки зберіть у великий клубок.
  • Отримане тісто загорніть в шматок харчової плівки і помістіть його на 2 години в холодильник.
  • Поки тісто охолоджується, приготуйте заварний крем для торта. Для цього покладіть в окрему невелику ємність всі продукти для крему. Їх добре перемішайте і поставте ємність на маленький вогонь. Вміст ємності, постійно перемішуючи, доведіть до стану кипіння. Ваш крем за цей час має стати густим.
  • Потім приготований крем зніміть з вогню, охолодіть, покладіть в нього потрібну кількість вершкового масла і перемішайте до однорідного стану.
  • Охолоджене тісто розрізати на 8 однакових шматочків і скрутіть їх в колобки.
  • Качалкою розкачайте всі колобки в тонкі прямокутники.
  • Духовку розігрійте до 200°С. Деко застеліть папером для випічки і по черзі запечіть всі 8 коржів. Тривалість випічки – 5-10 хвилин, що залежить від потужності вашої духовки.
  • Спечені коржі складіть стопкою на окремій тарілці ножем і рівно обріжте краю, залишаючи обрізані шматочки для посипання. Коржі укладіть на блюдо для складання торта, і кожен корж рясно змащуйте приготованим заварним кремом.
  • Зібраний торт посипте крихтою з шматочків тіста і залиште його на кілька годин (краще на ніч) для повної просочення.

Їжте на здоров’я!