Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково

Простий і смачний джем з агрусу і чорної смородини

Суміш агрусу і чорної смородини дає ефектний бордовий колір. Джем готується з протертих ягід і уварюється до потрібної густоти. При бажанні частина ягід можна залишити цілими.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 1,5 кг.
  • Смородина чорна – 600 р.
  • Цукор – 1,6 кг.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

  • Вимити і позбавити від хвостиків ягоди агрусу і смородини. Чверть агрусу відкласти в сторону. Решта ягоди подрібнити будь-яким зручним способом: м’ясорубкою, блендером або потовкти і протерти через сито.
  • Змішати отримане пюре з цілим аґрусом і придатною для приготування на плиті каструлю поставити на вогонь. Додати воду і варити ягоди 20 хвилин, періодично розмішуючи їх лопаткою або великою ложкою.
  • Всипати цукор і розмішати з гарячим ягідним пюре. Можна додати і більше цукру, оскільки смородина може бути кислим. Спробуйте вариво на смак і варіть ще хвилин 20, вимішуючи джем в каструлі від самого дна.
  • Зняти ємність з ягодами з вогню, близько години потримати при кімнатній температурі і перевірити консистенцію джему. Якщо він недостатньо густий, можна поварити ще хвилин 15-20.
  • Гарячий джем помістити в стерилізовані і просушені банки, закрити кришками, попередньо прокип’яченими, і після охолодження відправити у приміщення для зберігання заготовок.
  • Приємного апетиту!