Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Варення з чорної смородини з бананом

 

Чорна смородина з бананом – це справжня знахідка для любителів незвичайних смаків. Банан надає варенню ніжні фруктові нотки, а смородина дарує насичений смак і колір. Про користь цього ласощі навіть не варто нагадувати! Спробуйте самі цей чудовий лікарський «коктейль»!

Порції: 4

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна) – 1 кг.
  • Банан – 2 шт.
  • Цукор – 800 гр.

Процес приготування:

  • Підготуємо смородину, видаливши весь непотрібний сміття і позбувшись від сухих і поганих плодів. Промиємо ягоди і банани.
  • Банани очистимо від шкірки і наріжемо невеликими шматочками.
  • Переміщаємо всі інгредієнти в емальовану каструлю, а зверху додаємо до маси цукор-пісок і подрібнюємо блендером до стану пюре.
  • Відправляємо масу на плиту, чекаємо кипіння, і після закипання продовжуємо варити протягом 20 хв.
  • Гаряче варення розливаємо в банки, ретельно закатуємо. Охолоджуємо варення в теплі, а потім відправляємо в холодне місце.
  • Приємного апетиту!