Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати варення з чорної смородини цілими ягодами?
Варення з чорної смородини – найцінніша домашня заготовка. Приготована за цим рецептом, ягоди смородини збережуть форму, а варення вийде неймовірно красивим. Смак у такого ласощі дивовижний! І побалувати домашніх і гостей здивувати!
Порції: 4
Час приготування: 20 хв.
Інгредієнти:
Ягоди чорної смородини – 1 кг.
Цукор-пісок – 1, 5 кг.
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Свіжі плоди чорної смородини очищаємо від гілочок, поганих і сухих ягід. Промиваємо перебрані ягоди і даємо їм обсохнути пару хвилин ( оскільки з-за зайвої вологи ягоди можуть полопати).
В окремій каструлі варимо сироп: засипаємо цукор у воду, перемішуємо і доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
Всипаємо в готовий сироп смородину, перемішуємо. Зменшуємо вогонь і чекаємо, коли маса закипить, засікаємо рівно 5 хв. після кипіння і знімаємо варення.
Знімаємо пінку з варення і розкладаємо його в банки, закатуємо.