Наполеон класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Кожна господиня має свою колекцію улюблених десертів для всієї родини. У їх числі одним з найулюбленіших і смачних залишається класичний торт «Наполеон». Звичайно, його приготування не назвеш простим і швидким, але результат, безумовно, варто витрачених зусиль. Торт виходить дивовижно смачним, з тонкими коржами і найніжнішим олійно-заварним кремом.
Класичний рецепт Наполеона з заварним кремом
Вашій увазі пропонується класичний рецепт торта «Наполеон», вже давно став культовим. Поєднання ніжних тоненьких коржів зі смаком заварного крему підкорює всіх любителів смачного десерту. Випічка цього торта досить трудомістка. Її можна зробити простіше, вибудовуючи торт в ширину, а не у висоту за рахунок великих за розмірами коржів. Секретом цього смачного десерту є суворе дотримання кількістю зазначених у рецепті інгредієнтів.
Час приготування – 2 ч.
Порції – 8.
Інгредієнти
Для тіста:
Борошно 350 гр.
Маргарин вершковий 250 гр.
Яйце куряче 1 шт.
Оцет столовий 9% ½ ч. л.
Вода 100 мл
Сіль 1 щіпка
Для крему:
Молоко коров’яче 1 стакан
Цукор-пісок ½ склянки
Масло вершкове 100 гр.
Яйце куряче 1 шт.
Борошно 1 ст. л. з гіркою
Процес приготування:
Пшеничне борошно просійте через сито і помістіть на велику обробну дошку або чисту робочу поверхню столу.
За допомогою гострого ножа і, не торкаючись продуктів руками, маргарин порубаєте на шматочки, одночасно змішуючи його з борошном.
В результаті цього у вас буде дрібна розсипається крихта з маргарину і борошна.
В окрему чашку або склянку розбийте куряче яйце, розмішайте його з допомогою виделки і потім додайте до нього вказану кількість оцту, холодної води і дрібку солі. Все це добре перемішайте до однорідного стану.
Зробіть ямку в гірці з приготовленої крихти і в неї порційно (потроху) наливайте сумішшю яйця з водою, одночасно руками збираючи получающееся тісто в один ком. Тісто не вимішуйте, а тільки зберіть у великий клубок.
Отримане тісто загорніть в шматок харчової плівки і помістіть його на 2 години в холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуйте заварний крем для торта. Для цього покладіть в окрему невелику ємність всі продукти для крему. Їх добре перемішайте і поставте ємність на маленький вогонь. Вміст ємності, постійно перемішуючи, доведіть до стану кипіння. Ваш крем за цей час має стати густим.
Потім приготований крем зніміть з вогню, охолодіть, покладіть в нього потрібну кількість вершкового масла і перемішайте до однорідного стану.
Охолоджене тісто розрізати на 8 однакових шматочків і скрутіть їх в колобки.
Качалкою розкачайте всі колобки в тонкі прямокутники.
Духовку розігрійте до 200°С. Деко застеліть папером для випічки і по черзі запечіть всі 8 коржів. Тривалість випічки – 5-10 хвилин, що залежить від потужності вашої духовки.
Спечені коржі складіть стопкою на окремій тарілці ножем і рівно обріжте краю, залишаючи обрізані шматочки для посипання. Коржі укладіть на блюдо для складання торта, і кожен корж рясно змащуйте приготованим заварним кремом.
Зібраний торт посипте крихтою з шматочків тіста і залиште його на кілька годин (краще на ніч) для повної просочення.
Їжте на здоров’я!
Рецепт «Наполеона» радянського часу в домашніх умовах
Вам надається рецепт приготування легендарного радянського десерту. Коли-то цей рецепт зберігався в таємниці і передавався тільки з рук у руки. Важливим моментом радянського «Наполеона» є суворе дотримання всіх зазначених інгредієнтів рецепта. Заміна одних продуктів на аналоги (наприклад, масло маргарин) не допускається. Ще одним секретом його особливої смаколики є використання двох видів крему для змащування коржів.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 5 ст.
