Варення з чорної смородини – 10 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт варення з чорної смородини в мультиварці

Варення з чорної смородини в мультиварці – це сучасний, перевірений спосіб термічної заготівлі ягід. Мультиварка значно спрощує підготовку, а крім того всі ягоди рівномірно нагріваються і зберігаються цільними. Колір у такого варення – просто розкішний, а смак – одна насолода! Спробуйте!

Порції:6
Час приготування: 1,5 години

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна) – 2 кг.
  • Цукор-пісок – 2,5 кг.

Процес приготування:

  • Плоди варення добре промиваємо і обсушуємо, видаляємо непотрібні гілочки, листи та інше сміття.
  • Перекладаємо ягоди в чашу мультиварки, а зверху засипаємо цукровим піском. Перемішуємо масу.
  • Ставимо на мультиварці режим «гасіння» вибираємо час 1,5 ч. і закриваємо кришку. Не забувайте про варення і помішуйте його щопівгодини!
  • Тепле варення розкладаємо по пів-літрових банках, закатуємо. Залишаємо в теплі до охолодження, потім ставимо загортання в холодне місце.
  • Приємного апетиту!