Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Смачне варення з чорної смородини через м’ясорубку

Варення з чорної смородини на м’ясорубці – це густа, желеподібна домашнє ласощі. Така домашня заготовка легка в приготуванні, а тому з нею впораються навіть початківці господині. Просто і смачно – головна заслуга цього ласощі!

Порції: 10

Час готування: 7 годин

Інгредієнти:

  • Смородина – 3 кг.
  • Цукор – 3 кг.

Процес приготування:

  • Для початку промиваємо ягоди. Для цього пересипаємо їх у велику ємність, можна використовувати таз або відро і кілька раз перемішуємо, начинали акуратно зливати воду. Перебираємо смородину, видаляючи гілочки і черешки. І залишаємо на пару хвилин обсохнути.
  • Тепер беремо емальовану тарілку глибше і м’ясорубку. Перекручуємо ягідки.
  • Засипаємо ягідну масу цукром і ретельно перемішуємо, щоб цукор розчинився. Залишаємо смородину в такому вигляді на 6 годин. За цей час кристалики цукру повністю зникнуть.
  • Після цього ставимо наш таз на плиту і варимо до закипання, а потім проварюємо ще 15 хв.
  • Готове варення відправляємо в простерилізовані пів-літрові і літрові банки. Закатуємо.
  • Приємного апетиту!