Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Простий і смачний джем з агрусу і чорної смородини
Суміш агрусу і чорної смородини дає ефектний бордовий колір. Джем готується з протертих ягід і уварюється до потрібної густоти. При бажанні частина ягід можна залишити цілими.
Інгредієнти:
Аґрус – 1,5 кг.
Смородина чорна – 600 р.
Цукор – 1,6 кг.
Вода – 200 мл
Процес приготування:
Вимити і позбавити від хвостиків ягоди агрусу і смородини. Чверть агрусу відкласти в сторону. Решта ягоди подрібнити будь-яким зручним способом: м’ясорубкою, блендером або потовкти і протерти через сито.
Змішати отримане пюре з цілим аґрусом і придатною для приготування на плиті каструлю поставити на вогонь. Додати воду і варити ягоди 20 хвилин, періодично розмішуючи їх лопаткою або великою ложкою.
Всипати цукор і розмішати з гарячим ягідним пюре. Можна додати і більше цукру, оскільки смородина може бути кислим. Спробуйте вариво на смак і варіть ще хвилин 20, вимішуючи джем в каструлі від самого дна.
Зняти ємність з ягодами з вогню, близько години потримати при кімнатній температурі і перевірити консистенцію джему. Якщо він недостатньо густий, можна поварити ще хвилин 15-20.
Гарячий джем помістити в стерилізовані і просушені банки, закрити кришками, попередньо прокип’яченими, і після охолодження відправити у приміщення для зберігання заготовок.