Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Варення з агрусу і червоної смородини
За цим рецептом з ягід виходить варення-желе приємного червоного відтінку. Використовується для варіння тільки сік і м’якоть, а макуха можна застосувати для приготування компоту або киселю.
Інгредієнти:
Смородина червона – 1 кг.
Аґрус – 0,6 кг.
Цукор – 1,2 кг
Процес приготування:
Прибрати з ягід залишки гілочок, квіткові зав’язі і вимити їх під водою.
Червону смородину потовкти в глибокій посудині з допомогою товкачика. Намагайтеся розчавити кожну ягідку, щоб максимально повно виділився сік. Після, розкласти у два шари марлю або тонку бавовняну тканину, і викласти на неї розчавлений смородину. Віджати в чисту посудину сік. Макуха відкласти в сторону.
Агрус потримати в гарячій воді 30 хвилин, потім воду злити, а ягоди теж потовкти. Можна прокрутити через м’ясорубку або пробити блендером. Вчинити з аґрусом, як і зі смородиною. Після чого змішати сік двох видів ягід.
У соковий дует всипати цукор, розчинити його і поставити масу на вогонь. Після закипання варити джем на повільному вогні 30-40 хвилин. Спочатку обов’язково знімати пінку, а також протягом всього часу варіння помішувати джем.
Банки, вибраного вами обсягу, простерилізувати, кришки піддати 3-хвилинного кип’ятіння. Викласти варення в банки і закрити. Зберігати в прохолодному місці.