Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Густе желеподібне варення з чорної смородини
Густе желеподібне варення з чорної смородини – це незрівнянне ласощі. Воно особливо сподобатися всім любителям желе. Завдяки натуральному пектину, з ним не потрібно довго возитися, воно швидко і добре застигає. Саме таке желе краще використовувати для випічки. А крім того це шалено смачно!
Порції: 6
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
Смородина чорна – 3 кг.
Цукор – 3 кг.
Вода – 500 мл
Процес приготування:
Позбавляємося від гілочок і плодоніжок, щоб нічого не заважало смаком варення. Моєму ягоди і поміщаємо в ємність для варіння.
Засипаємо смородину цукром і вливаємо 2 ст. води. Ставимо масу на плиту, не забуваючи помішувати. Після того, як маса почне вирувати, варимо ще 5-10 хв., поки ягідки не почнуть лопатися.
Тепер з допомогою марлі проціджуємо варення. Отриманий сік заливаємо в каструлю і варимо, а коли закипить, тримаємо на вогні ще 5 хв.
Знімаємо желе з вогню і розливаємо в банки. Закатуємо ще гаряче варення. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.