Панкейкі на молоці – 10 смачних рецептів з фото покроково
Панкейкі – традиційне американське блюдо, аналог наших млинців або оладок, однак готується на сухій сковороді і за текстурою злегка нагадує бісквіт. Смачні панкейкі виходять на молоці, рецепти з фото саме таких млинців будемо розглядати сьогодні.
Класичний рецепт панкейків на молоці в домашніх умовах
Класичні панкейкі гарні для сніданку: аромати випічки допоможуть мозку швидко прокинутися, а солодкі добавки у вигляді сиропів і топінгів додадуть заряд енергії, який дозволить продуктивно провести день.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти
Борошно пшеничне 180 гр.
Молоко коров’яче 260 мл (жирне)
Яйце куряче 1 шт.
Цукор-пісок-4 ст. л.
Масло вершкове 40 гр.
Сіль 1/3 ч. л.
Розпушувач 1 ч. л.
Процес приготування:
У мисці змішати яйце, молоко і цукор, збити віночком або міксером. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці короткими імпульсами, щоб не стало «стріляти», злегка остудити, щоб не було гарячим, і додати в рідку суміш, розмішати.
Борошно, сіль і розпушувач для тіста просіяти окремо. З’єднайте поступово суху суміш і рідку, активно працюючи безперервно збиваючи вінчиком або міксером, щоб тісто було гладким, без грудочок. Готувати панкейкі потрібно відразу ж, інакше компоненти почнуть реакцію один з одним, і згодом випічка не вийде пишною, а то і зовсім стане гумовою.
На середньому вогні нагріти сковороду, ні в якому разі не потрібно змащувати, панкейкі готуються на сухій сковороді, тому мають таку рівну непористу поверхню. На сковороду виливати по 2 ст. л. тіста, чекати появи на поверхні бульбашок.
Як тільки кілька бульбашок з’явилося, потрібно перевернути панкейк. Він буде мати золотисту гладку поверхню.
Таким способом спекти всі млинці, скласти їх стопкою і дати буквально злегка охолонути.
Подавати до чаю з фруктовими соусами, медом, згущеним молоком або солодким йогуртом.
Приємного апетиту!
Смачні американські млинці (панкейкі) на молоці з розпушувачем
Повітряними панкейкі виходять за рахунок присутності розпушувача в тесті, адже це єдиний інгредієнт, який допомагає наситити випічку бульбашками повітря і зробити її пористої.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 310 р.
Молоко 2,5 % ‑ 400 мл
Яйця курячі – 2 шт.
Цукровий пісок – 4 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Розпушувач тіста – 1,5 ч. л. з гіркою.
Процес приготування:
Яйця вбити в глибоку миску, до них додати цукровий пісок. Збити масу міксером або віночком до збільшення в об’ємі в 1,5 рази.
Молоко злегка нагріти, щоб воно було трохи теплим, влити в яєчну масу. Додати сіль і знову все ретельно збити.
Борошно і розпушувач кілька разів просіяти в окрему ємність, щоб наситити киснем.
Невеликими порціями всипати суміш із сухих інгредієнтів у рідку масу, збивати міксером до повного об’єднання. Вийде рідке тісто шовковистою текстурою.
Суху, нічим не змащену сковороду розігріти на середньому вогні. Виливати на гарячу поверхню сковороди невеликий черпак тесту. Якщо сковорода велика і місце дозволяє, можна піч відразу кілька панкейків, наливати тісто, відступаючи кілька сантиметрів один від одного.
Коли на поверхні млинця з’являться перші бульбашки, акуратним рухом підчепити його і перевернути на зворотний бік. Піч на іншій стороні трохи менше 1 хв.
Всі панкейкі випекти аналогічним способом і скласти на блюді або чистою обробній дошці в кілька чарок.
Подавати до кави, чаю, какао або молока, присмачивши млинці солодким готовим сиропом або рідким медом.
Приємного апетиту!
Панкейкі на молоці без розпушувача на сковороді
Якщо не додавати в тісто розпушувач, готові вироби можуть бути дуже щільними і несмачними. У такій ситуації змінюють технологію приготування і замішують тісто на збитих курячих білках.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 260 р.
Молоко жирне – 350 мл
Яйця курячі велике – 3 шт.
Цукровий пісок – 100 р.
Сіль – 2/3 ч. л.
