Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Варення з агрусу з апельсином через м’ясорубку
Агрус добре гармонує з цитрусовими, запозичуючи у них характерну кислинку. Цей рецепт передбачає перекручення ягід аґрусу і апельсинів через м’ясорубку прямо з шкіркою. Джем виходить золотисто-медового кольору з приємним цитрусовим ароматом.
Інгредієнти:
Агрус – 2 кг.
Цукор – 2 кг
Апельсини – 3 шт.
Процес приготування:
Вимити цитрусові і ягоди агрусу, обтрусити від води. Апельсини розрізати на кілька частин, шкірку знімати не потрібно. З агрусу видалити хвостики і чашолистки. Після обидва компоненти прокрутити в м’ясорубці. Якщо вам здалося, що залишилися великі частини апельсина, повторіть процес подрібнення.
Засипати апельсиново-ягідне пюре цукром, розмішати і дати постояти близько півгодини. Так цукрові кристали почнуть швидше розчинятися, що запобіжить масу від підгоряння після приміщення на вогонь.
У посудині з антипригарним покриттям поставити майбутній джем варитися. Поки він буде закипати, помішувати його лопаткою і знімати піну з поверхні.
Після закипання зменшити потужність вогню до середнього значення і продовжувати варити джем близько 20 хвилин. Мішати вариво потрібно кожні 5 хвилин, щоб інгредієнти рівномірно піддавалися термічній обробці і перемішувалися між собою.
Помити і простерилізувати тару для закладки джему. Розливати готову ласощі обов’язково тільки в сухі банки. Після закриття щільними чистими кришками зберігати банки з джемом в прохолодному місці.