Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Напевно не раз в гостях вам пропонували в якості закуски печінковий торт з яловичої печінки. Пропонуємо вам підбірку з 9 покрокових рецептів з фото приготування цього смачного й оригінального блюда. Ваші гості будуть у захваті.

Смачний класичний рецепт печінкового торта з яловичої печінки

Ніжний класичний варіант печінкового торта з яловичої печінки. Готується він досить просто і швидко, а виходить завжди чудово. Плюсом цієї страви є те, що в його складі найпростіші інгредієнти, які знайдуться в кожному будинку.

Кількість порцій: 8-10

Час приготування: 1,5 години

Інгредієнти

  • Яловича печінка 700 гр.
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 200 гр.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Щоб тортик з печінки вийшов ніжним, потрібно яловичу печінку замочити у каструлі з холодною водою на кілька годин (не менше 2-х). Потім можна приступати безпосередньо в готуванні. Отже, дістаньте отмоченную печінку і акуратно видаліть плівки і жилки. Тепер печінка наріжте на невеликі шматочки і перетворити на пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • Додайте в пюре з печінки 500 мілілітрів молока, яйця, сіль і мелений перець. Добре все перемішайте до однорідної консистенції. Вершкове масло перекладіть в невеликий кухлик і розтопіть на плиті. Влити остигле масло в печінковий тісто. Ще раз ретельно перемішайте. Тепер потрібно додати борошно (перед цим її треба попередньо просіяти через сито). Дуже добре перемішайте тісто, щоб у ньому не утворилися грудочки (краще навіть збити за допомогою міксера або все того ж блендера).
  • Сковороду, на якій ви будете смажити коржі для печінкового торта, поставте на вогонь і добре нагрійте. Потім додайте на сковороду трохи соняшникової олії і налийте перший млинець. Тіста слід наливати один ополоник. Пам’ятайте, що занадто тонкі млинці для цієї страви не підійдуть. Обсмажуйте печінкові млинці з кожного боку до утворення золотистої скоринки апетитною.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім сполосніть під проточною водою, розріжте навпіл, а потім кожну половину наріжте дуже дрібними кубиками. Обсмажте шматочки цибулі на олії до готовності.
  • Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, сполосніть в холодній воді і натріть на крупній тертці. Додайте терту моркву до цибулі на сковороді. Перемішайте овочі на сковороді і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  • Коли цибулю з морквою повністю потушатся, вимкніть плиту та дайте овочам повністю охолонути. Після цього можна приступати до складання печінкового тортика. Візьміть широку тарілку і покладіть на її середину перший млинець. Зверху зробіть сіточку з майонезу, розмажте її з допомогою ложки або ножа, а потім викладіть кілька ложок овочевий засмажки. Рівномірно розподіліть цибулю з морквою по всій поверхні млинчика.
  • Продовжуйте збирати торт у такому ж порядку до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім шаром повинна бути сіточка з майонезу. За бажанням можна прикрасити верх торта подрібненою зеленню. Дайте торту просочитися протягом декількох годин, поставивши його в холодильник.

Приємного апетиту!

Торт з яловичої печінкою з цибулею та морквою

Ще один чудовий рецепт смачної закуски – печінковий торт з цибулею і морквою. Виходить завжди відмінно і одним з перших зникає з святкового столу.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,1 л
  • Печінка (яловича) – 0,9-1 кг
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Цибуля – 0,2 кг
  • Морквина – 0,2 кг
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Сіль, мелений перець, свіжа зелень – за смаком
  • Сметана і майонез – 50 г

Процес приготування:

