Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Вівсяне печиво – це не тільки популярна домашня випічка, але і прекрасна альтернатива трохи обридлої вівсяної каші на сніданок. Існує маса причин, щоб спекти вівсяне печиво в домашніх умовах. Це, звичайно ж, користь вівсянки, простота приготування, приємний смак і різноманітність варіантів приготування.

Класичний рецепт дієтичного вівсяного печива

У даному рецепті вам пропонується класичний варіант приготування печива з вівсяних пластівців. Рецепт нескладний і швидкий, тільки готувати печиво потрібно зі звичайних вівсяних пластівців, а не швидкого приготування, так як останні майже не містять вітамінів і клітковини. Якщо замініть цукор медом, то отримаєте дієтичну випічку.

Час приготування – 1 ч.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти

  • Вівсяна крупа 2 склянки (пластівців)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки або 2 ст. л. меду

Процес приготування:

  • Масло покладіть в чашку і розтопіть за допомогою мікрохвильової печі або на водяній бані.
  • Розтоплене масло налити в ємність для замісу тіста. Вбийте до маслу курячі яйця віночком розмішайте до однорідного стану.
  • Потім насипте в цю суміш вівсянку і борошно в зазначених у рецепті кількостях і добре розмішайте віночком. Залиште ємність з тістом на 40 хвилин, щоб пластівці набубнявіли.
  • Після закінчення цього часу, коли пластівці просочаться рідиною, у вас вийде гарний щільне тісто.
  • Застеліть деко шматочком паперу для випічки і трохи змастіть її рослинним маслом. Двома ложками порційно викладіть тісто на деко, сформувавши з нього акуратне печиво.
  • Випікайте печиво в духовці при 180° С протягом 10 хвилин. У вас вийде смачне і хрустке вівсяне печиво.

Приємного апетиту за сніданком!