Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт аґрусу з лимоном на зиму
Цей рецепт вимагає більшого обсягу цукру, ніж класичний моно-варення з аґрусу. Ласощі виходить з кислинкою і освіжаючим лимонним ароматом.
Інгредієнти:
Агрус – 1 кг
Лимон – 1 шт.
Цукор – 1,2 кг
Вода – 200 мл
Процес приготування:
Ягоди агрусу, очищені і вимиті, перетворити в пюре, пробивши блендером. В рецепті використовується вся ягідна маса, без поділу на м’якоть і макуха.
Лимон вимити й подрібнити: можна в блендері, а можна порубати на дрібні шматочки ножем.
Цукор змішати з водою і зварити сироп, довівши до кипіння розчин і простеживши, щоб кристали розчинилися.
У сироп висипати лимонні шматочки (або кашку) і довести до освіти киплячих бульбашок.
Всипати в сироп з лимоном аґрус, після перемішування маси варити 7 хвилин. Зняти з вогню і остудити вариво. Після охолодження повторити 7-хвилинну варіння. Ще раз дати масі охолонути і знову дати поваритися 10 хвилин.
У гарячому стані розкласти джем в банки, перед використанням простерилізовані, і закрити кришками. Зберігається такий джем в приміщенні з температурою трохи нижче кімнатної.