Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Якщо ви цінитель грузинської кухні, обов’язково потрібно спробувати приготувати хачапурі по-аджарськи у себе вдома на кухні. Звичайно, технологія виготовлення цих хитрих човників не зовсім проста, однак рецепти з покрокові фото допоможуть вам зрозуміти техніку формування тесту та приготування страви.

Справжнє грузинське хачапурі по-аджарськи «Човник з яйцем»

Даний хачапурі по-аджарськи випікається у вигляді човника з тіста, в центр якої кладуть жовток і знову злегка запікають. При такому способі приготування жовток виходить рідким, в нього можна вмочати шматочки м’якуша.

Час готування: 1 година 50 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 410 гр.
  • Вода 300 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • Сир Сулугуні 220 гр.
  • Сир Адигейський 180 гр.
  • Масло вершкове 90 гр.
  • Яйце куряче 4 шт. (для начинки)
  • Яйце куряче 1 шт. (для змащування)

Процес приготування:

  • Для тесту воду з фільтра трохи підігріти.
  • Додати сіль з цукром і перемішати, щоб вони розчинилися.
  • Додати трохи просіяного борошна.
  • Всипати дріжджі і перемішати.
  • Потроху додати решту борошна і місити тісто, поки воно не почне відлипати від рук.
  • Зібрати тісто в кулю, накрити плівкою і прибрати в тепло на 35-40 хв. підніматися.
  • Обидва сиру потерти на крупній тертці.
  • Якщо сулугуні виявиться сухуватим, додати в нього трохи розтопленого вершкового масла.
  • З начинки замісити однорідну масу.
  • Через 40 хв. перевірити тісто на готовність: якщо після натискання пальцем тісто швидко набуває вихідне положення, то воно готове.
  • Поділити тісто на 4 рівні частини, з кожної розкачати плоску корж.
  • Викласти ¼ частину начинки на кожну з 4 коржів по всій їх площі.
  • Загорнути човник бортиком всередину з кожною з 2 сторін, щоб начинка була всередині.
  • Надати всім заготівлях форму човників, защипнувши краї тіста на бортах.
  • У центр додати ще трохи начинки.
  • Змастити заготовки збитим яйцем за допомогою силіконової кисті.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів і випікати хачапурі приблизно близько півгодини.
  • Викласти по центру кожного хачапурі жовток і піч ще 2-3 хв.
  • Готові хачапурі змастити вершковим маслом і подавати до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!