Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Тріска з цибулею і морквою, запечена в духовці

Тому простому рецептом ви можете швидко приготувати апетитну і смачне блюдо і для повсякденного, і для святкового столу. Замінивши звичайний майонез пісний, у вас вийде блюдо для тих, хто дотримується постів. Готуємо тріску з великою кількістю овочів.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 1 кг.
  • Цибуля-ріпка – 0.8 кг (10-11 середніх цибулин).
  • Морква – 0.5 кг (5 шт.)
  • Майонез – 400 р.
  • Сіль і суміш перців за смаком.
  • Рослинна олія для смаження.

Процес приготування:

  • Рибу промийте холодною водою, просушіть рушником і порізати на середні шматочки.
  • Почистіть цибулини і моркву і промийте їх.
  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву подрібнити на крупній тертці.
  • Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ній нашатковану цибулю до напівготовності.
  • Потім додайте до цибулі натерту моркву і тушкуйте під закритою кришкою протягом 5 хвилин. Овочі посипте сіллю і перцем за смаком і перемішуйте під час смаження.
  • Змастіть маслом форму для запікання. Форму краще візьміть глибоку, щоб викласти рибу та овочі в декілька шарів, так буде смачніше.
  • На дно форми покладіть частину обсмажених овочів.
  • Внизу розкладіть шматочки риби. Рибу посипте сіллю і перцем і покладіть на неї шар овочів.
  • Поверх овочів нанесіть шар майонезу. Такі шари можна чергувати, поки не укладете всі продукти.
  • Закрийте Форму шматочком фольги і запікайте в духовці при температурі 180° С протягом 40 хвилин.
  • Приємного апетиту!