Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково
Шарлотка – відмінний універсальний десерт, який люблять і дорослі, і діти. Великою популярністю користується класичний рецепт шарлотки, але сама пишна шарлотка з яблуками виходить саме на кефірі. Ми хочемо поділитися 6 простими і смачними рецептами пишною шарлотки з яблуками в духовці. Серед них ви обов’язково знайдете той рецепт, який доведеться вам до душі.
Простий і смачний рецепт шарлотки з яблуками на кефірі
Кількість порцій – 10 шт.
Час приготування: 1 годину
Шарлотку з яблуками на кефірі по цьому рецепту ви зможете приготувати навіть якщо ніколи не готували випічку. Рецепт дуже простий і смачний, що не вимагає особливих навичок від кулінара. Спробуйте!
Інгредієнти
Яблука 6 шт.
Масло вершкове 150 гр.
Яйце куряче 4 шт.
Цукор-пісок 1.5 склянки
Кефір 200 мл
Сода харчова ¾ ч. л.
Борошно пшеничне 3 склянки
Цукрова пудра за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки. Яблучка беріть міцні і не надто солодкі, щоб пиріг не був нудотним.
Яблучка вимийте у гарячій проточній воді, потім наріжте їх кубиками або скибочками, видаливши насіння і плодоніжки. Можете очистити їх від шкірки, якщо хочете.
Форму для пирога вистелити пекарської папером і рівним шаром розкладіть подрібнені яблука по папері.
Вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в емальовану миску і злегка розтопити.
В іншу ємність налийте кефір кімнатної температури і додайте туди соду. Добре перемішайте кефір, щоб суміш стала однорідною, і кислота погасилась повністю.
Яйця розбийте в чашу міксера або зручну мисочку, а потім гарненько збийте до утворення піни, поступово додаючи яйця весь цукор.
Коли весь цукор буде додано до яєць, добийтеся утворення пишної щільної піни і повного розчинення цукру.
Кефір, погашений содою, влийте в миску з яєчною сумішшю. Ретельно перемішайте, щоб суміш вийшла повністю однорідною.
Після цього влийте в миску з майбутнім тестом масло і акуратно перемішайте всі разом до повної однорідності рідини.
Потім почніть порційно додавати в рідину просіяне борошно, обережно вимішуючи тісто для шарлотки. Тісто має бути гладким і без грудочок.
Готове тісто влийте у форму з яблуками, після чого помістіть форму з заготівлею пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.
Пиріг готується 35-40 при постійній температурі, після чого його можна сміливо діставати з духовки і викласти на блюдо. Подавайте пиріг цілком або порційно, попередньо посипавши його цукровою пудрою.
Пишна шарлотка на кефірі з манкою в духовці
Шарлотка на кефірі і манці з яблуками – ніжна розсипчаста випічка, з прекрасним смаком і ароматом. За рахунок кефіру в складі пиріг буде пишним і добре підніметься. Крім того, шарлотку на манній крупі можна вважати більш дієтичним блюдом, ніж класичну.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Цукровий пісок – 1 ст.
Манна крупа – 1 ст.
Яйце куряче – 3 шт.
Яблуко – 3-4 шт.
Сода харчова – ¾ ч. л.
Процес приготування:
У кефір, попередньо трохи підігрітий або кімнатної температури, всипте соду і добре перемішайте. На поверхні повинні утворитися бульбашки, які говорять про те, що кислота в кефірі погашена.
Потім додайте кефір манну крупу, розмішайте до однорідності і відставте ємність в бік. Поки настоюється крупа, займіться підготовкою яблук.
Яблучка ретельно промийте в проточній воді, при бажанні очистіть їх від шкірки. Потім наріжте фрукти тонкими пластинками, скибочками або просто кубиками. Приступите до підготовки яєць.
Яйця курячі розбийте в чашу міксера іл просто звичайну миску. Збивайте до утворення пишної піни, поступово засипаючи в яєчну суміш цукровий пісок. Коли весь цукор розчиниться і з яєць утворюється піна, можна далі займатися тестом.
