Випічка з яблуками завжди актуальна як для святкових заходів, так і для домашнього чаювання. Відмінним варіантом стане штрудель з яблуками з листкового тіста. Це неймовірно смачний, ніжний і в міру солодкий десерт. Його відмінна риса – він складається майже з однієї начинки (яблука, горіхи, родзинки, кориця) і досить тонкого шару тесту.
Класичний рецепт яблучного штруделя на листковому тісті
Вашій увазі надається класичний варіант цього смачного десерту. Класика приготування яблучного штруделя полягає в його незмінною начинку з яблук, подрібнених горіхів і кориці, а заморожене листкове тісто дозволить вам заощадити час.
Час готування – 1 ч.
Порції – 6.
Інгредієнти
- Листкове тісто 2 аркуша
- Яблука-3 шт.
- Борошно 2 ст. л.
- Цукрова пудра 2 ст. л.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Горіхи ½ склянки (подрібнені)
- Кориця ½ ч. л.
- Яйце куряче 1 шт. (для змащування)
Процес приготування:
- Почистіть від шкірки яблука і видаліть серцевину з насінням. Наріжте яблука на невеликі кубики і помістіть їх в окрему мисочку.
- Яблука посипте цукром (2 ложки), корицею і борошном у вказаній в рецепті кількості, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб вони дали свій сік.
- В окрему миску насипте подрібнені горіхи і змішайте їх з двома ложками цукру і панірувальними сухарями.
- Листкове тісто, заздалегідь розморожене, розкладіть на папері для випічки або на обробній дошці і набагато розкачайте. Листи тесту рівномірно посипте сумішшю горіхів з сухарями. Зверху розкладіть підготовлену яблучну начинку.
- Акуратно, щоб не пошкодити цілісність листів, загорніть тісто з начинкою у вигляді рулетів. Краї рулетів трохи загніть вниз.
- Деко застеліть папером для випічки і трохи її намажте олією. Викладіть рулети на деко швом вниз. Змішайте один жовток з чайною ложкою води і отриманою сумішшю намажте рулети.
- Потім на рулетах зробіть гострим ножем кілька поперечних надрізів, що дозволить нарізати готовий яблучний штрудель на порційні шматочки.
- Випікайте яблучний штрудель в духовці, нагрітій до 190°С протягом 45 хвилин до появи красивою рум’яної скоринки.
Їжте на здоров’я!