  • Щоб зробити яловичу печінку м’якою і ніжною, промийте її під проточною водою, покладіть в миску і залийте холодним молоком. Нехай печінка відмокає в молоці протягом 3 годин. Після того, як пройде зазначений час, знову промийте печінку в холодній воді, очистіть від плівок і трохи обсушити.
  • Тепер потрібно подрібнити печінка в м’ясорубці. Щоб було зручніше робити, розріжте її на порційні шматки. Насадку вибирайте з самими маленькими отворами, так печінку измельчится набагато краще, а млинці з неї вийдуть ще ніжніше і м’якше.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і половинку однієї цибулини також пропустіть через м’ясорубку. У миску до печінки і луку влийте 100 мл кефіру. Перемішайте всі інгредієнти.
  • Вбийте в миску з печінковим тестом два курячих яйця і ретельно розмішайте їх за допомогою віночка. Додайте кілька дрібок солі, трохи чорного меленого перцю і знову перемішайте.
  • Настав час трохи загущатися тісто, додавши в нього просіяне борошно. Ретельно перемішайте тісто для печінкового торта і в кінці влийте 2 столові ложки рослинної олії (обов’язково без запаху). Знову перемішайте всі інгредієнти і відрегулюйте густоту тіста. Якщо воно вийшло дуже рідким – потрібно додати ще борошна, якщо надто густий – трохи кефіру.
  • Перед тим, як вилити печінковий тісто на сковороду, її потрібно як слід розігріти і змастити рослинним маслом. Зменшіть вогонь до середнього і смажте кожен млинець приблизно по 5 хвилин з кожної сторони. У вас повинно вийти близько 10-12 млинчиків.
  • Ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Моркву очистіть від шкірки, промийте в холодній воді і натріть на дрібній тертці. Обсмажте цибулю з морквою на готельної сковороді до м’якості (приблизно 15 хвилин), не забувайте постійно помішувати.
  • Зелень промити, обсушити і дрібно наріжте. В окремій мисці змішайте сметану, майонез і дрібно порізану зелень. Добре перемішайте всі інгредієнти.
  • На широку плоску тарілку покладіть перший млинець, рясно промажте його сметанно-майонезній заливкою. Накрийте наступним млинцем, на який викладіть шар смаженої цибулі з морквою. Продовжуйте чергувати шари у такій послідовності, поки не закінчаться всі печінкові млинці. Останнім повинен бути шар зі сметанно-майонезній заливкою.
  • Після того, як торт зібраний, його треба поставити в холодильник на кілька годин, щоб він як слід, просочився всередині. Перед подачею на стіл можна прикрасити рубаною зеленню.
  • Приємного вам апетиту!

    Ніжний печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною

    Ще один чудовий варіант приготування смачної святкової закуски з незвичайною сметанною прошарку. Завдяки ніжному крему, смак торта з яловичої печінки просто неймовірний.

    Інгредієнти:

    • Сметана – 250-300 г
    • Печінка (яловича) – 0,7-0,8 кг
    • Яйця курячі – 5 шт.
    • Сіль – кілька щіпок
    • Зубчики часнику – 5-6 шт.
    • Олія соняшникова рафінована – 1-2 ст. л.
    • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
    • Мелений перець – на кінчику ножа
    • Ріпчаста цибуля – 3 шт.

    Процес приготування:

  • Приступаємо до приготування цього чудового тортика. Першим ділом потрібно ріпчаста цибуля очистити від луски, промити і розрізати на 4 частини. Потім очистити 3 зубчики часнику і перетворити обидва інгредієнта в часниково-цибульне пюре. Можна зробити це з допомогою м’ясорубки, блендера або звичайною терки (правда, це найбільш времязатратный варіант).
  • Тепер підійшла черга печінки. Щоб торт вийшов ніжним, потрібно попередньо витримати печінка в молоці (але можна і у воді) протягом 2 годин. Після цього ретельно промийте печінку під проточною водою, зніміть всі плівки і наріжте на не дуже великі шматки (такі, щоб вони могли пройти в м’ясорубку). З печінкою чинимо так само, як з часником і цибулею: пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Змішайте печінковий пюре і пюре з цибулі і часнику. Туди ж вбийте два курячих яйця. Присолите і поперчіть отриману суміш, а потім добре перемішайте всі інгредієнти.
  • Борошно картопляний крохмаль просійте з допомогою сита і поступово додайте до печінковому тесту. Під час додавання борошна, постійно помішуйте тісто вінчиком для збивання.
  • Щоб печінковий тісто не прилипало до сковороді її мало змастити маслом, потрібно сковороду як слід розжарити і тільки потім додавати на неї масло і починати пекти. Добре нагревшуюся сковорідку промажте невеликою кількістю рослинного масла і налийте один ополоник тесту. При необхідності прокрутіть сковороду таким чином, щоб тісто рівномірно розподілилося по всьому дну сковороди. Один печінковий корж випікається приблизно протягом 5 хвилин.
  • 3 яйця відваріть в окропі протягом 10 хвилин, у вас повинні вийти яйця круто. Коли яйця зваряться, опустіть їх хвилин на 10 в холодну воду – так буде легше очищати шкаралупу. З очищених яєць вийміть жовтки і розімніть їх виделкою. Потім додайте сметану і 3 дрібно нарізаних зубчиків часнику. Посоліть крем і добре перемішайте до придбання ним однорідної консистенції.
  • Пора приступати до складання торта. На велику тарілку покладіть перший печінковий корж і промажте його сметанним кремом (для зручності крем можна покласти в целофановий пакет зі зрізаним куточком або в кондитерський шприц), зверху накрийте наступним коржем. Продовжуйте чергувати коржі з кремом до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верх торта можна прикрасити по своєму смаку, наприклад, промазавши кремом і прикрасивши дрібно нарубаною зеленню кропу.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.