Масло вершкове – 300 р.
Яйце – 1 шт.
Сметана і вода – по ½ ст.
Горілка – 2 ст. л.
Сіль – 1/3 ч. л.
Для заварного крему:
Яйце – 3 шт.
Молоко – 1 л.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор – 1 ст.
Масло вершкове – 200 р.
Коньяк – 2 ст. л.
Ванілін – 1 пакетик.
Для сметанного крему:
Сметана жирна – 2 ст.
Цукор (подрібнений в порошок) – 1 ст.
Процес приготування:
Зазвичай для тіста масло рубається разом з борошном звичайним ножем. Але в даному рецепті вам пропонується приготувати його з допомогою блендера або кухонного комбайна. Холодне масло покладіть на плоску тарілку і ножем порізати на великі шматочки.
Шматочки масла перекладіть в чашу блендера.
Насипте в чашу потрібну кількість просіяного через сито борошна. На найбільшій швидкості приладу подрібніть борошно з маслом в дрібну крихту.
Отриману крихту перекладіть в інший посуд, додайте до неї холодну воду, сметану, яйце, горілку, сіль і замісіть тісто до однорідного стану, щоб воно не прилипало до рук.
Приготоване тісто скачайте в один кулю, загорніть в серветку або харчову плівку і залиште на 30 хвилин для вистоювання, потім на 1 годину помістіть в холодильник. Це час можете витратити на приготування кремів.
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника, розділіть на 9-15 (за бажанням) шматочків, скачайте їх в колобки, присипте борошном і назад помістіть в холодильник, щоб тісто не нагрівалося.
Виймайте з холодильника по одному колобку і качалкою розкочуйте їх у тонкий корж. Розкачувати тісто можна відразу на аркуші паперу для випічки і перекладати з нею на деко.
Розігрійте духовку до 190-200°С і по черзі по 3-5 хвилин випікайте всі розкачані коржі до золотистого кольору. Коржі, щоб не було великих бульбашок, можете наколоти в декількох місцях виделкою. Це можна і не робити, тоді тісто буде більш шарувате.
Спечені коржі рівно обріжте ножем і обрізки залиште для посипання.
Для заварного крему в окремій каструлі нагрійте 2/3 л молока.
Інше молоко налити в ємність, додайте до нього спочатку яйця, цукор, ваніль і добре збийте вінчиком.
Потім в цю масу насипте борошно, додайте коньяк, і все збийте міксером.
Отриману масу тонкою цівкою перелийте в гаряче молоко, постійно перемішуючи її, і доведіть на маленькому вогні до кипіння і загустіння. Щоб заварний крем не підгорів, можете варити його на водяній бані.
Приготовлений крем охолодіть, додайте до нього вершкове масло і добре збийте міксером у пишну масу.
Потім приготуйте другий, сметанний крем. Для нього візьміть жирну сметану і склянку подрібненого в пудру цукру.
Добре збийте міксером сметану з пудрою до густої маси. Пам’ятайте, що на початку збивання крем буде рідким, а потім загусне.
Приготовлені коржі укладіть стопкою на велике блюдо, змащуючи кожен корж спочатку заварним кремом, а поверх нього – сметанним. Верхній корж кремом не змащуйте.
Торт прикрийте шматочком плівки, помістіть на нього дощечку і невеликий вантаж і поставте торт на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.
На наступний день намажте торт зверху і з країв, які залишилися кремом, і посипте подрібненими обрізками тіста.
Ваш чудовий радянський «Наполеон» готовий. У додатковому декорі він не потребує.
Їжте на здоров’я!
Як приготувати класичний «Наполеон» зі згущеним молоком?
Вашій увазі надається ще один рецепт улюбленого всіма «Наполеона». Якщо у вас мало часу для приготування заварного крему для цього тортика, то в цьому випадку вам допоможе варена згущене молоко. Крем з вареним згущеним молоком виходить ніжним, не нудотним і з ніжним вершковим смаком. Рецепт нескладний.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 4 ст.
