Якщо ви цінитель грузинської кухні, обов’язково потрібно спробувати приготувати хачапурі по-аджарськи у себе вдома на кухні. Звичайно, технологія виготовлення цих хитрих човників не зовсім проста, однак рецепти з покрокові фото допоможуть вам зрозуміти техніку формування тесту та приготування страви.
Справжнє грузинське хачапурі по-аджарськи «Човник з яйцем»
Даний хачапурі по-аджарськи випікається у вигляді човника з тіста, в центр якої кладуть жовток і знову злегка запікають. При такому способі приготування жовток виходить рідким, в нього можна вмочати шматочки м’якуша.
Час готування: 1 година 50 хв.
Порцій: 3-4.
Інгредієнти
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 410 гр.
- Вода 300 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Сухі дріжджі ½ ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Для начинки:
- Сир Сулугуні 220 гр.
- Сир Адигейський 180 гр.
- Масло вершкове 90 гр.
- Яйце куряче 4 шт. (для начинки)
- Яйце куряче 1 шт. (для змащування)
Процес приготування:
- Для тесту воду з фільтра трохи підігріти.
- Додати сіль з цукром і перемішати, щоб вони розчинилися.
- Додати трохи просіяного борошна.
- Всипати дріжджі і перемішати.
- Потроху додати решту борошна і місити тісто, поки воно не почне відлипати від рук.
- Зібрати тісто в кулю, накрити плівкою і прибрати в тепло на 35-40 хв. підніматися.
- Обидва сиру потерти на крупній тертці.
- Якщо сулугуні виявиться сухуватим, додати в нього трохи розтопленого вершкового масла.
- З начинки замісити однорідну масу.
- Через 40 хв. перевірити тісто на готовність: якщо після натискання пальцем тісто швидко набуває вихідне положення, то воно готове.
- Поділити тісто на 4 рівні частини, з кожної розкачати плоску корж.
- Викласти ¼ частину начинки на кожну з 4 коржів по всій їх площі.
- Загорнути човник бортиком всередину з кожною з 2 сторін, щоб начинка була всередині.
- Надати всім заготівлях форму човників, защипнувши краї тіста на бортах.
- У центр додати ще трохи начинки.
- Змастити заготовки збитим яйцем за допомогою силіконової кисті.
- Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів і випікати хачапурі приблизно близько півгодини.
- Викласти по центру кожного хачапурі жовток і піч ще 2-3 хв.
- Готові хачапурі змастити вершковим маслом і подавати до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!