Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування джему з червоної агрусу

З червоного агрусу виходить джем красивого рубінового кольору. Він вариться в один дуже короткий етап, тому в ньому зберігається максимум вітамінів.

Інгредієнти:

  • Агрус – 1 кг
  • Цукор – 1 кг

Процес приготування:

  • Стиглі ягоди агрусу підготувати для варіння джему: вимити їх, видалити сухі елементи на верхівці і зелені плодоніжки. Зручно проводити цю операцію гострими маленькими ножицями або ножем.
  • Висипати аґрус в кухонний комбайн для подрібнення. Ягоди повинні добре перемолоться, щоб щільних частинок майже не залишилося. Можна замість комбайна використовувати м’ясорубку з дрібнодисперсного насадкою.
  • Якщо залишилося багато перемоловшейся маси, протерти крыжовниковое пюре через сито, прибираючи з кулінарного процесу макуха.
  • Кашкоподібну частина ягідного пюре змішати з цукром. Поставити ємність на плиту і довести суміш до 80 градусів. Вогонь повинен бути маленьким, а вміст ємності потрібно постійно помішувати, щоб швидше розчинився цукор. На цьому процес варіння завершується. Джем виходить не дуже густим, ягідна маса залишається напівсирої. Такий продукт довго не зберігається, тому, якщо бажаєте отримати десерт більш тривалого зберігання, поваріть джем довше – хвилин 15-20.
  • Розлити В стерильні банки аґрусовий джем і закрити чистими кришками. Джем короткого способу варіння зберігати в холодильнику, а проварений довше – у прохолодному приміщенні.
  • Приємного апетиту!