    Покроковий рецепт приготування печінкового торта з грибами

    Ситний і незвичайний варіант приготування всім відомого печінкового торта. Така закуска сподобається всім вашим гостям, і вони обов’язково попросять у вас рецепт.

    Інгредієнти:

    • Яловича печінка – 0,6 кг
    • Гриби (печериці) – 350 г
    • Зубчики часнику – 3 шт.
    • Яйця курячі – 1-2 шт.
    • Зелень свіжа – невеликий пучок
    • Борошно – 50 г
    • Сметана – 100 г
    • Сіль і мелений перець – за смаком
    • Сир твердий – 150 г
    • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • Майонез – за смаком

    Процес приготування:

  • Печінка промийте і покладіть в глибоку миску. Повністю залийте печінка водою або молоком і залиште на 2 години. Після цього вона стане ніжною і м’якою.
  • Через 2 години дістаньте печінка з молока, промийте під проточною водою і акуратно видаліть плівки. Потім наріжте на шматки середнього розміру і пропустіть яловичу печінку через м’ясорубку (або перетворіть її в пюре за допомогою блендера).
  • У миску до подрібненої печінки вбийте куряче яйце, а також додайте 100 грам сметани з не дуже високим відсотком жирності. Змішайте всі інгредієнти до однорідності за допомогою віночка.
  • Тепер потрібно тісто для печінкового торта присолити, поперчити і зробити більш густим за допомогою борошна. Отже, додайте в миску з печінкою хорошу щіпку солі, трохи чорного меленого перцю на кінчику ножа і 50 грам просіяного борошна. Ретельно збийте все з допомогою віночка для збивання.
  • Сковорідку, перш ніж почати пекти печінкові «коржі», потрібно як слід загострити, а потім змастити 1-2 столовими ложками рослинного масла. Обсмажуйте кожен печінковий млинець приблизно по 2 хвилини з кожного боку (час обжарювання буде збільшуватися або зменшуватися залежно від товщини млинця). Коли всі млинці будуть готові, відкладіть їх в сторону до повного остигання, а самі займіться приготуванням начинки.
  • Свіжі печериці промийте під холодною водою, а потім наріжте їх дрібними кубиками або тонкою пластинкою.
  • Цибулю і часник очистіть від лушпиння і теж дрібно наріжте.
  • На середньому вогні обсмажте цибулю. Смажити треба до тих пір, поки цибуля повністю не стане м’яким (приблизно 15 хвилин). Перекладіть готовий цибулю на тарілку, а на сковороду, де він готувався, перекладіть дрібно нарізані шампіньйони і також обсмажте до готовності. До обсмажених грибів додати остиглий цибулю. Перемішайте, додайте сіль, трохи меленого перцю і ще раз ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб вони просочилися соком один одного.
  • Часник змішайте з дрібно нарізаною зеленню і додайте сир, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці. Все дуже добре перемішайте.
  • Пора приступати до наповнення торта начинкою. На широку тарілку викладіть перший печінковий «корж». Полийте його сіточкою з майонезу, а зверху покладіть деяку кількість грибної начинки. Зверху покладіть наступний печінковий млинець, який теж змастіть сіточкою з майонезу. На нього потрібно покласти частину сирної начинки. Накрийте сир третім коржем, знову полийте майонезом і покладіть гриби з цибулею. Продовжуйте чергувати шари, таким чином, поки не закінчаться всі інгредієнти. Якщо залишиться якась начинка, то промажте нею верх і боки торта, не забувши додати трохи майонезу.
  • Тепер потрібно дати торту час, щоб він як слід, просочився. Зазвичай на це йде близько 4 годин, за умови, що печінковий торт знаходиться в холодильнику.
  • Ну, ось і все, можна подавати до столу нашу чудову закуску. Приємного вам апетиту!

