Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково
Високий і пишний бісквіт – мрія будь-якої господині. За нашими рецептами ви без праці зможете приготувати випічку для домашнього свята. Із зібраних нами 10 різноманітних рецептів ви знайдете той, який стане вашим улюбленим.
Пишний класичний бісквіт для торта на кефірі
Пишний бісквіт на кефірі зможе стати основою для десерту або його можна є вприкуску до чаю, він смачний сам по собі.
Час готування: 60 хв
Порцій: 6-8.
Інгредієнти
Кефір-2 склянки
Цукор-пісок 2 склянки
Яйце куряче 4 шт
Борошно 3 склянки
Розпушувач 1 ч. л.
Сода харчова 1 ч. л.
Сіль за всусу
Ванілін за смаком
Масло вершкове 1 ст. л.
Процес приготування:
Яйця повинні бути кімнатної температури, тому дістаємо їх з холодильника заздалегідь. Розбиваємо яйця в глибоку миску, з допомогою міксера збиваємо до утворення пишної піни поки маса не прийме світлий кремовий колір. Потім продовжуючи збивати додаємо потроху в яєчну масу цукор. Додаємо дрібку солі і ванілін.
Кефір повинен бути кімнатної температури. Змішуємо кефір з яєчною масою.
Борошно просіваємо через сито, додаємо в неї соду і розпушувач тіста, перемішуємо. Невеликими порціями додаємо борошно в тісто, знову перемішуємо, тісто повинно вийти пористим і повітряним.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, заповнюємо її тестом, ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність коржа проколюючи його сухою дерев’яною зубочисткою. Якщо ви не плануєте використовувати бісквіт для приготування торта, то поки він ще гарячий, просыпьте його поверхню цукровою пудрою, охолодіть його і запрошуйте гостей до чаю.
Приємного апетиту!
Як спекти пухкий бісквіт на молоці?
Якщо ви хотіли навчитися готувати повітряний бісквіт, то варіант приготування на молоці буде гарним способом для початку експериментів у випічці цього десерту. Досить простий і зрозумілий рецепт.
Інгредієнти:
Курячі яйця – 3 шт.
Молоко – 120 мл
Вершкове масло – 50-70 гр.
Ванілін – 1 гр.
Цукор – 150 гр.
Борошно – 150-170 гр.
Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Для початку збиваємо міксером яйця, відокремити білки від жовтків не потрібно. Збиваємо, поки об’єм не збільшиться в два рази, потім потроху додаємо цукор і продовжуємо збивати, маса повинна дуже значно посвітліти.
Просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю і розпушувачем, потім змішуємо з яєчною сумішшю.
У невелику каструлю вливаємо молоко, додаємо до нього нарізане невеликими шматочками вершкове масло, постійно помішуючи, доводимо цю масу до кипіння. Гарячу, але не киплячу вершково-молочну суміш вливаємо в тісто і відразу перемішуємо до однорідності.
Форму змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером, вливаємо в неї тісто. Температуру духовки ставимо на 180 градусів і відправляємо в неї бісквіт на 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити, його можна використовувати для приготування домашніх тортів і тістечок.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування бісквіта на сметані
Ще один рецепт, в якому не потрібно відокремлювати білки від жовтків. Бісквіт на сметані вийде не тільки дуже пишним, але ще злегка вологим і соковитим.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 4 шт.
Сметана від 20 відсотків жирності – 100 гр.
Пшеничне борошно – 250 гр.
Ванілін – 2 гр.
Розпушувач – 1 ч. л.
Цукор – 200 гр.
Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Дістаємо заздалегідь необхідні інгредієнти з холодильника, щоб до моменту приготування вони були кімнатної температури.
Міксером збиваємо яйця, цукор і ванілін до отримання однорідної світлої маси, у вас піде на це приблизно 10-15 хвилин.
В яєчну масу додаємо сметану і збиваємо не більше 20 секунд, щоб яйця не осіли.
Просіяне борошно перемішуємо з розпушувачем і всипаємо порціями до яєць, акуратно перемішуємо до однорідної маси – тісто для бісквіта готово.
Форму для запікання змащуємо маслом і просыпаем борошном, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Випікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий домашній бісквіт подаємо з варенням до чаю.
Приємного апетиту!
Дуже смачний шоколадний бісквіт в домашніх умовах
Шоколадний бісквіт вже сам по собі є відмінним десертом. Хороший і в будні, і у свята.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 300 гр.
Какао – 5 ст. л.
Куряче яйце – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Молоко – 200 мл
Вода – 200 мл
Соняшникова олія – 60 гр.
