Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування торта Снікерс з пісочного тіста

Спробуйте приготувати цей цікавий варіант вже досить відомого горіхового торта Снікерс. Завдяки пісочному тісту, смак дуже незвичайний, а текстура легка і розсипчаста. Приготувати такий торт не складе для вас практично ніяких труднощів.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Яєчні жовтки – 6 шт.
  • Цукровий пісок – 1,5 склянки
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 250 г
  • Ванільний цукор – за смаком
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – щоб погасити соду
  • Пшеничне борошно – 2,5-3 склянки

Для меренги:

  • Яєчні білки – 6 шт.
  • Цукровий пісок – 2 ст. л.

Для крему:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Згущене молоко (варене) – 1 банка
  • Арахіс – 100 г

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно дістати з холодильника вершкове масло і яйця. Вони повинні полежати при кімнатній температурі кілька годин (щоб масло размягчилось). Тепер 1,5 склянки цукрового піску з’єднайте з 6 жовтками. І збивайте до тих пір, поки маса не придбає світлий відтінок. Потім додайте до збитим жовтків розтоплене масло, гашену соду, трохи ванільного цукру і 2,5-3 склянки просіяного борошна. Борошно додавати поступово, щоб не зробити тісто занадто густим. Вимісіть тісто. Воно повинно вийти ніжним, м’яким і еластичним. Розділіть його на 3 рівні частини, оберають харчовою плівкою і приберіть в холодильник хвилин на 40.
  • Поки тісто застигає, займіться меренгою. Для цього потрібно збити міксером в міцну піну 6 білків яєць. Ближче до кінця збивання, додайте до білків 2 столові ложки цукрового піску.
  • Духовку розігрійте до 160ºС, а поки вона розігрівається, дістаньте першу частину тіста. Деко застеліть пергаментом, окропивши трохи рослинним маслом без запаху. Рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні дека. Намагайтеся, щоб тісто було скрізь приблизно однієї товщини.
  • Меренгу так само розділіть на 3 частини. Першою частиною змастіть корж і відправте його запікатися в духовку хвилин на 30 (готовність коржа перевіряйте шпажкою або зубочисткою). Все те ж саме зробіть з рештою двома частинами тесту і меренги.
  • Поки коржі випікаються, приготуйте крем. Для цього візьміть банку вареного згущеного молока і збийте її з пачкою розм’якшеного вершкового масла до густини маси.
  • Арахіс обсмажте на сухій сковороді і подрібнити (залишивши небагато для прикраси торта) з допомогою блендера. Додайте шматочки арахісу в крем і перемішайте.
  • Розділивши крем на 2 частини, добре промажте ним перший та другий коржі. Третій корж зверху потрібно полити глазур’ю. Глазур готується на водяній бані: 1 плитка шоколаду, розтоплена з вершками і столовою ложкою вершкового масла, поверх глазурі викладіть цілий арахіс і залиште торт на кілька годин для просочення.
  • Приємного вам апетиту!