Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт варення з чорної смородини на сковороді

Варення з чорної смородини на сковороді – це відмінний спосіб приготувати кілька баночок солодощі. Цей рецепт добре знали ще наші бабусі. А для того, щоб варення вийшло якісним, обов’язково пошукайте чавунну сковороду. Так ви не тільки заощадите цукровий пісок, але і заготовите смачні ласощі!

Порції: 1

Час приготування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Смородина – 750 гр.
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

Порада: Сковороду краще всього брати чавунну, або хоча б виберіть з високими бортиками, щоб варення не втекло.

  • Смородину перебираємо, заливаємо в тарілці холодною водою, залишаємо на пару хвилин, щоб сплив нагору все сміття. Прибираємо його ложкою і зливаємо воду. Даємо ягодкам обсохнути ще кілька хвилин.
  • Накаляем сковороду заздалегідь. Висипаємо ягоди на сковороду, встановлюємо вогонь побільше і смажимо 3-5 хв. Великі стиглі ягоди від температури лопнуть і дадуть сік, а залишаться дрібні цільними.
  • Коли сік, що виділився можна додати цукровий пісок. Перемішуємо нашу масу і варимо до закипання. А потім проварюємо ще 5 хв. За цей час цукор повинен повністю розчинитися, а пектин виділиться і загустит варення.
  • Ще теплим розливаємо варення в півлітрову банку і закатуємо.
  • Приємного апетиту!