Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт тріски, запеченої з помідорами і сиром
У даному рецепті вам пропонується запекти тріску в духовій шафі під «шубою» з свіжих помідорів і сирної скоринки. Для соковитості запікати рибу будемо в сметано-гірчичному соусі. Ваша рибка вийде дуже ніжною.
Інгредієнти:
Філе тріски – 1 кг.
Помідори – 4-6 шт.
Сметана – 6 ст. л.
Гірчиця – 2 ч. л.
Твердий сир – 100 р.
Сіль і перець за смаком.
Процес приготування:
Філе тріски розморозьте при звичайній температурі або у солоній воді (0.5 ч. л. на літр води).
Потім рибу помийте і рушником видаліть зайву рідину.
Поріжте філе на порційні шматочки.
Змастіть рослинною олією форму для запікання і покладіть в неї шматочки риби.
Тріску посоліть і посипте чорним перцем за смаком.
Помідори помийте і розріжте на половинки або четвертинки.
Укладіть помідори на рибу.
У чашці змішайте сметану з гірчицею в зазначених у рецепті кількостях.
Отриманим сметано-гірчичним соусом залийте рибу з помідорами.
Твердий сир (сиру не шкодуйте) натріть на крупній тертці і засипте ним страву.
Запікайте тріску з помідорами при 180° С протягом 25-30 хвилин.
До приготовленої трісці на гарнір подайте відварну картоплю або рис.