Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт тріска, запечена з овочами
За пропонованим рецептом ви можете приготувати вдома блюдо з чудовим ароматом і смаком – запечену в духовці тріску з овочами. Щоб риба не вийшла сухою і жорсткою, будемо запікати її в сметанному соусі та під сирною скоринкою, що додасть м’ясу м’яку і ніжну текстуру. Ця страва є дієтичним і низькокалорійним.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Ріпчасту цибулю і помідори – 4 шт. по
Знежирена сметана – 150 р.
Твердий сир – 150 р.
Часник – 6 зубчиків.
Сіль, перець і зелень за смаком.
Процес приготування:
Розморожене або охолоджене філе тріски промиваємо холодною водою, обсушуємо рушником і нарізаємо на середні шматочки.
Рибу солимо і перчимо за смаком.
Чистимо від луски цибулини і шаткуємо їх на тонкі півкільця.
В окремій ємності змішуємо потрібну кількість знежиреної сметани з подрібненим на часничниці часником і дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Форму для запікання риби змащуємо маслом.
На дно форми рівним шаром викладаємо половину шинкованої цибулі і трохи посипаємо його сіллю і перцем.
На цибульний шар розкладаємо підготовлені шматочки тріски.
На рибу викладаємо сметано-часниковий соус.
Помиті помідори нарізаємо на тонкі кухлі, кладемо на рибу і також солимо і перчимо.
На помідори розкладаємо решті нашатковану цибулю.
Подрібнюємо на крупній тертці твердий сир і посипаємо їм страву.
Запікаємо тріску з овочами в духовці при 180° С протягом 25-30 хвилин.