Маргарин вершковий – 400 р.
Вода – 60 мл
Горілка – 1 ст. л.
Варена згущене молоко – 2 банки.
Масло вершкове – 100 г.
Процес приготування:
Попередньо зваріть згущене молоко.
Пшеничне борошно просійте через сито і насипте гіркою на робочу поверхню столу.
Охолоджений вершковий маргарин акуратно, щоб не потрапляло на стіл, натріть на крупну тертку відразу в борошно. Все перемішайте і зробіть невелике заглиблення в середині цієї маси.
Змішайте в стакані холодну воду з 1 столовою ложкою звичайної горілки. Налийте половину цієї суміші в поглиблення і перемішайте.
Потім додайте решту води і замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти легким і еластичним.
Тісто розділіть на 12-16 шматочків, скачайте їх в колобки, укладіть на тарілку і, прикривши серветкою, поставте на 2-3 години в холодильник.
Після закінчення цього часу, охолоджені колобки розкачайте на пергаментним папері в тонкі коржі. Краї коржиків вирівняйте за допомогою ножа і тарілки. Коржі наколіть виделкою, щоб тісто при випічці не позурилося.
Духовку нагрійте до 220°Пн. по Черзі спечіть всі коржі. Запікайте до золотистого кольору. Поки один корж запікається, розгортайте іншого. Готові коржі складайте стопкою на окрему тарілку.
Для крему, витримане при домашньої температурі вершкове масло, ложкою збийте до білого кольору. Збите масло буде добре тримати форму. Воду після збивання масла можете вилити.
Потім масло порційно додайте варену згущенку і ложкою перемішайте крем до однорідного стану.
На великому блюді зберіть торт, складаючи, коржі один на одного і добре змащуючи їх приготованим кремом. Крем рівномірно розподіляйте по коржу за допомогою ножа.
Потім на стопку коржів помістіть що-небудь плоске, притисніть їх рукою і поставте на торт будь невеликий вантаж. Торт поставте в холодильник на кілька годин для просочення коржів.
Після закінчення цього часу верхній корж намажте кремом і посипте крихтою з коржів. У додатковому декорі такий торт не потребує.
Їжте на здоров’я!
Ніжний і дуже смачний «Наполеон» з листковим тестом
Вашій увазі надається рецепт приготування ніжного і смачного «Наполеона» звичайного покупного листкового тіста – дріжджового або без дріжджового. Цей тортик готується з заварним кремом, але можна зробити масляний крем або крем із згущеним молоком. Торт готується швидко, тільки важливо витримати час, щоб коржі просочилися кремом.
Інгредієнти:
Листкове тісто бездріжджове – 500 р.
Для крему:
Молоко 3,2%-ної жирності – 0.5 л.
Цукор – 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 100 р.
Борошно – 2 ст. л.
Ванілін – 1 р.
Процес приготування:
Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто.
Деко для випічки застелити пергаментним папером і помістіть на нього розморожене тісто. Розкачувати тісто не треба.
Запечіть коржі в духовці, розігрітій до 190°С протягом 20-25 хвилин. Коржі при випічці збільшаться в обсязі і зарум’яняться.
Для приготування крему в окрему каструльку розбийте яйця, додайте до них цукор, ванілін і з допомогою віночка збийте до однорідного стану.
Потім в отриману суміш поступово додайте пшеничне борошно, просіваючи її через сито і добре перемішайте.
У каструльку до суміші налийте потрібну кількість молока і віночком ще раз перемішайте суміш.
Каструльку з сумішшю поставте на маленький вогонь і, безперервно розмішуючи її віночком, варіть крем, поки він не придбає густу текстуру. Вогонь не збільшуйте, важливо, щоб крем не закипів, інакше яйця згорнуться, і заварний крем не вийде.
Приготовлений крем прикрийте шматочком харчової плівки і залиште до повного охолодження.
Потім, в охолоджений крем покладіть розм’якшене вершкове масло і з допомогою віночка перемішайте до однорідного стану.
