Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Тріска з цибулею і морквою, запечена в духовці
Тому простому рецептом ви можете швидко приготувати апетитну і смачне блюдо і для повсякденного, і для святкового столу. Замінивши звичайний майонез пісний, у вас вийде блюдо для тих, хто дотримується постів. Готуємо тріску з великою кількістю овочів.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Цибуля-ріпка – 0.8 кг (10-11 середніх цибулин).
Морква – 0.5 кг (5 шт.)
Майонез – 400 р.
Сіль і суміш перців за смаком.
Рослинна олія для смаження.
Процес приготування:
Рибу промийте холодною водою, просушіть рушником і порізати на середні шматочки.
Почистіть цибулини і моркву і промийте їх.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву подрібнити на крупній тертці.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте на ній нашатковану цибулю до напівготовності.
Потім додайте до цибулі натерту моркву і тушкуйте під закритою кришкою протягом 5 хвилин. Овочі посипте сіллю і перцем за смаком і перемішуйте під час смаження.
Змастіть маслом форму для запікання. Форму краще візьміть глибоку, щоб викласти рибу та овочі в декілька шарів, так буде смачніше.
На дно форми покладіть частину обсмажених овочів.
Внизу розкладіть шматочки риби. Рибу посипте сіллю і перцем і покладіть на неї шар овочів.
Поверх овочів нанесіть шар майонезу. Такі шари можна чергувати, поки не укладете всі продукти.
Закрийте Форму шматочком фольги і запікайте в духовці при температурі 180° С протягом 40 хвилин.