Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Панкейкі – традиційне американське блюдо, аналог наших млинців або оладок, однак готується на сухій сковороді і за текстурою злегка нагадує бісквіт. Смачні панкейкі виходять на молоці, рецепти з фото саме таких млинців будемо розглядати сьогодні.

Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах

Класичні панкейкі гарні для сніданку: аромати випічки допоможуть мозку швидко прокинутися, а солодкі добавки у вигляді сиропів і топінгів додадуть заряд енергії, який дозволить продуктивно провести день.

Час готування: 1 год.

Порцій: 6.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 180 гр.
  • Молоко коров’яче 260 мл (жирне)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  • У мисці змішати яйце, молоко і цукор, збити віночком або міксером. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб не стало «стріляти», злегка остудити, щоб не було гарячим, і додати в рідку суміш, розмішати.
  • Борошно, сіль і розпушувач для тіста просіяти окремо. З’єднайте поступово суху суміш і рідку, активно працюючи безперервно збиваючи вінчиком або міксером, щоб тісто було гладким, без грудочок. Готувати панкейкі потрібно відразу ж, інакше компоненти почнуть реакцію один з одним, і згодом випічка не вийде пишною, а то і зовсім стане гумовою.
  • На середньому вогні нагріти сковороду, ні в якому разі не потрібно змащувати, панкейкі готуються на сухій сковороді, тому мають таку рівну непористу поверхню. На сковороду виливати по 2 ст. л. тіста, чекати появи на поверхні бульбашок.
  • Як тільки кілька бульбашок з’явилося, потрібно перевернути панкейк. Він буде мати золотисту гладку поверхню.
  • Таким способом спекти всі млинці, скласти їх стопкою і дати буквально злегка охолонути.
  • Подавати до чаю з фруктовими соусами, медом, згущеним молоком або солодким йогуртом.

Приємного апетиту!