Гострим ножем зріжте з спечених коржів верхній шар. З нього потім зробите крихту для посипання торта.
Потім коржі розрізати на два пласти кожен. У вас вийде чотири коржі для торта.
Коржі намажте приготованим заварним кремом і складіть їх стопкою на плоскій тарілці. Намажте Кремом верх тортика і боки, і рясно посипте торт крихтою.
І останній крок рецепту: торт помістіть в холодильник на всю ніч, щоб коржі добре просочилися заварним кремом.
Приготований «Наполеон» декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.
Приємного чаювання!
Простий рецепт приготування «Наполеона» на сковороді
Коржі для «Наполеона» можна спекти і на звичайній сковорідці. Торт з таких коржів вийде такий же смачний, як і при стандартній випікання в духовці. Тісто при випіканні коржів на сковорідці буде трохи відрізнятися від звичайного. Готуємо торт з заварним кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 500 р.
Молоко – 1 ст.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 1 пачка.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 трісок.
Для крему:
Молоко – 1 л.
Цукор – 2 ст.
Олія – 200 р.
Борошно – 3 ст. л.
Яйце – 5 шт.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, додайте вказане в рецепті кількість цукру і збийте за допомогою міксера.
Потім поступово насипайте до цієї суміші пшеничне борошно і продовжуйте збивати всі.
Налийте до яєчної суміші молоко, розмішайте і помістіть цю ємність на маленький вогонь. Варіть крем, безперервно помішуючи і не даючи суміші закипіти.
Потім покладіть в гарячий крем вершкове масло і ще раз розмішайте.
Приготований заварний крем охолодіть, і з допомогою віночка збийте в пишну масу. Крем для «Наполеона» приготований.
Зараз замісіть тісто для коржів. Розтопити в мікрохвильовці масло і покладіть його в миску для замісу тіста.
До розтопленого масла додайте яйця, вказану кількість цукру, розпушувач і сіль. Усі ці компоненти добре перемішайте.
До отриманої суміші насипте потрібну кількість борошна і ложкою замісити тісто.
Потім перекладіть його на робочу поверхню, присипану борошном, і руками завершіть процес замісу. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше не раскатается.
Приготоване тісто розділіть на невеликі шматочки і кожен шматочок качалкою розкачайте в тонкий коржик. Корж рівно обріжте ножем, щоб її розмір відповідав діаметру вашої сковорідки.
По черзі покласти коржі на суху і не сильно розігріту сковорідку, щоб коржі не підгоріли. Кожен корж обов’язково наколіть виделкою, якщо буде пузиритися. Смажаться коржі дуже швидко, так як тоненькі коржі.
Спечені коржі акуратно знімайте зі сковорідки, кладіть на блюдо і змащуйте приготованим заварним кремом. Останній корж залиште для крихти.
Верх торта і боки змастіть кремом і посипати крихтою. Торт поставте на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.
Приємного чаювання!
Торт «Наполеон» — рецепт від бабусі Емми
«Наполеон» за рецептом бабусі Емми – торт з листкового тіста за методом «швидкого приготування» з прошарком із заварного крему. Цей рецепт відомий з давніх часів і став улюбленим ласощами для багатьох сімей.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно – 750 р.
Вершкове масло або маргарин – 600 р.
Вода – 1 ст.
Столовий оцет – 1.5 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Для крему:
Молоко – 1 л.
Яйце – 4 шт.
Цукор – 300 р.
Масло вершкове – 300 р.
Яйце – 4 шт.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
В окрему мірну ємність розбийте два яйця, додайте до них сіль, півтори столові ложки 7%-ного оцту, склянку (220 мл) води, бажано крижаною. Збийте все міксером і помістіть отриману суміш у холодильник.
Пшеничне борошно просійте через сито і насипте її гіркою на робочу поверхню столу. Попередньо заморожений маргарин або вершкове масло натріть на крупну тертку відразу в борошно. Щоб масло легше натиралось і не тануло, періодично вмочайте його в борошно.
