Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Тріска, запечена в духовці в сметані

Тріску, щоб вона не була сухою, перед приготуванням потрібно маринувати або готувати в соусі. У цьому рецепті вам пропонується запекти тріску в сметанному соусі. Додамо до риби для соковитості і аромату солодкий перець, цибулю і моркву. Готується це блюдо швидко.

Інгредієнти:

  • Стейки тріски – 4 шт.
  • Сметана – 5-6 ст. л.
  • Цибулю, солодкий перець і моркву – по 1 шт.
  • Сіль (морська), гірчиця, мелені запашний перець і паприка – 1 ч. л.
  • Зелений кріп – ½ пучка.
  • Соняшникова олія для смаження овочів.

Процес приготування:

  • Стейки тріски, попередньо розморожені при кімнатній температурі або охолоджені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
  • Рибу покладіть в окрему ємність і посипте вказаним у рецепті кількістю солі, паприки і запашного перцю, перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.
  • Овочі почистіть, помийте, цибулю з солодким перцем поріжте на невеликі кубики, а моркву натріть на крупній тертці.
  • Нарізані овочі обсмажте до напівготового стану на невеликій кількості олії.
  • В окремій чашці або піалі змішайте сметану з чайною ложкою столової гірчиці. Нашаткуйте свіжий кріп і додайте до сметанному соусу.
  • Форму для запікання риби змастіть соняшниковою олією.
  • На дно форми покладіть обсмажені овочі.
  • На цю «овочеву подушку» укладіть мариновану рибу.
  • Залийте рибу сметано-гірчичним соусом.
  • Запікайте тріску в духовці, розігрітій до 200° С протягом 25 хвилин.
  • Приємного апетиту!