Дезодорована олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Обережно відокремити білки від жовтків. Білки вилити в знежирену посуд і стежити, щоб частинки жовтка не потрапили при відділенні білок, інакше білки не взобьются.
До жовтків додати половину цукру і солі, збити міксером на високій швидкості, поки маса не побіліє.
Влити в суміш злегка тепле молоко, перемішати.
Додати просіяне борошно попередньо в суміш з жовтками, збити міксером до об’єднання. Влити рослинне масло і перемішати.
У білки всипати залишки солі, почати збивати міксером з сухими чистими віночками. Не зупиняючи роботу міксера, додати тонкою цівкою, що залишився цукровий пісок і збивати білки до пристойного збільшення в об’ємі.
Обережно підмісити білки в тісто, вмішуючи їх лопаткою рухами зверху вниз. Це робить панкейкі пористими, тому так важливо не розгубити тендітну легкість білків при замісі тесту.
На середньому вогні нагріти сковороду без масла, влити 2-3 ст. л. тіста. Смажити млинець близько 30 сек., поки не з’являться бульбашки на його поверхні. Потім панкейк перевернути і пекти ще близько 30-40 сек.
Подавати панкейкі з варенням, сметаною або кленовим сиропом.
Приємного апетиту!
Простий рецепт повітряних панкейків на молоці з бананом
Банан надає панкейкам характерний аромат і трохи солодощі, тому можна «пограти» з кількістю цукру в рецепті у бік його зменшення.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 450 р.
Цукровий пісок – 6 ст. л.
Ванілін – 1 щіпка.
Молоко – 430 мл
Яйця курячі – 3 шт.
Банани – 2 шт.
Білий шоколад – 50 р.
Масло вершкове – 55 р.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Сіль – 1 ч. л. без гірки (або трохи менше).
Процес приготування:
Сухі компоненти у вигляді борошна, солі, ваніліну та цукрового піску з розпушувачем всипати в одну миску і кілька разів просіяти, щоб наситити повітрям.
Окремо з’єднати яйця, очищені і дрібно нарізані банани, молоко. Банани потрібно купити максимально стиглі. Пробити вміст миски блендером до повного об’єднання.
Розтопити вершкове масло на паровій бані або в мікрохвильовій печі, злегка охолодити і ввести в яєчну суміш, розмішати.
Шоколад поламати на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами за 5 сек. Додати в рідку суміш.
Змішати суху і рідку маси, все ретельно збити міксером, щоб прибрати можливі грудочки тіста.
Сковороду з антипригарним покриттям нагріти на плиті, нічим не змазуючи. Виливати на її поверхню 2-3 ст. л. рідкого тіста в декількох місцях, щоб піч кілька панкейків відразу.
Коли поверхня млинчиків почне покриватися пухирями, перевернути все панкейкі і досмажити із зворотного боку близько 30-40 сек.
Ароматні бананові панкейкі подати з блюдцем конфітюру або варення, також можна змішати сметану з цукром і подати такий соус в якості доповнення до страви.
Приємного апетиту!
Як спекти смачні панкейкі на кислому молоці?
Розумна господиня завжди знайде застосування скисшему молока, наприклад, на ньому можна спекти чудові пишні панкейкі. У такому разі розпушувач можна не використовувати, а взяти замість цього соду, т. к. в рецепті є кислий компонент, який її погасить.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Молоко кисле – 410 мл
Борошно пшеничне – 440 р.
Яйце куряче – 2 шт.
Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Сода – 2 ч. л. без гірки.
Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Борошно просіяти в посуд разом з содою. Соду гасити немає потреби, вона повинна вступати в реакцію з кислим молоком.
Окремо змішати свіжі яйця і сіль, цукровий пісок. Збивати міксером максимально швидко до отримання пишної маси з бульбашками повітря.
Додати до маси на яйцях кисле молоко, злегка підігріте в мікрохвильовці. Розмішати все ложкою до об’єднання компонентів.
Додавати по 1 ст. л. борошняної суміші, збивати все міксером, поки не залишиться жодної грудочки в тесті.
В самому кінці додати олію і залишити на столі на 10 хв.
За цей час розігріти антипригарну сковороду, повністю чисту і суху. Виливати невеликий черпак тесту в центр сковороди і чекати, поки з’являться бульбашки на поверхні в тесті.
Перевернути панкейк на зворотну сторону і смажити ще півхвилини. Так спекти всі млинці, скласти їх стопкою.
