Варення з агрусу на зиму – 10 простих рецептів з фото покроково
Густий джем з агрусу на зиму з желатином
Додавання желатину в аґрусовий десерт робить його густим, як щільне желе. Не варто збільшувати рекомендовану дозу желюючий речовини, інакше знизяться смакові якості варення.
Інгредієнти:
Агрус – 1 кг
Цукор -1 кг.
Вода – ½ ст.
Желатин – 20 р.
Ваніль – 1 паличка.
Процес приготування:
Ягоди агрусу після очищення від хвостиків і миття у воді довести до стану пюре з допомогою м’ясорубки або блендера.
Насипати цукор поверх ягід і залишити на 30-40 хвилин для розчинення цукрових кристалів.
Поки йде процес розчинення цукру, замочити желатин в холодній воді. Краще брати желатин, який потрібно замочувати і нагрівати, а не швидкорозчинний. Набухати у воді він має близько 40 хвилин.
Ягоди з цукром, поставити на плиту і варити 20 хвилин на середньому вогні. Помішувати масу обов’язково кілька разів через короткі відрізки часу. Наприкінці варіння покласти в варення ваніль.
Набряклий желатин прогріти в невеликій ємності, щоб розпалися всі кристали, тільки не дозволяти йому закипіти. Після процідити розчин через марлю.
Влити желатиновий розчин у варення (воно не повинно кипіти в цей час), перешкодити 1-2 хвилини, не знімаючи з вогню, а потім вимкнути плиту.
Джем-желе з агрусу розкласти в стерилізовані банки і закрити герметично.