Капуста на зиму

Капуста на зиму – це стратегічний запас вітамінів, який допоможе урізноманітнити стіл в будь-який час року. На відміну від іншої консервації, капуста набуває потрібний смак буквально за 1-2 дні і не вимагає якоїсь особливої підготовки перед тим, як засолити її. Завдяки додатковим інгредієнтів, її також можна пофарбувати у яскраві кольори, що перетворить цю закуску ще й прикраса.
Капусту на зиму маринують або окремо від інших продуктів, або ж додають буряк, морква, гриби і перець. Таким чином, виходить поживний салат, який можна подавати на стіл прямо з баночки. Також можна використовувати такі овочеві суміші, як заправку для борщу, начинку для пирогів або гарнір до другого блюда.
Для більш оригінального смаку в квашену капусту додають гарбуз, ізюм, горобину, хрін і навіть мед. Також важливу роль відіграють приправи і спеції, які слід додавати в банки з консервацією у великій кількості. Обов’язково у їх число входить сіль і цукор, а також різні перець, лавровий лист і часник.
Для маринаду використовують звичайний або яблучний оцет. Його змішують з водою і, або капусту заливають холодною заправкою, або ж, перед тим, як квасити, доводять воду з оцтом до кипіння.
Використовують квашену капусту в якості холодної закуски, салату або гарніру. Перед подачею на стіл до неї необхідно додати трохи рослинного масла.