Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт аґрусу з лимоном на зиму

Цей рецепт вимагає більшого обсягу цукру, ніж класичний моно-варення з аґрусу. Ласощі виходить з кислинкою і освіжаючим лимонним ароматом.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1,2 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

  • Ягоди агрусу, очищені і вимиті, перетворити в пюре, пробивши блендером. В рецепті використовується вся ягідна маса, без поділу на м’якоть і макуха.
  • Лимон вимити й подрібнити: можна в блендері, а можна порубати на дрібні шматочки ножем.
  • Цукор змішати з водою і зварити сироп, довівши до кипіння розчин і простеживши, щоб кристали розчинилися.
  • У сироп висипати лимонні шматочки (або кашку) і довести до освіти киплячих бульбашок.
  • Всипати в сироп з лимоном аґрус, після перемішування маси варити 7 хвилин. Зняти з вогню і остудити вариво. Після охолодження повторити 7-хвилинну варіння. Ще раз дати масі охолонути і знову дати поваритися 10 хвилин.
  • У гарячому стані розкласти джем в банки, перед використанням простерилізовані, і закрити кришками. Зберігається такий джем в приміщенні з температурою трохи нижче кімнатної.
  • Приємного апетиту!