    Торт з яловичої печінки, приготований в духовці

    Незвичайний варіант приготування печінкового торта для тих, хто не є прихильником смаженої їжі та економить свій час. Замість того, щоб смажити кожен печінковий млинець окремо – запечіть їх в духовці. Швидко, просто і смачно.

    Інгредієнти:

    • Печінка яловича – 1 кг
    • Молоко – 0,1 л
    • Майонез – 1 упаковка
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Яйця – 4-5 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 4 шт.
    • Борошно – 4-5 ст. л.

    Процес приготування:

  • Яловичу печінку замочіть в холодній воді на 2 години. Завдяки цьому прийому вона м’яка і ніжна. Після того, як пройде зазначений час, промийте печінку і видалити всі плівки. Наріжте на шматки середнього розміру і пропустіть їх через м’ясорубку або перетворіть в печінковий пюре за допомогою блендера.
  • По черзі вбийте в миску з пюре з печінки яйця, добре перемішайте віночком. Потім додайте 100 мл молока і 5 столових ложок просіяного борошна. Додаючи кожен інгредієнт, ретельно перемішуйте печінковий тісто. Тісто розділіть на 3 рівні частини.
  • Форму для випічки (велику і прямокутну, з високими бортиками) застеліть фольгою. Вилийте в неї першу частину тіста з яловичої печінки і поставте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Такий обсяг печінкового пюре буде випікатися приблизно 15 хвилин. Те ж саме виконайте з 2-ї і 3-ї частинами тесту.
  • Поки випікаються печінкові коржі, у вас є час, щоб приготувати начинку. Спочатку очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння, промийте його під проточною водою і наріжте дуже дрібними кубиками. Обсмажте нарізану цибулю в невеликій кількості рослинного масла до тих пір, поки цибуля не набуде золотистий відтінок.
  • На велике блюдо покладіть охолоджений до кімнатної температури корж з яловичої печінки. Намалюйте на ньому сіточку з майонезу, акуратно розмажте її ложкою, а зверху викладіть частину смаженої цибулі. Накрийте другим коржем і повторіть шари начинки: майонез, смажену цибулю. Накрийте третім коржем. Зверху промажте торт майонезом і дайте йому настоятися протягом 3-4 годин в холодильнику.
  • При подачі можна прикрасити готовий торт дрібно нарізаною зеленню кропу і гілочками петрушки.
  • Приємного вам апетиту!

    Смачний торт з яловичої печінки з сиром і часником

    Ароматна, смачна і дуже вишукана закуска з пікантним смаком, виходить, за цим рецептом. Такий тортик з радістю, є як дорослі, так і діти. Чудовий варіант використання яловичої печінки.

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Печінка яловичини – 700 г
    • Сир твердий – 160 г
    • Борошно – 3-4 ст. л.
    • Майонез – 5 ст. л.
    • Зубчики часнику – 3 шт.
    • Молоко – 0,1 л
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.

    Процес приготування:

  • За 2 години до початку готування замочіть промиту яловичу печінку в мисці з водою. Це зробить печінка м’якою і ніжною, що найкращим чином позначиться на смаку готового торта. Потім видаліть з печінки всі плівки і прожилки, розріжте на невеликі шматки і прокрутіть через м’ясорубку (якщо у вас її немає, то можна скористатися блендером). У миску до подрібненої печінки додайте 2 яйця, 4 столові ложки просіяного борошна. Також влийте в миску 100 мілілітрів молока і ретельно перемішайте всі інгредієнти до тих пір, поки печінкова маса не придбає однорідні колір і консистенцію.
  • Сковорідку дуже добре розігрійте, а потім змастіть кількома столовими ложками рослинного масла. Акуратно викладіть на сковороду печінковий тісто (воно виходить трохи густуватим), рівномірно розподіліть його з допомогою ложки по всьому дну сковороди і обсмажте з кожного боку приблизно по 3 хвилини. Печінкові млинці покладіть на тарілку і дайте їм повністю охолонути.
  • Ріпчасту цибулю потрібно почистити і помити під проточною водою. Розріжте кожну цибулину навпіл, а потім кожну половину наріжте дрібним кубиком.
  • Моркву очистіть від шкірки (найзручніше це робити за допомогою спеціальної овочерізки), сполосніть під проточною водою і натріть на крупній тертці.
  • На добре розігрітій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю і терту моркву до м’якості. Це займе у вас приблизно 10 хвилин.
  • Часник почистіть і дрібно наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з часником.
  • Пора приступати до збору торта. Із зазначеної кількості продуктів повинно вийти близько 5-6 млинців з яловичої печінки. На перший печінковий млинець потрібно накласти сітку з майонезу, а потім – частина цибульно-морквяної начинки. Накрийте овочі другим млинцем, знову промажте його шаром майонезу, а потім присипте часниково-сирною начинкою і накрийте третім млинцем. Продовжуйте викладати, таким чином, печінкові млинці, чергуючи між собою два варіанти начинки до тих пір, поки не закінчаться продукти.
  • Надішліть торт для просочення в холодильник годин на 6, а краще на 8.
  • Готовий торт можна прикрасити за бажанням (наприклад, обмазати майонезом і присипати дрібно нарізаною зеленню кропу, або присипати натертим на дрібній тертці яйцем і т. д. – що підкаже ваша фантазія).
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт печінкового торта з манкою

