Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт соковитого стейку з тріски в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати в духовці смачне блюдо з стейків цієї популярної і недорогий риби. М’ясо буде ніжним, соковитим і з хрусткою сирною скоринкою. Воно прикрасить ваш святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Стейки тріски – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сир – 100 р.
  • Мед і сіль – по 1 ч. л.
  • Приправа для риби, куркума і чорний перець – по 0.5 ч. л.
  • Біле вино – 100 мл
  • Панірувальні сухарі – 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Стейки тріски, попередньо розморожені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
  • В окремій мисочці змішайте потрібну кількість чорного перцю, солі і приправи для риби. Приправу можете замінити сумішшю кропу, розмарину, чебрецю і цедри лимона.
  • Рибу полийте лимонним соком, натріть приготованою сумішшю приправ і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
  • Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і посмажте до прозорості на розігрітій олії.
  • Лимон порізати на тонкі скибочки, а потім ще на четвертинки.
  • У сковорідку до смаженій луку насипте куркуму, додайте мед і залити біле вино.
  • Все добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин на невеликому вогні.
  • Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї мариновані стейки.
  • На стейки розкладіть приготовлений у вині і спеції цибулю.
  • Запікайте стейки в духовці при 180° С протягом 10 хвилин.
  • За цей час подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і змішайте його з панірувальними сухарями або подрібненим шматочком сухого білого хліба.
  • Форму зі стейками дістаньте з духовки. Посипте рибу сумішшю сиру і сухарів, і помістіть в духовку ще на 10 хвилин.
  • Блюдо готове. Приємного апетиту!