Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Тріска, запечена в духовці в сметані
Тріску, щоб вона не була сухою, перед приготуванням потрібно маринувати або готувати в соусі. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску в сметанному соусі. Додамо до риби для соковитості і аромату солодкий перець, цибулю і моркву. Готується це блюдо швидко.
Інгредієнти:
Стейки тріски – 4 шт.
Сметана – 5-6 ст. л.
Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
Сіль (морська), гірчиця, мелені запашний перець і паприка – 1 ч. л.
Зелений кріп – ½ пучка.
Соняшникова олія для смаження овочів.
Процес приготування:
Стейки тріски, попередньо розморожені при кімнатній температурі або охолоджені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
Рибу покладіть в окрему ємність і посипте вказаним у рецепті кількістю солі, паприки і запашного перцю, перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.
Овочі почистіть, помийте, цибулю з солодким перцем поріжте на невеликі кубики, а моркву натріть на крупній тертці.
Нарізані овочі обсмажте до напівготового стану на невеликій кількості олії.
В окремій чашці або піалі змішайте сметану з чайною ложкою столової гірчиці. Нашаткуйте свіжий кріп і додайте до сметанному соусу.
Форму для запікання риби змастіть соняшниковою олією.
На дно форми покладіть обсмажені овочі.
На цю «овочеву подушку» укладіть мариновану рибу.
Залийте рибу сметано-гірчичним соусом.
Запікайте тріску в духовці, розігрітій до 200° С протягом 25 хвилин.