    Цей чудовий закусочний тортик можна вважати дієтичним, тому що він випікається в духовці, а не смажиться на сковороді. Крім того, у ньому не використовується майонез, тому можна не хвилюватися, що тортик вийде висококалорійним.

    Інгредієнти:

    • Яловича печінка – 0,5 кг
    • Крупа манна – 3 ст. л.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Кухонна сіль – за смаком
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Печериці – 100 г
    • Морква – 1 шт.
    • Сметана – 3 ст. л.
    • Олія соняшникова – 2 ст. л.

    Процес приготування:

  • Насамперед нам потрібно приготувати пюре з печінки. Але спочатку замочіть яловичу печінку в молоці (можна у воді) години на 1,5. Завдяки вымачиванию в молоці, печінка стане м’якою і ніжною. Після цього її треба промити і пропустити через м’ясорубку. Якщо не дуже хочеться возитися з м’ясорубкою, можна подрібнити печінку за допомогою блендера.
  • У миску з перекрученої яловичої печінкою розбийте 2 яйця, додайте 3 столові ложки сметани і ретельно перемішайте.
  • Тепер саме час отриману масу посолити (якщо любите, то і поперчити), всипати 3 столові ложки манної крупи і ще раз добре перемішати, поки всі інгредієнти не перетворяться в однорідну масу. Дайте тісту для майбутнього печінкового торта трохи постояти, щоб манна крупа встигла набрякнути. 20-25 хвилин буде достатньо.
  • Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім промийте від залишків землі під холодною водою і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте на невеликі шматочки.
  • Добре розігрійте сковорідку, налийте в неї трохи рослинного масла, а потім покладіть на гарячу сковорідку подрібнені моркву і цибулю. Готуйте овочі на середньому вогні при постійному помішуванні до повної готовності (хвилин 10-15).
  • Печериці промийте, трохи обсушити паперовим рушником, а потім наріжте тонкими скибочками. Обсмажте на тій же сковороді, де смажилися цибулю і моркву.
  • Пора ставити духовку розігріватися до 190ºС. До того моменту, коли ви почнете збирати торт, вона повинна бути повністю нагріта.
  • У круглу форму вилийте 1/3 частина печінкового тесту (краще використовувати форму з роз’ємними бортиками, тоді її потрібно застелити папером для випічки, щоб було зручно діставати готовий торт). Поверх тіста викладіть всі обсмажені гриби. Залийте другою частиною печінкового тесту. Зверху розподіліть, рівним шаром, засмажку з цибулі і моркви. Залийте другою частиною тіста.
  • Тепер потрібно запекти наш печінковий торт протягом 45-50 хвилин в добре розігрітій духовці. Після того, як торт буде готовий (перевірте це зубочисткою) потрібно дати йому повністю охолонути, а потім прикрасити по своєму смаку (наприклад, шматочками помідор, свіжою зеленню, тертим сиром або яйцем).
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.

    Торт з яловичої печінки з майонезом

    Ні для кого не секрет, що для того, щоб приготувати печінковий торт, потрібно витратити достатню кількість часу. Тому господині вважають за краще готувати його виключно по святах, що робить цю страву ще більш бажаним і довгоочікуваним. Зазвичай печінковий торт-це перше, що зникає з святкового столу.

    Інгредієнти:

    • Печінка яловича – 0,5 кг
    • Майонез – 200 г
    • Молоко – 0,3 л
    • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
    • Соняшникова олія – 100 мл
    • Борошно – 0,3 кг
    • Сіль і перець – за смаком
    • Пісок цукровий – 1 ч. л.

