Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Тріска в вершковому соусі, запечена в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати дуже смачну страву з тріски – запекти її в духовій шафі під вершковим соусом. У вас вийде відмінне блюдо і для обіду, і для святкового столу. Запікати будемо з додаванням невеликої кількості овочів і сиру, що додасть рибі аромат і посилить вершковий смак.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
Зелений горошок – 250 р.
Жирні вершки – 200 мл
Твердий сир – 250 р.
Сіль, перець, спеції для риби, свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Філе тріски промийте холодною водою і обсушити кухонним рушником. Потім поріжте рибу на невеликі шматочки.
Почистіть цибулю і наріжте її тонкими півкільцями.
Почистіть моркву і подрібніть її на крупній тертці.
Солодкий перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і поріжте його на шматочки.
Нарізані цибулю і моркву обсмажте до напівготового стану на розігрітому рослинному маслі.
Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї обсмажені цибулю і моркву.
На ці овочі рівним шаром розкладіть шматочки риби і посипте їх сіллю і перцем за смаком.
На рибу розкладіть рівним шаром нарізаний солодкий перець і зелений горошок (консервований або заморожений).
Твердий сир натріть на крупній тертці і змішайте з вказаним у рецепті кількістю вершків.
Отриманим соусом залийте рибу.
Запікайте тріску в духовій шафі при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки.