Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Смачна тріска, запечена в духовці з картоплею

Вашій увазі надається новий і цікавий рецепт приготування тріски в духовці разом з картоплею. Ви швидко, всього лише за 1 годину, приготуєте незвичайне і смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • Тріска (стейки) – 1 кг.
  • Картопля середній – 10 шт.
  • Цибуля червоний – 3 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Маслини без кісточок – 1 банка.
  • Базилік – 2-3 гілочки.
  • Бальзамічний оцет – 0.5 ч. л.
  • Сіль, суміш мелених перців за смаком.
  • Оливкова олія для смаження.

Процес приготування:

  • Попередньо розморожені стейки тріски (краще охолоджені) промийте під холодною водою, обсушіть і натріть сумішшю перців і сіллю.
  • Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте на великі брусочки.
  • Потім відваріть картоплю до напівготовності в підсоленій воді, воду злийте.
  • Почистіть цибулини і поріжте на невеликі кубики.
  • Маслини обсушіть рушником і поріжте їх на кружальця.
  • Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте в ньому нарізані цибулю і маслини, потім влийте в сковороду трохи бальзамічного оцту.
  • Обсмажені цибулю і маслини змішайте з відвареною картоплею.
  • Форму для запікання риби трохи змащуємо маслом і викладаємо на неї рівним шаром підготовлений картопля.
  • На картоплю викладаємо стейки з тріски.
  • Рибу поливаємо свіжовичавленим соком лимона і посипаємо її базиліком, сухим або дрібно нарізаним свіжим.
  • Рибу ставимо в розігріту до 180° С духовку на 25 хвилин.
  • Приємного апетиту!