Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Варення-п’ятихвилинка з агрусу на зиму
У цьому рецепті використовується тільки сік і м’якоть аґрусу, а щільна шкірка після перетирання ягід утилізується. Джем виходить рідкуватим, з дуже ніжною текстурою.
Інгредієнти:
Аґрус – 3,5 кг.
Цукор – 1,5 кг
Процес приготування:
Відібрати для приготування джему потрібний обсяг ягід. Вони можуть бути перезрілими або, навпаки, зеленуватими, з плямами на шкірці – для ласощі по цьому рецепту їх вигляд не важливий. Після видалення сухих хвостиків і миття агрусу помістити його в блендер і подрібнити.
Прогріти протерті ягоди в каструлі. Як тільки маса почне закипати, зняти з вогню і остудити її.
Протерти агрус через друшляк або сито, щоб сік і м’якоть перебилися в посуд, а макуха віджати в марлевому кульку, вытиснув залишки соку, і викинути.
Отриману напіврідку основу джему змішати з цукром і поставити на вогонь. З закипевшего джему зняти піну, зменшити потужність під каструлею і поварити солодку масу 5 хвилин.
Джем-п’ятихвилинку, схожий на мед і за кольором, і по консистенції, розлити по банках і щільно закрити їх. Не хвилюйтеся, що ягідний десерт вийшов рідким – після охолодження він загусне. Подавати таке краще ласощі до чаю. Якщо використовувати його в якості начинки для випічки, потрібно буде змішувати з загусниками.