Шарлотка – відмінний універсальний десерт, який люблять і дорослі, і діти. Великою популярністю користується класичний рецепт шарлотки, але сама пишна шарлотка з яблуками виходить саме на кефірі. Ми хочемо поділитися 6 простими і смачними рецептами пишною шарлотки з яблуками в духовці. Серед них ви обов’язково знайдете той рецепт, який доведеться вам до душі.
Простий і смачний рецепт шарлотки з яблуками на кефірі
Кількість порцій – 10 шт.
Час приготування: 1 годину
Шарлотку з яблуками на кефірі по цьому рецепту ви зможете приготувати навіть якщо ніколи не готували випічку. Рецепт дуже простий і смачний, що не вимагає особливих навичок від кулінара. Спробуйте!
Інгредієнти
- Яблука 6 шт.
- Масло вершкове 150 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 1.5 склянки
- Кефір 200 мл
- Сода харчова ¾ ч. л.
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
- Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки. Яблучка беріть міцні і не надто солодкі, щоб пиріг не був нудотним.
- Яблучка вимийте у гарячій проточній воді, потім наріжте їх кубиками або скибочками, видаливши насіння і плодоніжки. Можете очистити їх від шкірки, якщо хочете.
- Форму для пирога вистелити пекарської папером і рівним шаром розкладіть подрібнені яблука по папері.
- Вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в емальовану миску і злегка розтопити.
- В іншу ємність налийте кефір кімнатної температури і додайте туди соду. Добре перемішайте кефір, щоб суміш стала однорідною, і кислота погасилась повністю.
- Яйця розбийте в чашу міксера або зручну мисочку, а потім гарненько збийте до утворення піни, поступово додаючи яйця весь цукор.
- Коли весь цукор буде додано до яєць, добийтеся утворення пишної щільної піни і повного розчинення цукру.
- Кефір, погашений содою, влийте в миску з яєчною сумішшю. Ретельно перемішайте, щоб суміш вийшла повністю однорідною.
- Після цього влийте в миску з майбутнім тестом масло і акуратно перемішайте всі разом до повної однорідності рідини.
- Потім почніть порційно додавати в рідину просіяне борошно, обережно вимішуючи тісто для шарлотки. Тісто має бути гладким і без грудочок.
- Готове тісто влийте у форму з яблуками, після чого помістіть форму з заготівлею пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Пиріг готується 35-40 при постійній температурі, після чого його можна сміливо діставати з духовки і викласти на блюдо. Подавайте пиріг цілком або порційно, попередньо посипавши його цукровою пудрою.