Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Смачне варення з чорної смородини через м’ясорубку
Варення з чорної смородини на м’ясорубці – це густа, желеподібна домашнє ласощі. Така домашня заготовка легка в приготуванні, а тому з нею впораються навіть початківці господині. Просто і смачно – головна заслуга цього ласощі!
Порції: 10
Час готування: 7 годин
Інгредієнти:
Смородина – 3 кг.
Цукор – 3 кг.
Процес приготування:
Для початку промиваємо ягоди. Для цього пересипаємо їх у велику ємність, можна використовувати таз або відро і кілька раз перемішуємо, начинали акуратно зливати воду. Перебираємо смородину, видаляючи гілочки і черешки. І залишаємо на пару хвилин обсохнути.
Тепер беремо емальовану тарілку глибше і м’ясорубку. Перекручуємо ягідки.
Засипаємо ягідну масу цукром і ретельно перемішуємо, щоб цукор розчинився. Залишаємо смородину в такому вигляді на 6 годин. За цей час кристалики цукру повністю зникнуть.
Після цього ставимо наш таз на плиту і варимо до закипання, а потім проварюємо ще 15 хв.
Готове варення відправляємо в простерилізовані пів-літрові і літрові банки. Закатуємо.