    Процес приготування:

  • Цибулю очистіть від лушпиння і розрізати на 4-8 частин. Тепер його потрібно як слід подрібнити. Можете цибулю пропустити через м’ясорубку або кухонний комбайнер, нарізати гострим ножем або подрібнити в блендері. Виберіть найбільш зручний для вас варіант.
  • Точно так само потрібно вчинити з попередньо вимоченої в молоці яловичої печінкою. Вимочується вона для того, щоб стати ніжною і м’якою. Печінка промийте і звільніть від плівок. Потім наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері або кухонному комбайні.
  • З’єднайте разом цибулеве та печінковий пюре. Додайте до отриманої маси 4 яйця і збийте всі інгредієнти заглибним блендером.
  • Тепер приправте тісто половиною чайної ложки солі, 1 чайною ложкою цукру і третю чайної ложки перцю. Ретельно все перемішайте, а потім поступово всипте 300 грам просіяного пшеничного борошна. Добре перемішайте тісто, щоб не утворилося ніяких грудочок. Стежте, щоб печінковий тісто не вийшло густим. По консистенції воно повинно нагадувати кефір, тому може вийти так, що муки вам знадобиться менше, ніж зазначено в інгредієнтах.
  • Влийте в тісто 100 мл соняшникової олії без запаху і знову добре перемішайте.
  • Сковороду потрібно дуже добре нагріти і перед тим, як приступати до випічки першого печінкового млинця, змастіть дно сковороди невеликою кількістю рослинного масла. З кожної сторони млинець обсмажується приблизно по 3 хвилини.
  • Коли всі печінкові млинці охолонуть, можна збирати торт. Для цього кожен млинець промажте майонезом зверху і зробіть башту з млинців.
  • Верх торта ви можете прикрасити на ваш розсуд, наприклад, присипте дрібно нарізаним або натертим на дрібній тертці вареним яйцем.
  • Приємного вам апетиту!

    Печінковий торт з яловичої печінки з молоком

    Чудовий варіант ніжною, корисної дуже смачної закуски для будь-якого торжества. Процес приготування досить клопіткий, але результат того вартий. Ваші гості будуть в захваті, а подруги напевно попросять рецепт.

    Інгредієнти:

    • Яловича печінка – 0,5 кг
    • Зубчики часнику – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Кухонна сіль – 1 щіпка
    • Перець мелений – на кінчику ножа
    • Сметана – 350 г
    • Соняшникова олія – 0,1 л
    • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
    • Кріп – 0,5 пучка
    • Молоко – 120 мл

    Процес приготування:

  • Печінку гарненько промийте в холодній воді (буде дуже добре, якщо у вас вийде замочити її у воді на годинку-півтори), розріжте на невеликі шматочки і очистіть від плівок. Тепер треба перетворити яловичу печінку в пюре. Для цього пропустіть її через м’ясорубку.
  • До подрібненої печінки додайте 120 мілілітрів молока, а потім збийте 2 яйця. Додайте сіль і мелений перець, а потім ретельно перемішайте.
  • Щоб печінковий тісто набуло більш густу консистенцію, додайте в нього 2-3 столові ложки просіяного борошна. Акуратно вмішайте борошно в тісто.
  • Сковороду, на якій ви будете смажити печінкові оладки для торта, потрібно як слід розжарити. Налийте на гарячу сковороду трохи соняшникової олії без запаху, а потім вилийте туди ж 1 ополоник печінкового тесту. Обсмажуйте млинці на середньому вогні з кожного боку приблизно по 3 хвилини.
  • Моркву і цибулю очистіть, промийте під проточною водою, а потім цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до готовності в достатній кількості вершкового масла.
  • Кріп промити, трохи обсушити, відкинувши на друшляк, а потім дрібно наріжте. Зубчики часнику очистіть і пропустіть через прес. У невеликій мисці з’єднайте 350 грам сметани, часник і зелень. Перемішайте, щоб компоненти рівномірно розподілені в масі.
  • Починайте збирати торт: покладіть перший печінковий млинець, зверху шар засмажки, а потім сітка з сметанного соусу. Потім знову корж, зажарка, соус. І так продовжуйте до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  • Поставте торт в холодильник на 4-6 годин (а краще – на ніч). За цей час він встигне достатньо добре просочитися. За 10-15 хвилин до подачі на стіл прикрасьте торт за вашим смаком.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям.