Панкейкі – традиційне американське блюдо, аналог наших млинців або оладок, однак готується на сухій сковороді і за текстурою злегка нагадує бісквіт. Смачні панкейкі виходять на молоці, рецепти з фото саме таких млинців будемо розглядати сьогодні.
Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах
Класичні панкейкі гарні для сніданку: аромати випічки допоможуть мозку швидко прокинутися, а солодкі добавки у вигляді сиропів і топінгів додадуть заряд енергії, який дозволить продуктивно провести день.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 180 гр.
- Молоко коров’яче 260 мл (жирне)
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Сіль 1/3 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
Процес приготування:
- У мисці змішати яйце, молоко і цукор, збити віночком або міксером. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб не стало «стріляти», злегка остудити, щоб не було гарячим, і додати в рідку суміш, розмішати.
- Борошно, сіль і розпушувач для тіста просіяти окремо. З’єднайте поступово суху суміш і рідку, активно працюючи безперервно збиваючи вінчиком або міксером, щоб тісто було гладким, без грудочок. Готувати панкейкі потрібно відразу ж, інакше компоненти почнуть реакцію один з одним, і згодом випічка не вийде пишною, а то і зовсім стане гумовою.
- На середньому вогні нагріти сковороду, ні в якому разі не потрібно змащувати, панкейкі готуються на сухій сковороді, тому мають таку рівну непористу поверхню. На сковороду виливати по 2 ст. л. тіста, чекати появи на поверхні бульбашок.
- Як тільки кілька бульбашок з’явилося, потрібно перевернути панкейк. Він буде мати золотисту гладку поверхню.
- Таким способом спекти всі млинці, скласти їх стопкою і дати буквально злегка охолонути.
- Подавати до чаю з фруктовими соусами, медом, згущеним молоком або солодким йогуртом.
Приємного апетиту!