Натерте олія швидко перемішайте з борошном і зберіть його в гору.
В середині гірки зробіть невелике заглиблення і вилийте в нього охолоджену суміш з яєць і води.
Потім швидко замісіть тісто, піднімаючи його з усіх сторін до серединці, складайте шари і притискайте руками. Звичайним способом таке тісто вимішується.
Приготоване тісто сформуйте квадратом або колом, загорніть шматком харчової плівки і поставте на 2 години в холодильник, а краще на всю ніч. Таке тісто можете заморозити або зберігати кілька днів у холодильнику.
Для приготування заварного крему в каструльку, ополоснутую водою, налийте вказану кількість молока, насипте цукор і поставте на маленький вогонь, щоб всі нагрілося.
В окремий посуд розбийте 4 курячі яйця, насипте борошно і з допомогою віночка перемішайте (не збиваючи) до однорідного стану.
Потім в цю яєчну суміш двома порціями влийте гаряче молоко і ще раз перемішайте.
Отриману суміш вилийте в каструлю і, постійно помішуючи, варити крем на маленькому вогні до повного загустіння.
У приготовлений крем покладіть невеликий шматочок масла і перемішати. Каструлю прикрийте плівкою і залиште до повного охолодження.
Поки крем охолоджується, можете випікати коржі. Листкове тісто розрізати на 3 шматочки і 1 маленький для посипання. Кожен шматочок розкачати за допомогою качалки, присипавши її борошном, в тонкі коржі товщиною не більше 4 мм. Розкочуйте за формою вашого листа.
Розігрійте духовку до 220°С. Коржі по черзі випікайте на чистому сухому листі в протягом 20 хвилин кожен.
Спечені коржі викладіть на обробну дошку і залиште для остигання.
Масло для заварного крему помістіть в миску і з допомогою міксера добре збийте до білого кольору. Потім додайте до нього заварний крем, пакетик ванільного цукру і все збийте в щільну пишну масу.
Тепер можете збирати «Наполеон». Для цього коржі покладіть на плоску тарілку і змащуйте кожен корж приготованим кремом. Також змастіть кремом боки торта і верхній шар.
Маленький спечений корж подрібніть до крихти, змішайте з пудрою з цукру і отриманою сумішшю посипте весь торт.
Торт поставте в холодильник мінімум на 1 годину. Потім наріжте шматочками і подайте як окремі тістечка, декорувавши їх свіжими ягодами або трояндочками з крему.
Їжте на здоров’я!
Простий і швидкий рецепт приготування ледачого «Наполеона»
«Лінивий Наполеон» – популярний тортик з готового листкового тіста. Хрусткий смак коржів з такого тіста в поєднанні з ніжним заварним кремом зазвичай подобається всім любителям солодкого десерту. Важливою перевагою цього торта є швидкість приготування, адже не треба витрачати сили і час на заміс тіста.
Інгредієнти:
Листкове тісто бездріжджове – 500 р.
Вершкове масло – 250 р.
Цукор білий – 0.5 ст.
Цукор коричневий 0.5 ст.
Яйце – 2 шт.
Молоко – 0.5 ст.
Борошно – 2 ст. л.
Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
Горіхи волоські – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку треба приготувати заварний крем для торта. Для цього в окрему каструльку розбийте курячі яйця, насипте до них коричневий і білий цукор.
Всі ці інгредієнти добре перемішайте віночком до повного розчинення цукру, тільки не збивайте.
До отриманої суміші налийте молоко, ще раз розмішайте і додайте дві ложки борошна.
Каструлю поставте на плиту на невеликий вогонь і, безперервно перемішуючи суміш віночком, варіть крем до загустіння. Потім вимкніть вогонь і залиште крем на 20 хвилин, щоб охолов.
У остиглий крем покладіть розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло.
Міксером на невеликій швидкості збийте крем з маслом в однорідну масу. Збивати потрібно кілька хвилин.
