Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачне варення з чорної смородини з апельсином

Варення з чорної смородини з апельсином – це божественне поєднання кисло-солодких плодів смородини з цитрусовими нотками. А крім того, в ньому вдвічі більше вітамінів і мінералів! Поекспериментуйте і зробіть свої домашні заготовки. Домочадці будуть в захваті!

Порції:4

Час готування: 8 годин 30 хв.

Інгредієнти:

  • Чорна смородини – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

  • Свіжі плоди чорної смородини промиваємо у відрі з холодною водою. Варення ми будемо варити без гілочок і листя, тому видаляємо все сміття.
  • Апельсин моєму і зрізаємо з нього цедру. Натираємо цедру на тертці або подрібнюємо у блендері. Часточки апельсина ріжемо на шматки і прибираємо білу ленку від стінок цитруса.
  • Поміщаємо ягоди і шматочки апельсина в чашу для блендера і подрібнюємо в однорідне пюре.
  • Додаємо цедру, всю масу перекладаємо в каструлю, змішати з цукровим піском і ставимо варитися. Після того, як маса почне кипіти, продовжуємо варити ще 10 хв.
  • Знімаємо з плити каструлю і залишаємо варення на 8 годин, щоб воно загусло і просочилося ароматом апельсинової цедри.
  • Знову ставимо варення на вогонь. Коли воно почне вирувати, засікаємо 15 хв., проварюємо протягом цього часу і знімаємо з вогню.
  • Гаряче варення розливаємо в банки і закатуємо.
  • Приємного апетиту!