Існує цілий багатогранний світ шарлотки. Класична шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт сучасної кулінарії. По суті, вона є звичайним яблучним пирогом, для якого існує величезна різноманітність рецептів приготування. Пишна, ніжна і просто тане в роті шарлотка не може не подобатися!
Покроковий рецепт класичної шарлотки з яблуками в духовці
Вашій увазі надається рецепт приготування класичної шарлотки. На її основі можете приготувати цей десерт і з яблуками, і з будь-якими фруктами і горіхами. Секрет такої пишноти шарлотки – охолоджені яйця, просеянная борошно і трохи алкоголю. Випікати шарлотку можна і в духовці, і в НВЧ-печі, і в мультиварці.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 6 шт.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 1 склянку
- Цукор-пісок 1 стакан
- Розпушувач 1 ч. л.
- Ванілін 1 щіпка
- Яблука-5 шт.
Процес приготування:
- Яйця, обов’язково холодні (саме такі додадуть особливу пишність випічці), розбийте в миску для замісу тіста.
- Збийте яйця і замішують тісто тільки міксером.
- До яйцям насипте цукор, ванілін і збийте все в пишну масу. По своєму смаку можете цукру взяти менше зазначеної кількості.
- Необхідну кількість борошна просійте на сито, щоб борошно збагатилася киснем і тісто було повітряним. Насипте до борошна розпушувач (пекарський порошок) і перемішайте. Борошно порціями додавайте до збитим яйцях, продовжуючи заміс тіста міксером. Добре додати в тісто трохи алкоголю (коньяку або рому), що надасть особливого смаку і пишність десерту.
- Яблука промийте холодною водою, видаліть серцевину з насінням і наріжте середніми шматочками довільної форми. Дрібно не нарізайте, інакше загубиться їх смак в пирозі. Для збереження форми і кольору яблучних шматочків полийте їх невеликою кількістю лимонного соку, рослинного масла і присипте цукром.
- Підготовлені яблука перекладіть в тісто і акуратно перемішайте.
- Будь-яку форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і намажте її рослинним маслом.
- Тісто з яблуками перекладіть у форму. Увімкніть духовку на 180°.
- Запікайте шарлотку протягом 40 хвилин. Обов’язково перевірте готовність випічки дерев’яною паличкою. Якщо всередині шарлотка не спеклася, а верх вже рум’яний, то прикрийте її зверху шматочком фольги і продовжите запікання до повної готовності. Спечену шарлотку трохи охолодіть і, переклавши на блюдо і посипати цукровою пудрою, подавайте до столу.
Їжте на здоров’я!