Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Панкейкі – традиційне американське блюдо, аналог наших млинців або оладок, однак готується на сухій сковороді і за текстурою злегка нагадує бісквіт. Смачні панкейкі виходять на молоці, рецепти з фото саме таких млинців будемо розглядати сьогодні.

Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах

Класичні панкейкі гарні для сніданку: аромати випічки допоможуть мозку швидко прокинутися, а солодкі добавки у вигляді сиропів і топінгів додадуть заряд енергії, який дозволить продуктивно провести день.

Час готування: 1 год.

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Молоко коров’яче 260 мл (жирне)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  • У мисці змішати яйце, молоко і цукор, збити віночком або міксером. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб не стало «стріляти», злегка остудити, щоб не було гарячим, і додати в рідку суміш, розмішати.
  • Борошно, сіль і розпушувач для тіста просіяти окремо. З’єднайте поступово суху суміш і рідку, активно працюючи безперервно збиваючи вінчиком або міксером, щоб тісто було гладким, без грудочок. Готувати панкейкі потрібно відразу ж, інакше компоненти почнуть реакцію один з одним, і згодом випічка не вийде пишною, а то і зовсім стане гумовою.
  • На середньому вогні нагріти сковороду, ні в якому разі не потрібно змащувати, панкейкі готуються на сухій сковороді, тому мають таку рівну непористу поверхню. На сковороду виливати по 2 ст. л. тіста, чекати появи на поверхні бульбашок.
  • Як тільки кілька бульбашок з’явилося, потрібно перевернути панкейк. Він буде мати золотисту гладку поверхню.
  • Таким способом спекти всі млинці, скласти їх стопкою і дати буквально злегка охолонути.
  • Подавати до чаю з фруктовими соусами, медом, згущеним молоком або солодким йогуртом.

Приємного апетиту!

Смачні американські млинці (панкейкі) на молоці з розпушувачем

Повітряними панкейкі виходять за рахунок присутності розпушувача в тесті, адже це єдиний інгредієнт, який допомагає наситити випічку бульбашками повітря і зробити її пористої.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 310 р.
  • Молоко 2,5 % ‑ 400 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л. з гіркою.

Процес приготування:

  • Яйця вбити в глибоку миску, до них додати цукровий пісок. Збити масу міксером або віночком до збільшення в об’ємі в 1,5 рази.
  • Молоко злегка нагріти, щоб воно було трохи теплим, влити в яєчну масу. Додати сіль і знову все ретельно збити.
  • Борошно і розпушувач кілька разів просіяти в окрему ємність, щоб наситити киснем.
  • Невеликими порціями всипати суміш із сухих інгредієнтів у рідку масу, збивати міксером до повного об’єднання. Вийде рідке тісто шовковистою текстурою.
  • Суху, нічим не змащену сковороду розігріти на середньому вогні. Виливати на гарячу поверхню сковороди невеликий черпак тесту. Якщо сковорода велика і місце дозволяє, можна піч відразу кілька панкейків, наливати тісто, відступаючи кілька сантиметрів один від одного.
  • Коли на поверхні млинця з’являться перші бульбашки, акуратним рухом підчепити його і перевернути на зворотний бік. Піч на іншій стороні трохи менше 1 хв.
  • Всі панкейкі випекти аналогічним способом і скласти на блюді або чистою обробній дошці в кілька чарок.
  • Подавати до кави, чаю, какао або молока, присмачивши млинці солодким готовим сиропом або рідким медом.
  • Приємного апетиту!

    Панкейкі на молоці без розпушувача на сковороді

    Якщо не додавати в тісто розпушувач, готові вироби можуть бути дуже щільними і несмачними. У такій ситуації змінюють технологію приготування і замішують тісто на збитих курячих білках.

    Час приготування: 55 хв.

    Порцій: 7.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 260 р.
    • Молоко жирне – 350 мл
    • Яйця курячі велике – 3 шт.
    • Цукровий пісок – 100 р.
    • Сіль – 2/3 ч. л.
    • Дезодорована олія соняшникова – 4 ст. л.