Процес приготування:
Пересипаємо борошно, какао, соду, розпушувач в окрему ємність, змішуємо.
Яйця збиваємо міксером до того моменту, поки маса не збільшиться вдвічі, потроху додаємо до них цукор і продовжуємо збивати до однорідності, цукор повинен повністю розчинитися.
Вливаємо в яєчну масу молоко і рослинне масло, перемішуємо.
З’єднуємо всі інгредієнти, ретельно перемішуємо, можна скористатися міксером.
Кип’ятимо воду і відразу ж виливаємо її в тісто, перемішуємо, таким чином, борошно починає заварюється.
Форму застеляємо папером для випікання. Тісто перелити у форму і ставимо в духовку на 45-50 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо готовність бісквіта з допомогою зубочистки. Готовий бісквіт залишаємо в духовці при відкритих дверцятах поки він не охолоне. Якщо корж вийшов високим, його можна розрізати на дві частини і змастити посередині кремом або варенням.
Приємного апетиту!
Рецепт шифонової бісквіта для торта в духовці
Для приготування шифонової бісквіта білки збиваються окремо в об’ємну піну, саме за рахунок повітря у збитих білках бісквіт отримує легку текстуру. Цей бісквіт не твердне і не сохне так швидко, як класичний.
Інгредієнти:
Курячі яйця – 7 шт.
Рослинне масло – 1 ст.
Вода – 70 гр.
Борошно – 2 ст.
Цукровий пісок – 1,5 ст.
Розпушувач для тіста – 2-3 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Ванілін або ванільний цукор – 1 упаковка.
Процес приготування:
Беремо ідеально суху ємність, у неї будемо класти білки. Відокремлюємо білки від жовтків. Окремо збиваємо міксером білки, маса повинна збільшитися в кілька разів, бути щільною і повітряної.
Жовтки збиваємо разом з половиною цукру, теплою водою і олією. Сюди вливаємо і повільно перемішуємо третю частину збитих білків.
Також окремо перемішуємо борошно, решту цукру, розпушувач, сіль. Все це всипаємо в суміш жовтків і частини білків, акуратно, не поспішаючи, перемішуємо до однорідної маси. Після, з’єднуємо тісто з іншою білковою масою, перемішуємо за годинниковою стрілкою по колу.
Пергаментний папір вистилаємо форму для випікання, перекладаємо в неї тісто і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах. Час випікання – 40-50 хвилин. Після того, як бісквіт повністю охолоне приступаємо до формування торта.
Приємного апетиту!
Як спекти бісквіт для торта на лимонад?
Секрет пишного і пружного бісквіта криється в одному дуже цікавому непередбаченому інгредієнті – лимонаді. Саме бульбашки газу дозволяють тесту добре підніматися і тримати форму.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно вищого сорту – 3 ст.
Лимонад – 1 ст.
Курячі яйця – 4 шт.
Цукор – 1,5 ст.
Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
Рафінована соняшникова олія – 1 ст.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Процес приготування:
Просіваємо борошно і розпушувач.
В окремій мисці збиваємо яйця, ванілін і цукор. Обсяг повинен збільшитися в 2-3 рази, а за кольором, яєчна маса повинна стати майже білою.
Потроху вливаємо до збитим яйця, масло, а потім лимонад, повільно, круговими рухами перемішуємо.
Невеликими частинами у тісто додаємо борошно, змішуємо до однорідної маси.
Форму змащуємо маслом, вливаємо тісто. Випікаємо бісквіт в духовці при 180 градусах 40 хвилин, готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Даємо охолонути нашому ласощів в духовці, потім нарізаємо його і з варенням, горіховою або шоколадною пастою подаємо до чаю.
Приємного апетиту!
Класичний пишний бісквіт в духовці з яблуками
Цей нехитрий рецепт нагадує шарлотку, однак смак виходить більш вишуканим і ніжним. Кориця і яблука надають страві спокусливий аромат, який швидко збере ваших домашніх біля столу.
Інгредієнти:
Яблука кисло-солодкі невеликого розміру – 5 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту – 200-250 гр.
Яйця курячі – 5 шт.
Цукор – 200 гр.
Ванілін або ванільний цукор – за смаком.
Кориця мелена – на смак.
Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо гілочки і серцевину, розрізаємо їх на часточки приблизно рівної товщини, кладемо в миску і посипаємо корицею.
Щоб тісто наповнилося киснем, борошно необхідно просіяти через сито.
Поділяємо жовтки і білки. Ємності, куди ми кладемо яйця повинні бути сухими і чистими. Збиваємо окремо білки і цукор до утворення густої піни. Якщо при нахилі миски, білкова суміш не випливає, а тримається на місці, значить, ви досягли правильного результату. Потім по одному починаємо додавати до збитим білків жовтки, не перестаючи працювати міксером.
Невеликими частинами додаємо в тісто борошно і продовжуємо збивати на низькій швидкості. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, вливаємо в неї тісто, поверх тіста розкладаємо яблука, можна це зробити в одному напрямку, по колу. Випікаємо наш десерт з яблуками при 180 градусах 35-40 хвилин в духовці. Гарячий бісквіт посипаємо цукровою пудрою і чекаємо поки він охолоне.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і простий рецепт бісквіта з варенням
Взимку саме час згадати про своїх заготівлях і закатках, цілком ймовірно, що у кожного з нас в запасі пару баночок варення. Бісквіт – це звичайно дуже смачно, але бісквіт з варенням ще смачніше.
Інгредієнти:
Варення без кісточок рідкої консистенції – 250-300 гр.
Олія соняшникова 50 мл
Курячі яйця – 3 шт.
Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
Цукор – 200 гр.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Вибираємо великі ягоди з варення, рідку його частина змішуємо з содою і відставляємо в сторону.
Яйця розбиваємо в окрему миску, сиплемо до них цукор, збиваємо за допомогою міксера або віночка, поки маса не побіліє і не збільшиться в об’ємі.
У збиті яйця додаємо рослинне масло і варення, розмішуємо до однорідної консистенції.
Борошно разом з розпушувачем просіваємо і додаємо невеликими порціями в тісто, акуратно перемішуємо, уникаючи утворення грудочок.
Круглу форму застеляємо папером для випікання, вливаємо в неї тісто і ставимо в духовку на 35-45 хвилин, температура духовки – 180 градусів. Готовий бісквіт виймаємо з форми, викладаємо на решітку і даємо йому охолонути, для прикраси можна використовувати ягоди з варення і цукрову пудру.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний бісквіт без додавання яєць?
У багатьох приготування бісквіта асоціюється з використанням великої кількості яєць і трудомістким процесом приготування. Ми готові зруйнувати цей міф, пропонуємо спробувати ніжний бісквіт без використання яєць.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне вищого сорту – 350-400 гр.
Молоко будь-якої жирності – 1 ст.
Цукор – 1 ст.
Сода – 1 ч. л.
Оцет – 1 ст. л.
Соняшникова олія – 1 ст. л.
Процес приготування:
Молоко виливаємо в миску, додаємо до нього цукор і перемішуємо до повного розчинення цукру.
Борошно просіваємо через сито, можна це зробити в ємність з молоком. Акуратно перемішуємо, додаємо гашену оцтом соду. Якщо грудочки важко розбиваються, то можна скористатися міксером і збити тісто до однорідної консистенції.
Форму для випікання змащуємо маслом, вливаємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо туди форму з тестом на 35-40 хвилин. Перевіряємо бісквіт на готовність дерев’яною шпажкою, тісто не повинно прилипати до неї, коли ви проткнете корж. Готовий бісквіт виймаємо з форми, даємо йому охолонути і по своєму смаку змішуємо його з улюбленим варенням, кремом або згущеним молоком, наприклад.
Приємного апетиту!
Соковитий сирний бісквіт в духовці
Десерти з вмістом сиру завжди виходять дуже соковитими. Сирний бісквіт кардинально відрізняється від класичного як по своєму смаку, так і по консистенції.
Інгредієнти:
Ванільний цукор або ванілін – 10 гр.
Вершкове масло – 150 гр.
Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Сіль – 1 щіпка.
Пшеничне борошно вищого сорту – 450-500 гр.
Сметана – 150 гр.
Цукор – 350-400 гр.
Яйця курячі – 5 шт.
Сир – 500 гр.
Процес приготування:
Змішуємо до однорідної маси в окремій мисці сметану, три яйця, половину цукру, вершкове масло і сіль.
Додаємо до тіста просіяне борошно і розпушувач тіста, добре перемішуємо.
Краще взяти дрібнозернистий сир. Змішуємо його з цукром і яйцями. Потім з’єднуємо обидві маси, добре перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо з усіх боків маслом, перекладаємо в неї тісто і ставимо в духовку. Температуру духовки виставляємо на 170 градусів, час приготування бісквіта 40-50 хвилин. Готовий корж посипаємо перетертими горіхами або кунжутом, з бісквітом на стіл можна подати сухофрукти.