Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати варення з чорної смородини цілими ягодами?

Варення з чорної смородини – найцінніша домашня заготовка. Приготована за цим рецептом, ягоди смородини збережуть форму, а варення вийде неймовірно красивим. Смак у такого ласощі дивовижний! І побалувати домашніх і гостей здивувати!

Порції: 4

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Ягоди чорної смородини – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1, 5 кг.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

  • Свіжі плоди чорної смородини очищаємо від гілочок, поганих і сухих ягід. Промиваємо перебрані ягоди і даємо їм обсохнути пару хвилин ( оскільки з-за зайвої вологи ягоди можуть полопати).
  • В окремій каструлі варимо сироп: засипаємо цукор у воду, перемішуємо і доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
  • Всипаємо в готовий сироп смородину, перемішуємо. Зменшуємо вогонь і чекаємо, коли маса закипить, засікаємо рівно 5 хв. після кипіння і знімаємо варення.
  • Знімаємо пінку з варення і розкладаємо його в банки, закатуємо.
  • Приємного апетиту!