Вживати з гарячими напоями, супроводивши подачу панкейків збитими вершками, кулькою вершкового морозива або шматочками свіжих фруктів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування панкейків без яєць
Якщо з якихось причин ви не вживаєте в їжу яйця, все одно є можливість напекти пишних американських млинчиків. Без яєць вони виходять на смак і зовнішній вигляд нітрохи не гірше.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 2 склянки.
Цукровий пісок – 60 р.
Сіль – 1 ч. л. (неповна).
Молоко 3,2 % – 2 склянки.
Цукор ванільний або ванілін – 1 ч. л.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.
Кориця – 0,5 ч. л.
Дезодорована олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Всипати в посуд борошно, цукор, сіль, корицю, ванільний цукор, розпушувач для тіста. Додати кукурудзяний крохмаль. При бажанні його можна замінити картопляним крохмалем.
Все перемішати і кілька разів просіяти через сито, щоб видалити небажані фракції і наситити тісто киснем.
Окремо змішати олію без запаху з теплим молоком.
Підмішати потроху сухі компоненти до молока, постійно орудуючи віночком або не вимикаючи міксер.
Тісто повинне вийти консистенції гладкою емульсії, ніяких грудочок бути присутнім не повинно.
Взяти невелику чисту сковороду розігріти її на вогні без масла.
Коли поверхня розжариться, виливати за пару столових ложок тесту для панкейків на сковороду, злегка зменшити вогонь і смажити млинці близько 50 сек.
Коли нижня частина зарум’яниться, обережно перевернути панкейк гнучкої лопаткою на інший бік. Смажити ще півхвилини. Таким чином використовувати все тісто.
Скласти млинці на чистій обробній дошці, налити в соусник мед, варення або солодкий йогурт. Подати з гарячим напоєм.
Приємного апетиту!
Шоколадні панкейкі на молоці з какао
Дуже ніжні пористі шоколадні панкейкі, їх люблять їсти діти, особливо з горіховими пастами, нутеллою або розтопленим шоколадом.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 170 р.
Молоко жирне – 210 мл
Яйця курячі – 2 шт.
Ванільний цукор – 1 ст. л.
Какао-порошок – 3 ст. л.
Шоколад темний – 30 р.
Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
Сіль – 0,75 ч. л.
Цукровий пісок – 3 ст. л.
Масло вершкове – 45 р.
Процес приготування:
Сухі компоненти перемішати у великій мисці: просіяні какао, борошно вищого сорту і розпушувач.
У чаші міксера збити яйця, ванільний цукор, цукор-пісок та сіль. Суміш буде рости в обсязі і світлішати.
Влити половину теплого молока в яєчну масу, перемішати. Далі частинами всипати суху суміш, збивати міксером на високій швидкості. Вийде щільне тісто.
Інше молоко змішати з шматочками вершкового масла, поставити на плиту і нагрівати до моменту розчинення масла.
Влити суміш молока і масла в тісто, збити міксером або віночком, поки не вийде рідке тісто з гарною плинністю.
Темний шоколад розтопити в мікрохвильовці в мисочці короткими імпульсами в кілька секунд. Змішати з тестом.
Розжарити на середньому вогні антипригарну сковороду, яку нічим не потрібно змащувати. Наливати по 3 ст. л. тіста для отримання млинчика.
Коли тісто покриється пухирцями, перевернути панкейк за допомогою дерев’яної лопатки і допекти до готовності близько 30 сек. Так все посмажити млинці.
Простий і смачний рецепт панкейків на кокосовому молоці
Звичайне коров’яче молоко можна замінити кокосовим при випічці панкейків, тоді млинці придбають легкий приємний смак і аромат кокоса. Також це хороший вихід для тих, хто страждає непереносимістю молока та його похідних.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Молоко кокосове – 360 мл
Борошно пшеничне вищого сорту – 220 р.
Яйця курячі великі – 2 шт.
Цукровий пісок – 2 ст. л.
Ванілін або ванільний екстракт – 0,5 ч. л.
Кориця – 0,5 ч. л.
Сіль – за смаком.
Сода, гашене оцтом, ‑ 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Цукор-пісок перемішати з сіллю, корицею і ваніллю, вбити до суміші яйця. Збивати за допомогою міксера близько 8 хв. до освітлення маси.
Влити в ту ж миску кокосове молоко, перемішати віночком або збити міксером, щоб рідини з’єдналися.
