Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт соковитого стейку з тріски в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати в духовці смачне блюдо з стейків цієї популярної і недорогий риби. М’ясо буде ніжним, соковитим і з хрусткою сирною скоринкою. Воно прикрасить ваш святковий стіл.
Інгредієнти:
Стейки тріски – 4 шт.
Цибуля – 2 шт.
Лимон – ½ шт.
Сир – 100 р.
Мед і сіль – по 1 ч. л.
Приправа для риби, куркума і чорний перець – по 0.5 ч. л.
Біле вино – 100 мл
Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
Процес приготування:
Стейки тріски, попередньо розморожені, промийте холодною водою і обсушити рушником.
В окремій мисочці змішайте потрібну кількість чорного перцю, солі і приправи для риби. Приправу можете замінити сумішшю кропу, розмарину, чебрецю і цедри лимона.
Рибу полийте лимонним соком, натріть приготованою сумішшю приправ і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями і посмажте до прозорості на розігрітій олії.
Лимон порізати на тонкі скибочки, а потім ще на четвертинки.
У сковорідку до смаженій луку насипте куркуму, додайте мед і залити біле вино.
Все добре перемішайте і тушкуйте кілька хвилин на невеликому вогні.
Форму для запікання риби змастіть маслом і викладіть в неї мариновані стейки.
На стейки розкладіть приготовлений у вині і спеції цибулю.
Запікайте стейки в духовці при 180° С протягом 10 хвилин.
За цей час подрібніть на тертці шматочок твердого сиру і змішайте його з панірувальними сухарями або подрібненим шматочком сухого білого хліба.
Форму зі стейками дістаньте з духовки. Посипте рибу сумішшю сиру і сухарів, і помістіть в духовку ще на 10 хвилин.