Печінковий торт з яловичої печінки – 9 покрокових рецептів з фото

Напевно не раз в гостях вам пропонували в якості закуски печінковий торт з яловичої печінки. Пропонуємо вам підбірку з 9 покрокових рецептів з фото приготування цього смачного й оригінального блюда. Ваші гості будуть у захваті.

Смачний класичний рецепт печінкового торта з яловичої печінки

Ніжний класичний варіант печінкового торта з яловичої печінки. Готується він досить просто і швидко, а виходить завжди чудово. Плюсом цієї страви є те, що в його складі найпростіші інгредієнти, які знайдуться в кожному будинку.

Кількість порцій: 8-10

Час приготування: 1,5 години

Інгредієнти

  • Яловича печінка 700 гр.
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Сіль за смаком
  • Борошно 200 гр.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  • Щоб тортик з печінки вийшов ніжним, потрібно яловичу печінку замочити у каструлі з холодною водою на кілька годин (не менше 2-х). Потім можна приступати безпосередньо в готуванні. Отже, дістаньте отмоченную печінку і акуратно видаліть плівки і жилки. Тепер печінка наріжте на невеликі шматочки і перетворити на пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • Додайте в пюре з печінки 500 мілілітрів молока, яйця, сіль і мелений перець. Добре все перемішайте до однорідної консистенції. Вершкове масло перекладіть в невеликий кухлик і розтопіть на плиті. Влити остигле масло в печінковий тісто. Ще раз ретельно перемішайте. Тепер потрібно додати борошно (перед цим її треба попередньо просіяти через сито). Дуже добре перемішайте тісто, щоб у ньому не утворилися грудочки (краще навіть збити за допомогою міксера або все того ж блендера).
  • Сковороду, на якій ви будете смажити коржі для печінкового торта, поставте на вогонь і добре нагрійте. Потім додайте на сковороду трохи соняшникової олії і налийте перший млинець. Тіста слід наливати один ополоник. Пам’ятайте, що занадто тонкі млинці для цієї страви не підійдуть. Обсмажуйте печінкові млинці з кожного боку до утворення золотистої скоринки апетитною.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, потім сполосніть під проточною водою, розріжте навпіл, а потім кожну половину наріжте дуже дрібними кубиками. Обсмажте шматочки цибулі на олії до готовності.
  • Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, сполосніть в холодній воді і натріть на крупній тертці. Додайте терту моркву до цибулі на сковороді. Перемішайте овочі на сковороді і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  • Коли цибулю з морквою повністю потушатся, вимкніть плиту та дайте овочам повністю охолонути. Після цього можна приступати до складання печінкового тортика. Візьміть широку тарілку і покладіть на її середину перший млинець. Зверху зробіть сіточку з майонезу, розмажте її з допомогою ложки або ножа, а потім викладіть кілька ложок овочевий засмажки. Рівномірно розподіліть цибулю з морквою по всій поверхні млинчика.
  • Продовжуйте збирати торт у такому ж порядку до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім шаром повинна бути сіточка з майонезу. За бажанням можна прикрасити верх торта подрібненою зеленню. Дайте торту просочитися протягом декількох годин, поставивши його в холодильник.

Приємного апетиту!