    Процес приготування:

  • Обережно відокремити білки від жовтків. Білки вилити в знежирену посуд і стежити, щоб частинки жовтка не потрапили при відділенні білок, інакше білки не взобьются.
  • До жовтків додати половину цукру і солі, збити міксером на високій швидкості, поки маса не побіліє.
  • Влити в суміш злегка тепле молоко, перемішати.
  • Додати просіяне борошно попередньо в суміш з жовтками, збити міксером до об’єднання. Влити рослинне масло і перемішати.
  • У білки всипати залишки солі, почати збивати міксером з сухими чистими віночками. Не зупиняючи роботу міксера, додати тонкою цівкою, що залишився цукровий пісок і збивати білки до пристойного збільшення в об’ємі.
  • Обережно підмісити білки в тісто, вмішуючи їх лопаткою рухами зверху вниз. Це робить панкейкі пористими, тому так важливо не розгубити тендітну легкість білків при замісі тесту.
  • На середньому вогні нагріти сковороду без масла, влити 2-3 ст. л. тіста. Смажити млинець близько 30 сек., поки не з’являться бульбашки на його поверхні. Потім панкейк перевернути і пекти ще близько 30-40 сек.
  • Подавати панкейкі з варенням, сметаною або кленовим сиропом.
  • Приємного апетиту!

    Простий рецепт повітряних панкейків на молоці з бананом

    Банан надає панкейкам характерний аромат і трохи солодощі, тому можна «пограти» з кількістю цукру в рецепті у бік його зменшення.

    Час приготування: 45 хв.

    Порцій: 5.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 450 р.
    • Цукровий пісок – 6 ст. л.
    • Ванілін – 1 щіпка.
    • Молоко – 430 мл
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Банани – 2 шт.
    • Білий шоколад – 50 р.
    • Масло вершкове – 55 р.
    • Розпушувач – 1,5 ч. л.
    • Сіль – 1 ч. л. без гірки (або трохи менше).

    Процес приготування:

  • Сухі компоненти у вигляді борошна, солі, ваніліну та цукрового піску з розпушувачем всипати в одну миску і кілька разів просіяти, щоб наситити повітрям.
  • Окремо з’єднати яйця, очищені і дрібно нарізані банани, молоко. Банани потрібно купити максимально стиглі. Пробити вміст миски блендером до повного об’єднання.
  • Розтопити вершкове масло на паровій бані або в мікрохвильовій печі, злегка охолодити і ввести в яєчну суміш, розмішати.
  • Шоколад поламати на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами за 5 сек. Додати в рідку суміш.
  • Змішати суху і рідку маси, все ретельно збити міксером, щоб прибрати можливі грудочки тіста.
  • Сковороду з антипригарним покриттям нагріти на плиті, нічим не змазуючи. Виливати на її поверхню 2-3 ст. л. рідкого тіста в декількох місцях, щоб піч кілька панкейків відразу.
  • Коли поверхня млинчиків почне покриватися пухирями, перевернути все панкейкі і досмажити із зворотного боку близько 30-40 сек.
  • Ароматні бананові панкейкі подати з блюдцем конфітюру або варення, також можна змішати сметану з цукром і подати такий соус в якості доповнення до страви.
  • Приємного апетиту!

    Як спекти смачні панкейкі на кислому молоці?

    Розумна господиня завжди знайде застосування скисшему молока, наприклад, на ньому можна спекти чудові пишні панкейкі. У такому разі розпушувач можна не використовувати, а взяти замість цього соду, т. к. в рецепті є кислий компонент, який її погасить.

    Час приготування: 45 хв.

    Порцій: 4.

    Інгредієнти:

    • Молоко кисле – 410 мл
    • Борошно пшеничне – 440 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
    • Сіль – 0,5 ч. л.
    • Сода – 2 ч. л. без гірки.
    • Олія соняшникова – 4 ст. л.

    Процес приготування:

  • Борошно просіяти в посуд разом з содою. Соду гасити немає потреби, вона повинна вступати в реакцію з кислим молоком.
  • Окремо змішати свіжі яйця і сіль, цукровий пісок. Збивати міксером максимально швидко до отримання пишної маси з бульбашками повітря.
  • Додати до маси на яйцях кисле молоко, злегка підігріте в мікрохвильовці. Розмішати все ложкою до об’єднання компонентів.
  • Додавати по 1 ст. л. борошняної суміші, збивати все міксером, поки не залишиться жодної грудочки в тесті.
  • В самому кінці додати олію і залишити на столі на 10 хв.
  • За цей час розігріти антипригарну сковороду, повністю чисту і суху. Виливати невеликий черпак тесту в центр сковороди і чекати, поки з’являться бульбашки на поверхні в тесті.
  • Перевернути панкейк на зворотну сторону і смажити ще півхвилини. Так спекти всі млинці, скласти їх стопкою.
  • Вживати з гарячими напоями, супроводивши подачу панкейків збитими вершками, кулькою вершкового морозива або шматочками свіжих фруктів.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт приготування панкейків без яєць

    Якщо з якихось причин ви не вживаєте в їжу яйця, все одно є можливість напекти пишних американських млинчиків. Без яєць вони виходять на смак і зовнішній вигляд нітрохи не гірше.

