Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Смачна тріска, запечена в духовці з картоплею
Вашій увазі надається новий і цікавий рецепт приготування тріски в духовці разом з картоплею. Ви швидко, всього лише за 1 годину, приготуєте незвичайне і смачне блюдо.
Інгредієнти:
Тріска (стейки) – 1 кг.
Картопля середній – 10 шт.
Цибуля червоний – 3 шт.
Лимон – ½ шт.
Маслини без кісточок – 1 банка.
Базилік – 2-3 гілочки.
Бальзамічний оцет – 0.5 ч. л.
Сіль, суміш мелених перців за смаком.
Оливкова олія для смаження.
Процес приготування:
Попередньо розморожені стейки тріски (краще охолоджені) промийте під холодною водою, обсушіть і натріть сумішшю перців і сіллю.
Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте на великі брусочки.
Потім відваріть картоплю до напівготовності в підсоленій воді, воду злийте.
Почистіть цибулини і поріжте на невеликі кубики.
Маслини обсушіть рушником і поріжте їх на кружальця.
Розігрійте сковорідку з оливковою олією і обсмажте в ньому нарізані цибулю і маслини, потім влийте в сковороду трохи бальзамічного оцту.
Обсмажені цибулю і маслини змішайте з відвареною картоплею.
Форму для запікання риби трохи змащуємо маслом і викладаємо на неї рівним шаром підготовлений картопля.
На картоплю викладаємо стейки з тріски.
Рибу поливаємо свіжовичавленим соком лимона і посипаємо її базиліком, сухим або дрібно нарізаним свіжим.
Рибу ставимо в розігріту до 180° С духовку на 25 хвилин.