Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт варення з чорної смородини без варіння

Чорна смородина без варіння – це швидкий, легкий і неймовірно корисний спосіб заготівлі. Такі ягоди зберігають максимально багато корисних речовин, а також свій натуральний аромат. А на смак – справжня смакота!

Порції: 4

Час готування: 5 годин

Інгредієнти:

  • Цукор -1 кг.
  • Смородина – 1 кг

Процес приготування:

Порада: Кількість цукру залежить від того, де ви збираєтеся зберігати варення. Якщо температура буде від 0 до 8 градусів, то користуйтеся пропорцією 1:1. Якщо ж температура буде більше, то збільште кількість цукру до 2 кг на кожний кілограм ягоди.

  • Плоди смородини промиваємо, видаляємо гілочки і зіпсовані ягідки. Моєму ягоди ще раз і залишаємо їх у друшляку просохнути.
  • В чаші для блендера змішуємо ягоди і цукор і перетираємо їх до утворення однорідного ягідного пюре.
  • Отриману масу залишаємо настоятися пару годин, періодично помішуючи кожні півгодини, щоб цукор краще розчинявся.
  • Після цього поміщаємо варення в охолоджені пів-літрові банки і закриваємо пластиковими кришечками.
  • Порада: Засипте в кожну баночку на верхівку варення по ложці цукру, так варення буде краще зберігатися.

    Приємного апетиту!