Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт варення з чорної смородини на сковороді
Варення з чорної смородини на сковороді – це відмінний спосіб приготувати кілька баночок солодощі. Цей рецепт добре знали ще наші бабусі. А для того, щоб варення вийшло якісним, обов’язково пошукайте чавунну сковороду. Так ви не тільки заощадите цукровий пісок, але і заготовите смачні ласощі!
Порції: 1
Час приготування: 15 хв.
Інгредієнти:
Смородина – 750 гр.
Цукор – 250 гр.
Процес приготування:
Порада: Сковороду краще всього брати чавунну, або хоча б виберіть з високими бортиками, щоб варення не втекло.
Смородину перебираємо, заливаємо в тарілці холодною водою, залишаємо на пару хвилин, щоб сплив нагору все сміття. Прибираємо його ложкою і зливаємо воду. Даємо ягодкам обсохнути ще кілька хвилин.
Накаляем сковороду заздалегідь. Висипаємо ягоди на сковороду, встановлюємо вогонь побільше і смажимо 3-5 хв. Великі стиглі ягоди від температури лопнуть і дадуть сік, а залишаться дрібні цільними.
Коли сік, що виділився можна додати цукровий пісок. Перемішуємо нашу масу і варимо до закипання. А потім проварюємо ще 5 хв. За цей час цукор повинен повністю розчинитися, а пектин виділиться і загустит варення.
Ще теплим розливаємо варення в півлітрову банку і закатуємо.