Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Рецепт густого варення з аґрусу в мультиварці

Для приготування джему в мультиварці потрібно користуватися режимом «гасіння». Ягоди попередньо необхідно розім’яти, а варити джем доведеться в три етапи.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 700 р.
  • Цукор – 500 р.

Процес приготування:

  • Аґрус, після видалення хвостиків і промивання водою, потовкти товкачем або пробити в блендері. Викласти його в чашу мультиварки і засипати цукром. Почекати півгодини, щоб цукор почав танути.
  • У режимі «гасіння» витримувати масу 30 хвилин. Не потрібно закривати чашу, щоб не дати варенню можливості вилитися через край.
  • Помішувати вариво і знімати пінку по мірі її утворення.
  • Коли агрегат вимкнеться, дістати чашу з ягідної масою і остудити при кімнатній температурі.
  • Після знову вставити в чашу мультиварки, повторити той же режим на 15 хвилин. Продублювати процес охолодження, а потім ще раз – процес варіння в режимі «гасіння. Тільки в третій раз буде достатньо 5 хвилин готування після моменту появи перших пухирців.
  • Банки простерилізувати на плиті, в духовці або в мультиварці. В останньому варіанті потрібно вибрати режим «варка на пару» і використовувати контейнер-пароварку. У нього поставити банки, покласти кришки і тримати 15-20 хвилин. Після обробки обов’язково обсушити банки.
  • Розкласти варення з аґрусу в заготовлену тару і, щільно закривши кришкою, виставити на зберігання в прохолодне приміщення.
  • Приємного апетиту!