Класична шарлотка з яблуками в духовці – 8 простих рецептів з фото покроково

Існує цілий багатогранний світ шарлотки. Класична шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт сучасної кулінарії. По суті, вона є звичайним яблучним пирогом, для якого існує величезна різноманітність рецептів приготування. Пишна, ніжна і просто тане в роті шарлотка не може не подобатися!

Покроковий рецепт класичної шарлотки з яблуками в духовці

Вашій увазі надається рецепт приготування класичної шарлотки. На її основі можете приготувати цей десерт і з яблуками, і з будь-якими фруктами і горіхами. Секрет такої пишноти шарлотки – охолоджені яйця, просеянная борошно і трохи алкоголю. Випікати шарлотку можна і в духовці, і в НВЧ-печі, і в мультиварці.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне 1 склянку
  • Цукор-пісок 1 стакан
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванілін 1 щіпка
  • Яблука-5 шт.

Процес приготування:

  • Яйця, обов’язково холодні (саме такі додадуть особливу пишність випічці), розбийте в миску для замісу тіста.
  • Збийте яйця і замішують тісто тільки міксером.
  • До яйцям насипте цукор, ванілін і збийте все в пишну масу. По своєму смаку можете цукру взяти менше зазначеної кількості.
  • Необхідну кількість борошна просійте на сито, щоб борошно збагатилася киснем і тісто було повітряним. Насипте до борошна розпушувач (пекарський порошок) і перемішайте. Борошно порціями додавайте до збитим яйцях, продовжуючи заміс тіста міксером. Добре додати в тісто трохи алкоголю (коньяку або рому), що надасть особливого смаку і пишність десерту.
  • Яблука промийте холодною водою, видаліть серцевину з насінням і наріжте середніми шматочками довільної форми. Дрібно не нарізайте, інакше загубиться їх смак в пирозі. Для збереження форми і кольору яблучних шматочків полийте їх невеликою кількістю лимонного соку, рослинного масла і присипте цукром.
  • Підготовлені яблука перекладіть в тісто і акуратно перемішайте.
  • Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і намажте її рослинним маслом.
  • Тісто з яблуками перекладіть у форму. Увімкніть духовку на 180°.
  • Запікайте шарлотку протягом 40 хвилин. Обов’язково перевірте готовність випічки дерев’яною паличкою. Якщо всередині шарлотка не спеклася, а верх вже рум’яний, то прикрийте її зверху шматочком фольги і продовжите запікання до повної готовності. Спечену шарлотку трохи охолодіть і, переклавши на блюдо і посипати цукровою пудрою, подавайте до столу.

Їжте на здоров’я!