Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачне варення з чорної смородини з апельсином
Варення з чорної смородини з апельсином – це божественне поєднання кисло-солодких плодів смородини з цитрусовими нотками. А крім того, в ньому вдвічі більше вітамінів і мінералів! Поекспериментуйте і зробіть свої домашні заготовки. Домочадці будуть в захваті!
Порції:4
Час готування: 8 годин 30 хв.
Інгредієнти:
Чорна смородини – 1 кг.
Цукор – 1 кг
Апельсин – 1 шт.
Вода – 200 мл
Процес приготування:
Свіжі плоди чорної смородини промиваємо у відрі з холодною водою. Варення ми будемо варити без гілочок і листя, тому видаляємо все сміття.
Апельсин моєму і зрізаємо з нього цедру. Натираємо цедру на тертці або подрібнюємо у блендері. Часточки апельсина ріжемо на шматки і прибираємо білу ленку від стінок цитруса.
Поміщаємо ягоди і шматочки апельсина в чашу для блендера і подрібнюємо в однорідне пюре.
Додаємо цедру, всю масу перекладаємо в каструлю, змішати з цукровим піском і ставимо варитися. Після того, як маса почне кипіти, продовжуємо варити ще 10 хв.
Знімаємо з плити каструлю і залишаємо варення на 8 годин, щоб воно загусло і просочилося ароматом апельсинової цедри.
Знову ставимо варення на вогонь. Коли воно почне вирувати, засікаємо 15 хв., проварюємо протягом цього часу і знімаємо з вогню.