Тріска, запечена в духовці – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт тріски, запеченої з помідорами і сиром

У даному рецепті вам пропонується запекти тріску в духовій шафі під «шубою» з свіжих помідорів і сирної скоринки. Для соковитості запікати рибу будемо в сметано-гірчичному соусі. Ваша рибка вийде дуже ніжною.

Інгредієнти:

  • Філе тріски – 1 кг.
  • Помідори – 4-6 шт.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Твердий сир – 100 р.
  • Сіль і перець за смаком.

Процес приготування:

  • Філе тріски розморозьте при звичайній температурі або у солоній воді (0.5 ч. л. на літр води).
  • Потім рибу помийте і рушником видаліть зайву рідину.
  • Поріжте філе на порційні шматочки.
  • Змастіть рослинною олією форму для запікання і покладіть в неї шматочки риби.
  • Тріску посоліть і посипте чорним перцем за смаком.
  • Помідори помийте і розріжте на половинки або четвертинки.
  • Укладіть помідори на рибу.
  • У чашці змішайте сметану з гірчицею в зазначених у рецепті кількостях.
  • Отриманим сметано-гірчичним соусом залийте рибу з помідорами.
  • Твердий сир (сиру не шкодуйте) натріть на крупній тертці і засипте ним страву.
  • Запікайте тріску з помідорами при 180° С протягом 25-30 хвилин.
  • До приготовленої трісці на гарнір подайте відварну картоплю або рис.
  • Їжте на здоров’я!