Попередньо листкове тісто розморозьте. Один аркуш розкладіть на деку, застеленому папером для випічки, і качалкою розкачайте його до 1-1,5 мм в товщину.
Розкатане тісто розрізати на 4 шматочки і наколіть виделкою кожен шматок, щоб тісто не роздулося при випічці.
Духовку розігрійте до 200-220°С.
Випікайте коржі протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Спечені коржі акуратно, щоб не зламати, перекладіть широкої лопаткою на велике блюдо і потім покладіть на деко другий лист тіста. Повторіть процес випічки.
Приготовлені коржі намажте по черзі заварним кремом і складіть стопкою. Краю коржів рівно обріжте і залиште обрізки для крихти.
Очищені волоські горіхи подрібніть ножем або качалкою і змішайте з крихтою з обрізків тесту.
Приготовленої крихтою рівномірно посипте торт зверху. Подайте до цього «Наполеону» кава або чай.
Приємного апетиту!
Як спекти сирний «Наполеон» в домашніх умовах?
За пропонованим рецептом ви можете приготувати ніжний, з цікавим смаком, сирний «Наполеон». Сир для торта можна брати будь-який, але, звичайно, ідеальним є м’який і жирний. Цей торт не потребує тривалої просочення, досить і 3 годин. Його можна прикрасити свіжими ягодами, бананами, горіхами або кокосовою стружкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
Сир – 400 р.
Борошно – 500 р.
Цукор – 2/3 ст.
Масло вершкове – 100 г.
Ванілін – 1 ч. л. (5 г).
Яйце – 2 шт.
Розпушувач – 10 р.
Для крему:
Молоко – 1.5 л.
Масло вершкове – 200 р.
Цукор – 1 ст.
Яйце – 6 шт.
Ванілін – 2 ч. л.
Борошно – 4 ст. л.
Крохмаль – 3 ст. л.
Процес приготування:
У ємність для замісу тіста покладіть сир і добре розітріть його ложкою. Можете протерти сир через сито.
До сиру вбийте яйця, насипте цукор, ванілін і додайте розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло. Всі ці інгредієнти розімніть рукою і отриману суміш залиште на 20 хвилин.
Борошно просіяти через сито і змішайте з розпушувачем, а потім її по частинах додайте до сиру і рукою замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук і стінки миски. Прикрийте тісто шматочком харчової плівки і поставте на півгодини в холодильник.
Після закінчення цього часу дістаньте тісто з холодильника, розріжте на 7 однакових шматочків, скачайте їх в колобки і трохи присипте борошном.
Кожен колобок розкачайте качалкою на аркуші паперу для випічки в тонкий корж товщиною в 3-4 мм (можна і товщі). З коржів виріжте кола за розміром і формою великої тарілки.
Духовку розігрійте до 180°С. Спечіть в ній по черзі (один печемо, а другий в цей час розкачуємо) всі коржі. Запікайте протягом 8-15 хвилин кожен корж до золотистого кольору. Час випічки залежить від вашої духовки.
Залишилися шматочки тесту спечіть в духовці, остудіть і подрібніть ножем в крихту. Нею потім посыплете торт.
Для приготування крему, окрему каструльку обполосніть холодною водою, налийте в неї 1,2 літра молока, і на маленькому вогні доведіть його до стану кипіння.
Решту молока (300 мл) налити в невелику мисочку, додайте до нього яйця, вказане в рецепті кількість борошна, крохмалю і ваніліну і все перемішайте віночком до однорідності.
Приготовану суміш наливайте тоненьким струменем в кипляче молоко і, безперервно перемішуючи, поваріть до загустіння. Потім каструлю з кремом зніміть з плити і остудіть до звичайної домашньої температури.
Охолоджений заварний крем перелийте в чашу блендера, додайте потрібну кількість масла і збийте в білу пишну масу.
На красивому блюді зберіть торт. На кожен торт кладіть по півтори столові ложки крему і добре його розмазуйте по поверхні. Намажте Кремом верх торта і боки.