    Час приготування: 30 хв.

    Порцій: 7.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 2 склянки.
    • Цукровий пісок – 60 р.
    • Сіль – 1 ч. л. (неповна).
    • Молоко 3,2 % – 2 склянки.
    • Цукор ванільний або ванілін – 1 ч. л.
    • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
    • Крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.
    • Кориця – 0,5 ч. л.
    • Дезодорована олія соняшникова – 3 ст. л.

    Процес приготування:

  • Всипати в посуд борошно, цукор, сіль, корицю, ванільний цукор, розпушувач для тіста. Додати кукурудзяний крохмаль. При бажанні його можна замінити картопляним крохмалем.
  • Все перемішати і кілька разів просіяти через сито, щоб видалити небажані фракції і наситити тісто киснем.
  • Окремо змішати олію без запаху з теплим молоком.
  • Підмішати потроху сухі компоненти до молока, постійно орудуючи віночком або не вимикаючи міксер.
  • Тісто повинне вийти консистенції гладкою емульсії, ніяких грудочок бути присутнім не повинно.
  • Взяти невелику чисту сковороду розігріти її на вогні без масла.
  • Коли поверхня розжариться, виливати за пару столових ложок тесту для панкейків на сковороду, злегка зменшити вогонь і смажити млинці близько 50 сек.
  • Коли нижня частина зарум’яниться, обережно перевернути панкейк гнучкої лопаткою на інший бік. Смажити ще півхвилини. Таким чином використовувати все тісто.
  • Скласти млинці на чистій обробній дошці, налити в соусник мед, варення або солодкий йогурт. Подати з гарячим напоєм.
  • Приємного апетиту!

    Шоколадні панкейкі на молоці з какао

    Дуже ніжні пористі шоколадні панкейкі, їх люблять їсти діти, особливо з горіховими пастами, нутеллою або розтопленим шоколадом.

    Час приготування: 45 хв.

    Порцій: 5.

    Інгредієнти:

    • Борошно пшеничне – 170 р.
    • Молоко жирне – 210 мл
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Ванільний цукор – 1 ст. л.
    • Какао-порошок – 3 ст. л.
    • Шоколад темний – 30 р.
    • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
    • Сіль – 0,75 ч. л.
    • Цукровий пісок – 3 ст. л.
    • Масло вершкове – 45 р.

    Процес приготування:

  • Сухі компоненти перемішати у великій мисці: просіяні какао, борошно вищого сорту і розпушувач.
  • У чаші міксера збити яйця, ванільний цукор, цукор-пісок та сіль. Суміш буде рости в обсязі і світлішати.
  • Влити половину теплого молока в яєчну масу, перемішати. Далі частинами всипати суху суміш, збивати міксером на високій швидкості. Вийде щільне тісто.
  • Інше молоко змішати з шматочками вершкового масла, поставити на плиту і нагрівати до моменту розчинення масла.
  • Влити суміш молока і масла в тісто, збити міксером або віночком, поки не вийде рідке тісто з гарною плинністю.
  • Темний шоколад розтопити в мікрохвильовці в мисочці короткими імпульсами в кілька секунд. Змішати з тестом.
  • Розжарити на середньому вогні антипригарну сковороду, яку нічим не потрібно змащувати. Наливати по 3 ст. л. тіста для отримання млинчика.
  • Коли тісто покриється пухирцями, перевернути панкейк за допомогою дерев’яної лопатки і допекти до готовності близько 30 сек. Так все посмажити млинці.
  • Готові панкейкі скласти стопкою, полити розтопленим молочним шоколадом, згущеним молоком або злегка розтопленої горіховою пастою.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці

    Звичайне коров’яче молоко можна замінити кокосовим при випічці панкейків, тоді млинці придбають легкий приємний смак і аромат кокоса. Також це хороший вихід для тих, хто страждає непереносимістю молока та його похідних.

    Час приготування: 55 хв.

    Порцій: 4.

    Інгредієнти:

    • Молоко кокосове – 360 мл
    • Борошно пшеничне вищого сорту – 220 р.
    • Яйця курячі великі – 2 шт.
    • Цукровий пісок – 2 ст. л.
    • Ванілін або ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
    • Кориця – 0,5 ч. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.

