Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Як приготувати тріску в фользі в духовці?
Тріска, запечена в духовці у фользі, – самий простий і швидкий спосіб приготування страви. Фольга зберігає всі корисні речовини риби, добре розкриває смак і вимагає невеликої кількості олії. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску цілком і з невеликою кількістю овочів, щоб блюдо вийшло соковитим, ароматним і смачним.
Інгредієнти:
Тушка тріски – 1 шт.
Моркву і цибулю – по 1 шт.
Вершкове масло і лимонний сік – по 2 ст. л.
Сіль, перець, гірчицю і зелень за смаком.
Процес приготування:
Тушку тріски розморожуємо (краще знайти в магазині охолоджену рибу), зчищають дрібну луску, видаляємо голову і нутрощі.
Потім промиваємо рибу і обсушуємо рушником.
Рибу з усіх боків всередині і зовні поливаємо лимонним соком, натираємо сіллю з чорним перцем і шкіру змащуємо гірчицею.
Цибулину і моркву чистимо й нарізаємо: цибулю півкільцями, а моркву тонкими брусочками.
Нашатковані овочі трохи обсмажуємо на рослинній олії, додаємо до них дрібно нарізану свіжу зелень (петрушку або кріп).
Форму або на деко для запікання риби застеляємо фольгою «із запасом», щоб можна було тушку загорнути. Намазуємо фольгу вершковим маслом.
Тушку тріски кладемо на фольгу і начиняємо її обсмаженими овочами. Фольгу закриваємо або повністю, або наполовину тушки, як вам подобається.
Запікаємо тріску при температурі 180° С протягом 30 хвилин.