Спечені обрізки тіста подрібніть качалкою у велику крихту, так як дрібна крихта швидко просочиться кремом і не буде хрусткою. Крихтою посипте торт з усіх боків. Торт для просочення поставте на кілька годин у холодильник.
Подайте до творожному «Наполеону» свіжий ароматний чай і – приємного апетиту!
Простий і дуже смачний «Наполеон» з печиво «Вушка»
З смачного листкового печива «Вушка» можна швидко приготувати чудовий тортик, схожий на популярний торт «Наполеон». Готуємо з заварним кремом.
Інгредієнти:
Печиво «Вушка» – 600 р.
Для крему:
Молоко – 600 мл
Масло вершкове – 100 г.
Яйце – 3 шт.
Борошно і крохмаль – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.
Ванільний цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
Спочатку треба приготувати для тортика крем. У миску розбийте яйця, додайте до них потрібну кількість звичайного і ванільного цукру, і віночком розітріть їх до однорідного стану.
Потім насипте до розтертим яйцям крохмаль і борошно і добре перемішайте. Не припиняючи замішування, потроху влити в цю масу молоко.
Мисочку поставте на невеликий вогонь і, продовжуючи крем перемішувати, доведіть його до стану кипіння.
При появі на поверхні крему дрібних бульбашок, покладіть в миску вершкове масло і розмішайте крем, щоб масло розчинилося, і крем почав густіти.
Вогонь під каструлею вимкніть і залиште крем, щоб повністю охолов.
Тепер можна збирати торт. Велику плоску тарілку застелити шматочком паперу для випічки і викладіть на неї ряд печива. Кілька печив розімніть в крихту і нею заповніть проміжки між печивом.
Кожен шар «Вушок» добре покрийте приготованим кремом. Таким чином, викладіть все печиво і крем. Останнім шаром повинен бути крем. Із вказаного в рецепті кількості печива і крему у вас повинен вийти 4-шаровий тортик.
Верх торта посипте подрібненим печивом і поставте в холодильник на ніч.
У вас вийшов не дуже солодкий і ніжний «Наполеон». Приємного чаювання!
Покроковий рецепт приготування «Наполеона» з вірменського лаваша
Вашій увазі надається рецепт приготування «Наполеона» з тонкого без дріжджового лаваша, який називають вірменським. Такий лаваш по текстурі дуже схожий на спечені коржі для торта. Пропонується прошарувати коржі легким заварним кремом без вершкового масла. Кількість лаваша вибирайте самі. Найкращий торт виходить з 18 коржів (9 упаковок). Інгредієнти для крему розраховані на 3 упаковки лаваша.
Інгредієнти:
Лаваш – 3 упаковки.
Молоко – 1 л.
Цукор – 1 ст.
Яйце – 3 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Процес приготування:
З лаваша виріжте круглі коржі за розміром великої тарілки. Обрізати можете за допомогою ножиць або ножа.
Коржі поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Вони добре подсушатся.
Для приготування заварного крему налийте в каструльку з товстим дном літр молока, вбийте яйця і насипте вказану кількість цукру. Щоб торт був м’яким, можете приготувати крему на одну третину більше, ніж вказано в рецепті.
Потім насипте пшеничне борошно і все добре перемішайте віночком, не збиваючи суміш.
Каструлю поставте на невеликий вогонь і, безперервно перемішуючи, варіть крем до повного загустіння. Приготовлений крем охолодіть до кімнатної температури.
Для формування торта візьміть велику круглу форму (можна каструлю) і застеліть її шматочком плівки. Так ви легко дістанете торт з форми.
На дно форми нанесіть шар крему і покладіть перший корж.
По черзі складіть у форму всі коржі, змащуючи кожен парою ложок крему.
Верхній корж намажте кремом і загорніть на тортик кінці плівки. Торт потримайте кілька годин на столі, а потім на ніч поставте в холодильник.
Ранок вийміть торт з форми, помістіть на красиве блюдо і декорують натертим шоколадом, горіхами або підсушеними і подрібненими залишками лаваша.