    Процес приготування:

  • Цукор-пісок перемішати з сіллю, корицею і ваніллю, вбити до суміші яйця. Збивати за допомогою міксера близько 8 хв. до освітлення маси.
  • Влити в ту ж миску кокосове молоко, перемішати віночком або збити міксером, щоб рідини з’єдналися.
  • Борошно просіяти окремо для насичення повітрям. Всипати потрошки борошно в тісто, перемішати і збивати міксером (якщо спочатку не перемішати тісто просто віночком, борошно буде розлітатися).
  • Соду погасити в ложці оцтом і додати в тісто, розмішати.
  • Дати заготівлі для панкейків постояти близько 10 хвилин, за цей час треба зайнятися сковородою.
  • На сильному вогні нагріти сковороду, нічим не змазуючи. Вогонь зменшити до середнього і наливати по черпаку тіста в центр сковороди.
  • Коли низ панкейка стане золотистим, а на поверхні підуть бульбашки, перевернути його за допомогою лопатки і допекти близько 30 сек.
  • Всі панкейкі спекти таким же чином і подати до столу з сиропом, готовим топпінгом або сметаною з цукром.
  • Приємного апетиту!

    Панкейкі на рисовому борошні і молоці

    На дієті завжди хочеться чогось особливого, солодкого і не дуже калорійного. Панкейкі на рисовому борошні допоможуть ситно і поживно поснідати, і при цьому не зірватися на калорійні булочки.

    Час приготування: 50 хв.

    Порцій: 6.

    Інгредієнти:

    • Борошно рисова – 360 р.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Фруктоза або цукровий пісок – 1-2 ст. л.
    • Молоко 1,5 % ‑ 290 мл
    • Сіль – 6 р.
    • Цукор ванільний – 1 пакетик.
    • Розпушувач – 2 ч. л.

    Процес приготування:

  • Рисова мука повинна бути хорошої якості, однорідна і розсипчаста. Таку борошно можна придбати в звичайному супермаркеті. Борошно просіяти в глибоку посуд через дрібне сито, додати до неї розпушувач тіста.
  • Яйця в чаші міксера змішати з сіллю і фруктозою (цукром), з ванільним цукром. Збивати на максимальній швидкості 5 хв., суміш збільшиться в об’ємі і посвітлішає.
  • Молоко трохи нагріти в мікрохвильовій печі, вмішати в яєчну масу.
  • З’єднати всі складові між собою, добре збити за допомогою міксера з насадкою або віночком. Тісто буде досить текучим, але не рідким. Залишити чашу з тестом постояти при кімнатній температурі на 5-10 хв.
  • Розігріти сковороду з антипригарній поверхнею, встановити середній вогонь. Виливати по 2 ст. л. тіста в декількох місцях на сковороду, чекати появи перших пухирців. Як тільки панкейкі зарум’янилися знизу, перевернути і досмажити протягом 20-30 сек. Так використовувати все тісто.
  • Подавати готові панкейкі з ягодами, йогуртом або сметаною. При бажанні можна злегка розігріти духовку і складати туди на деку щойно випечені млинці, щоб вони не охололи, поки не приготується останній панкейк.
  • Приємного апетиту!

    Повітряні панкейкі на молоці з яблуками

    У звичайне тісто можна додати пару тертих яблук, тоді вийдуть пишні, солодкі і злегка вологі панкейкі, чимось нагадують оладки.

    Час приготування: 40 хв.

    Порцій: 8.

    Інгредієнти:

    • Молоко жирне – 390 мл
    • Борошно пшеничне – 580 р.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Цукор-пісок – 7 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Розпушувач – 1 пакетик (20 г).
    • Яблука кислі – 3-4 шт.
    • Масло вершкове 82,5 % – 35 р.
    • Кориця – 0,5 ч. л.

    Процес приготування:

  • Яйця збивати з сіллю, цукровим піском і корицею, поки суміш не збільшиться в об’ємі, до м’яких піків.
  • Влити молоко, підігріте до кімнатної температури. Розмішати до об’єднання.
  • Борошно просіяти окремо з розпушувачем. Розпушувач на соду не замінювати.
  • Всипати сухі компоненти в рідку суміш, взяти міксер і збити, щоб прибрати грудочки тіста.
  • Масло розтопити в каструлі або в мікроволновке, додати в тісто, перемішати.
  • Яблука почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, потерти на крупній тертці і покласти в тісто, перемішати, щоб шматочки яблук розійшлися рівномірно. Яблука краще брати не дуже соковиті, щоб млинці не вийшли клеклыми.
  • Смажити панкейкі на антипригарній сковороді, поки нижня сторона не зарум’яниться, після чого перевернути і смажити стільки ж.
  • Все посмажити млинці за такою ж схемою і скласти акуратною стопкою.
  • Вживати із чаєм, компотом чи какао, змастивши панкейкі медом, мармеладом або джемом.
  • Приємного апетиту!