Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати тріску в фользі в духовці?

Тріска, запечена в духовці у фользі, – самий простий і швидкий спосіб приготування страви. Фольга зберігає всі корисні речовини риби, добре розкриває смак і вимагає невеликої кількості олії. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску цілком і з невеликою кількістю овочів, щоб блюдо вийшло соковитим, ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • Тушка тріски – 1 шт.
  • Моркву і цибулю – по 1 шт.
  • Вершкове масло і лимонний сік – по 2 ст. л.
  • Сіль, перець, гірчицю і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Тушку тріски розморожуємо (краще знайти в магазині охолоджену рибу), зчищають дрібну луску, видаляємо голову і нутрощі.
  • Потім промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
  • Рибу з усіх боків всередині і зовні поливаємо лимонним соком, натираємо сіллю з чорним перцем і шкіру змащуємо гірчицею.
  • Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо: цибулю півкільцями, а моркву тонкими брусочками.
  • Нашатковані овочі трохи обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до них дрібно нарізану свіжу зелень (петрушку або кріп).
  • Форму або на деко для запікання риби застеляємо фольгою «із запасом», щоб можна було тушку загорнути. Намазуємо фольгу вершковим маслом.
  • Тушку тріски кладемо на фольгу і начиняємо її обсмаженими овочами. Фольгу закриваємо або повністю, або наполовину тушки, як вам подобається.
  • Запікаємо тріску при температурі 180° С протягом 30 хвилин.
  • Блюдо готове, можна подавати на стіл.
  • Приємного апетиту!

    src="//sstatic1.histats.com/0.gif?4657832&101" alt="counter free hit invisible" border="0">