Пишний бісквіт в духовці класичний для торта – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Високий і пишний бісквіт – мрія будь-якої господині. За нашими рецептами ви без праці зможете приготувати випічку для домашнього свята. Із зібраних нами 10 різноманітних рецептів ви знайдете той, який стане вашим улюбленим.

Пишний класичний бісквіт для торта на кефірі

Пишний бісквіт на кефірі зможе стати основою для десерту або його можна є вприкуску до чаю, він смачний сам по собі.

Час готування: 60 хв

Порцій: 6-8.

Інгредієнти

  • Кефір-2 склянки
  • Цукор-пісок 2 склянки
  • Яйце куряче 4 шт
  • Борошно 3 склянки
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль за всусу
  • Ванілін за смаком
  • Масло вершкове 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Яйця повинні бути кімнатної температури, тому дістаємо їх з холодильника заздалегідь. Розбиваємо яйця в глибоку миску, з допомогою міксера збиваємо до утворення пишної піни поки маса не прийме світлий кремовий колір. Потім продовжуючи збивати додаємо потроху в яєчну масу цукор. Додаємо дрібку солі і ванілін.
  • Кефір повинен бути кімнатної температури. Змішуємо кефір з яєчною масою.
  • Борошно просіваємо через сито, додаємо в неї соду і розпушувач тіста, перемішуємо. Невеликими порціями додаємо борошно в тісто, знову перемішуємо, тісто повинно вийти пористим і повітряним.
  • Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, заповнюємо її тестом, ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність коржа проколюючи його сухою дерев’яною зубочисткою. Якщо ви не плануєте використовувати бісквіт для приготування торта, то поки він ще гарячий, просыпьте його поверхню цукровою пудрою, охолодіть його і запрошуйте гостей до чаю.

Приємного апетиту!