Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт тріска, запечена з овочами

За пропонованим рецептом ви можете приготувати вдома блюдо з чудовим ароматом і смаком – запечену в духовці тріску з овочами. Щоб риба не вийшла сухою і жорсткою, будемо запікати її в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що додасть м’ясу м’яку і ніжну текстуру. Ця страва є дієтичним і низькокалорійним.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 1 кг.
  • Ріпчасту цибулю і помідори – 4 шт. по
  • Знежирена сметана – 150 р.
  • Твердий сир – 150 р.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Сіль, перець і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Розморожене або охолоджене філе тріски промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і нарізаємо на середні шматочки.
  • Рибу солимо і перчимо за смаком.
  • Чистимо від луски цибулини і шаткуємо їх на тонкі півкільця.
  • В окремій ємності змішуємо потрібну кількість знежиреної сметани з подрібненим на часничниці часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
  • Форму для запікання риби змащуємо маслом.
  • На дно форми рівним шаром викладаємо половину шинкованої цибулі і трохи посипаємо його сіллю і перцем.
  • На цибульний шар розкладаємо підготовлені шматочки тріски.
  • На рибу викладаємо сметано-часниковий соус.
  • Помиті помідори нарізаємо на тонкі кухлі, кладемо на рибу і також солимо і перчимо.
  • На помідори розкладаємо решті нашатковану цибулю.
  • Подрібнюємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм страву.
  • Запікаємо тріску з овочами в духовці при 180° С протягом 25-30 хвилин.
  • Готову страву подаємо до столу з гарніром з рису.
  • Приємного апетиту!