Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Варення з чорної смородини з бананом
Чорна смородина з бананом – це справжня знахідка для любителів незвичайних смаків. Банан надає варенню ніжні фруктові нотки, а смородина дарує насичений смак і колір. Про користь цього ласощі навіть не варто нагадувати! Спробуйте самі цей чудовий лікарський «коктейль»!
Порції: 4
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
Смородина (чорна) – 1 кг.
Банан – 2 шт.
Цукор – 800 гр.
Процес приготування:
Підготуємо смородину, видаливши весь непотрібний сміття і позбувшись від сухих і поганих плодів. Промиємо ягоди і банани.
Банани очистимо від шкірки і наріжемо невеликими шматочками.
Переміщаємо всі інгредієнти в емальовану каструлю, а зверху додаємо до маси цукор-пісок і подрібнюємо блендером до стану пюре.
Відправляємо масу на плиту, чекаємо кипіння, і після закипання продовжуємо варити протягом 20 хв.
Гаряче варення розливаємо в банки, ретельно закатуємо. Охолоджуємо варення в теплі, а потім відправляємо в холодне місце.