Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт варення з чорної та червоної смородини
Варення з чорної і червоної смородини – це чудове поєднання для домашньої заготовки. Два сорти смородини добре доповнюють один одного за смаковими якостями. Це запашне і апетитне ласощі. А крім того, справжні природні вітаміни! Таке варення – справжній скарб!
Порції: 5
Час готування: 5 годин 30 хв.
Інгредієнти:
Смородина (чорний сорт)- 1 кг.
Смородина (червоний сорт)-250 гр.
Цукор – 1,5 кг
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Плоди смородини перебираємо, видаляємо гілочки і листочки, а також іншого сміття. Моєму в глибокій мисці, щоб всі порошинки спливли наверх. Зливаємо воду і даємо стекти воді через друшляк, а ягодкам обсохнути.
Змішуємо ягоди з цукром. І в каструлі відправляємо на плиту. Коли маса закипить, проварюємо 5 хв. І знімаємо каструлю. Даємо масі настоятися 5 годин.
Потім ставимо варення на плиту. І знову після кипіння проварюємо 15 хв.
Знімаємо готове варення, ще теплим розливаємо по банках.