Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Соковиті рибні котлети з тріски в духовці
Вашій увазі надається рецепт смачних і одночасно дієтичних котлет з фаршу тріски. Фарш краще приготувати своїми руками і рибу для котлет вибрати свіжу і хорошої якості, інакше котлети будуть сухими. Рибні котлети з тріски спочатку трохи обсмажують на сковорідці, а потім запікаються в духовці. З спецій додамо до цих котлет імбир і базилік, які прекрасно поєднуються з тріскою.
Інгредієнти:
Тріска – 1 тушка (або філе) – 600-700 м).
Цибулю і яйце – 2 шт. по
Білий хліб – 2-3 скибочки.
Базилік сухий – 1 ч. л.
Імбир подрібнений – 1/2 ст. л.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Тушку тріски розморожуємо і розбираємо на філе, видаливши хребет, кістки і шкіру. Рибу розрізаємо на середні шматочки.
Чистимо від луски цибулини, розрізаємо їх на 4 шматочки кожну.
Тріску подрібнюємо разом з цибулею в чаші блендера або на м’ясорубці. Цибуля додасть котлет з тріски особливий аромат.
Рибний фарш кладемо в глибоку миску.
Додаємо до фаршу заздалегідь замочений у молоці і віджатий білий хліб, вбиваємо яйце, кладемо подрібнений імбир і сухий базилік.
Фарш по своєму смаку посипаємо сіллю і чорним перцем і добре вимішуємо.
Потім залишаємо фарш на 15-20 хвилин для настоювання. Якщо за цей час у фарші з’явиться сік, його просто злийте.
Мокрими руками сформуйте з фаршу красиві котлетки, обваляйте їх в пшеничній муці або картопляному крохмалі.
Котлети обсмажте на середньому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Смажте недовго.
Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання або на змащений маслом деко. Залийте котлети сметаною або рибним бульйоном і посипте тертим сиром. На листі можна запекти котлети і без соусу.
Запікайте тріскові котлети при 170° С протягом 20 хвилин, не більше.