Борошно просіяти окремо для насичення повітрям. Всипати потрошки борошно в тісто, перемішати і збивати міксером (якщо спочатку не перемішати тісто просто віночком, борошно буде розлітатися).
Соду погасити в ложці оцтом і додати в тісто, розмішати.
Дати заготівлі для панкейків постояти близько 10 хвилин, за цей час треба зайнятися сковородою.
На сильному вогні нагріти сковороду, нічим не змазуючи. Вогонь зменшити до середнього і наливати по черпаку тіста в центр сковороди.
Коли низ панкейка стане золотистим, а на поверхні підуть бульбашки, перевернути його за допомогою лопатки і допекти близько 30 сек.
Всі панкейкі спекти таким же чином і подати до столу з сиропом, готовим топпінгом або сметаною з цукром.
Приємного апетиту!
Панкейкі на рисовому борошні і молоці
На дієті завжди хочеться чогось особливого, солодкого і не дуже калорійного. Панкейкі на рисовому борошні допоможуть ситно і поживно поснідати, і при цьому не зірватися на калорійні булочки.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Борошно рисова – 360 р.
Яйця курячі – 3 шт.
Фруктоза або цукровий пісок – 1-2 ст. л.
Молоко 1,5 % ‑ 290 мл
Сіль – 6 р.
Цукор ванільний – 1 пакетик.
Розпушувач – 2 ч. л.
Процес приготування:
Рисова мука повинна бути хорошої якості, однорідна і розсипчаста. Таку борошно можна придбати в звичайному супермаркеті. Борошно просіяти в глибоку посуд через дрібне сито, додати до неї розпушувач тіста.
Яйця в чаші міксера змішати з сіллю і фруктозою (цукром), з ванільним цукром. Збивати на максимальній швидкості 5 хв., суміш збільшиться в об’ємі і посвітлішає.
Молоко трохи нагріти в мікрохвильовій печі, вмішати в яєчну масу.
З’єднати всі складові між собою, добре збити за допомогою міксера з насадкою або віночком. Тісто буде досить текучим, але не рідким. Залишити чашу з тестом постояти при кімнатній температурі на 5-10 хв.
Розігріти сковороду з антипригарній поверхнею, встановити середній вогонь. Виливати по 2 ст. л. тіста в декількох місцях на сковороду, чекати появи перших пухирців. Як тільки панкейкі зарум’янилися знизу, перевернути і досмажити протягом 20-30 сек. Так використовувати все тісто.
Подавати готові панкейкі з ягодами, йогуртом або сметаною. При бажанні можна злегка розігріти духовку і складати туди на деку щойно випечені млинці, щоб вони не охололи, поки не приготується останній панкейк.
Приємного апетиту!
Повітряні панкейкі на молоці з яблуками
У звичайне тісто можна додати пару тертих яблук, тоді вийдуть пишні, солодкі і злегка вологі панкейкі, чимось нагадують оладки.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Молоко жирне – 390 мл
Борошно пшеничне – 580 р.
Яйця курячі – 3 шт.
Цукор-пісок – 7 ст. л.
Сіль – за смаком.
Розпушувач – 1 пакетик (20 г).
Яблука кислі – 3-4 шт.
Масло вершкове 82,5 % – 35 р.
Кориця – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Яйця збивати з сіллю, цукровим піском і корицею, поки суміш не збільшиться в об’ємі, до м’яких піків.
Влити молоко, підігріте до кімнатної температури. Розмішати до об’єднання.
Борошно просіяти окремо з розпушувачем. Розпушувач на соду не замінювати.
Всипати сухі компоненти в рідку суміш, взяти міксер і збити, щоб прибрати грудочки тіста.
Масло розтопити в каструлі або в мікроволновке, додати в тісто, перемішати.
Яблука почистити від шкірки і насіннєвих коробочок, потерти на крупній тертці і покласти в тісто, перемішати, щоб шматочки яблук розійшлися рівномірно. Яблука краще брати не дуже соковиті, щоб млинці не вийшли клеклыми.
Смажити панкейкі на антипригарній сковороді, поки нижня сторона не зарум’яниться, після чого перевернути і смажити стільки ж.
Все посмажити млинці за такою ж схемою і скласти акуратною стопкою.
Вживати із чаєм, компотом чи какао, змастивши панкейкі медом, мармеладом або джемом.