Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Як приготувати джем з зеленого агрусу на зиму?
У цьому рецепті ягоди перетираються через сито або проходять через блендер. Для розкриття смаку агрусу і більш надійного зберігання додається кілька ложок міцного спиртного (за бажанням).
Інгредієнти:
Аґрус – 1,5 кг.
Цукор – 1,5 кг
Ром (або інший міцний напій) – 70 мл
Процес приготування:
З вимитої під водою агрусу видалити хвостики, зняти наявні пошкодження з шкірки. Замочити ягоди в теплій воді на 1 годину.
Злити воду, а ягоди пропустити через який-небудь подрібнюючий агрегат: м’ясорубку, блендер або просто протерти через сито. Для отримання однорідної консистенції можна повторити процес подрібнення.
Поставити ємність з перекрученими ягодами на плиту і варити на невеликій потужності хвилин 15-20.
Цукор всипати в гаряче пюре з агрусу, взяти дерев’яну або силіконову лопатку і заважати ягоди з цукром кілька хвилин, щоб кристали максимально розчинилися.
Разом з цукром варити джем ще близько 20 хвилин після закипання. Вогонь потрібно зробити маленький, перемішувати масу через короткі проміжки часу. Джем повинен помітно загуснути, хоча в гарячому вигляді він все-таки буде менш густим, ніж у холодному.
По закінченню варіння додати в джем ром, коньяк або інший міцний напій і розмішати. Алкоголь служить не тільки підсилювачем аромату і смаку, але і консервантом-антисептиком. Але його можна і не додавати, якщо варення досить солодке і проварене.
Розфасований по чистим банкам і закритий кришками джем поставити в комору або льох.