Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Тріска в вершковому соусі, запечена в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну страву з тріски – запекти її в духовій шафі під вершковим соусом. У вас вийде відмінне блюдо і для обіду, і для святкового столу. Запікати будемо з додаванням невеликої кількості овочів і сиру, що додасть рибі аромат і посилить вершковий смак.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 1 кг.
  • Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
  • Зелений горошок – 250 р.
  • Жирні вершки – 200 мл
  • Твердий сир – 250 р.
  • Сіль, перець, спеції для риби, свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Філе тріски промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником. Потім поріжте рибу на невеликі шматочки.
  • Почистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
  • Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці.
  • Солодкий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і поріжте його на шматочки.
  • Нарізані цибулю і моркву обсмажте до напівготового стану на розігрітому рослинному маслі.
  • Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї обсмажені цибулю і моркву.
  • На ці овочі рівним шаром розкладіть шматочки риби і посипте їх сіллю і перцем за смаком.
  • На рибу розкладіть рівним шаром нарізаний солодкий перець і зелений горошок (консервований або заморожений).
  • Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з вказаним у рецепті кількістю вершків.
  • Отриманим соусом залийте рибу.
  • Запікайте тріску в духовій шафі при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
  • Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.
  • Приємного апетиту!