Пиріг Зебра класичний – 10 найбільш простих рецептів з фото покроково

Пиріг Зебра – відмінне яскраве ласощі, яке може прикрасити будь-яке свято або чаювання. Цей простий, але дуже смачний пиріг люблять і діти, і дорослі. Приготувати цю смакоту можна безліччю різних способів, тому ми пропонуємо вашій увазі 10 найпростіших рецептів пирога Зебра з фото покроково. Обов’язково спробуйте приготувати десерт по кожному з цих рецептів і будете приємно здивовані!

Класичний рецепт пирога Зебра в духовці

Час приготування – 50 хвилин

Кількість порцій – 6 штук

Класичні рецепти страв хороші тим, що їх можна доповнювати і змінювати на свій розсуд. Це як би основа для більш цікавого і творчого підходу до приготування. Якщо у вас зовсім невеличкий кулінарний досвід, то цей рецепт допоможе вам приготувати ваш перший у житті пиріг Зебра.

Інгредієнти

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок ⅔ склянки
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Ванілін за смаком
  • Сметана ½ склянки
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао 2 ст. л.
  • Борошно 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  • Перед тим як почати приготування смугастого пирога «Зебра», підготуйте всі необхідні інгредієнти, щоб не відволікатися на це в процесі. Візьміть жирну сметану, борошно вищого ґатунку та великі курячі яйця. Намагайтеся підібрати максимально якісні інгредієнти пирога.
  • Вершкове масло потрібно дістати з холодильника трохи заздалегідь і дати йому зм’якнути, але не дозволити маслу розтанути. Якщо олія буде розтопленим, то пиріг не вийде. Масло покладіть в чашу міксера, а потім додайте туди звичайний і ванільний цукор. Суміш інгредієнтів потрібно збити до утворення пишної маси. Після цього необхідно ввести в суміш інгредієнтів курячі яйця, забиваючи їх по одному. У самому кінці додайте сметану і ретельно перемішайте тісто.
  • Борошно просійте, відміряйте одну ложку і відкладіть її в сторону. Потім розділіть тісто на дві рівні частини, в одну з яких висипте більшу частину борошна і розпушувач, а в другу – всипте какао і ложку борошна. Обидві частини тесту гарненько збийте, щоб не залишилося жодної грудочки в складі.
  • Для того щоб пиріг вийшов смугастим, тісто потрібно викладати у форму по черзі. Спочатку дві ложки звичайного тесту, потім дві ложки шоколадного і так далі, поки не закінчиться тісто. Пиріг допустимо приготувати і в мультиварці, при правильному режимі.
  • Форму з тістом поставте в заздалегідь розігріту духовку, на температуру 180 градусів. Досить буде 40-50 хвилин для того, щоб пиріг приготувався. Час залежить від якості і потужності приладу. Готового пирога дайте охолонути, при бажанні присипте цукровою пудрою і наріжте на порції.