Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Густе желеподібне варення з чорної смородини

Густе желеподібне варення з чорної смородини – це незрівнянне ласощі. Воно особливо сподобатися всім любителям желе. Завдяки натуральному пектину, з ним не потрібно довго возитися, воно швидко і добре застигає. Саме таке желе краще використовувати для випічки. А крім того це шалено смачно!

Порції: 6

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 3 кг.
  • Цукор – 3 кг.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

  • Позбавляємося від гілочок і плодоніжок, щоб нічого не заважало смаком варення. Моєму ягоди і поміщаємо в ємність для варіння.
  • Засипаємо смородину цукром і вливаємо 2 ст. води. Ставимо масу на плиту, не забуваючи помішувати. Після того, як маса почне вирувати, варимо ще 5-10 хв., поки ягідки не почнуть лопатися.
  • Тепер з допомогою марлі проціджуємо варення. Отриманий сік заливаємо в каструлю і варимо, а коли закипить, тримаємо на вогні ще 5 хв.
  • Знімаємо желе з вогню і розливаємо в банки. Закатуємо ще гаряче варення. Залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
  • Приємного апетиту!