Яйця, збиті з цукром, акуратно перелийте в миску з манною крупою і кефіром, після чого гарненько перемішайте інгредієнти. Тісто має бути повністю однорідним і помірно густим.
Потім додайте в тісто нарізані яблука, і ще раз акуратно все перемішайте. Форму для випічки змастіть вершковим маслом або маргарином, присипте манкою і вилийте тісто у форму.
Форму з майбутньою шарлоткою на манці і кефірі помістіть в духову шафу, який потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Випікайте шарлотку близько сорока хвилин, перевіряючи готовність ласощі дерев’яною шпажкою.
Приємного апетиту!
Повітряна яблучна шарлотка з корицею
Кориця і яблуко – знамените ідеально поєднання, яке зігріває своїм ароматом будинок і піднімає настрій. Щоб дізнатися, як приготувати апетитну шарлотку з яблуками і корицею, читайте простий рецепт нижче.
Інгредієнти:
Яблуко – 5-6 шт.
Масло вершкове – 150 гр.
Яйце куряче – 4 шт.
Цукор – 1,5-2 ст.
Кефір – 200 мл
Сода – ¾ ч. л.
Борошно пшеничне – 3 ст.
Цукрова пудра – за смаком
Кориця мелена – на смак
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки. Яблучка промийте в проточній воді, потім наріжте їх кубиками або скибочками. Кісточки і обов’язково видаліть плодоніжки.
Вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в емальовану миску і злегка розтопити. В іншій ємності змішайте кефір кімнатної температури і харчову соду. Добре перемішайте кефір, щоб суміш стала однорідною, і кислота погасилась повністю.
Яйця розбийте в чашу міксера або зручну мисочку, а потім гарненько збийте до утворення піни, поступово додаючи яйця весь цукор. Кефір, погашений содою, влийте в миску з яєчною сумішшю. Ретельно перемішайте, щоб консистенція вийшла повністю однорідною.
Після цього влийте в миску з майбутнім тестом масло і акуратно перемішайте всі разом і почніть порційно додавати в рідину просіяне борошно, обережно вимішуючи тісто для шарлотки.
У форму для запікання (силіконову або звичайну змащену маслом) вилийте невелику частину тіста і акуратно розмажте його по дну форми. Потім викладіть яблука і за допомогою ситечка присипте їх меленою корицею.
Тісто влийте у форму з яблуками, після чого помістіть форму з заготівлею пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.
Пиріг буде готовий через 35-40 хвилин. Через цей час його можна сміливо діставати з духовки і викласти на блюдо. Коли шарлотка злегка охолоне, змішайте цукрову пудру з корицею, що залишилася, і за допомогою ситечка акуратно присипте пиріг.
Смачна шарлотка з яблуками на кефірі з сиром
Десерт, в який доданий сир, стає смачніше і набагато корисніше. Якщо ви жодного разу не готували апетитну шарлотку з сирком, то вам обов’язково слід розширити свою кулінарну книгу. Ніжний сир і дивовижний аромат яблук чудово поєднуються в цій випічці.
Інгредієнти:
Сир (5%) – 200 гр.
Яйце – 4 шт.
Яблуко – 2 шт.
Цукровий пісок – 200 гр.
Кефір – 1/2 ст.
Борошно пшеничне – 1 ст.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Яйця збийте з цукровим піском до утворення пишної піни. Це займе у вас приблизно 7-10 хвилин, при наявності хорошого міксера.
Сирок з’єднайте в окремій ємності з кефіром, ретельно розітріть і перемішайте до повністю однорідної кремоподібної суміші.
Яйця, збиті з цукром, перемішайте зі сметанно-сирним кремом, акуратно розподіляючи і перемішуючи яйця в сирі.
Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти порційно в сирно-яєчну основу, паралельно вимішуючи м’яке тісто.
Форму, в якій ви будете випікати шарлотку, змастіть розтопленим вершковим маслом і акуратно присипте борошном. Потім акуратно вилийте тісто у форму і розрівняйте його.
Яблучка промийте в проточній воді, а потім наріжте акуратними пластинками. Видаліть кісточки і плодоніжки.
Після того як яблучка будуть подрібнені, красиво розподіліть їх по поверхні тіста у формі, створюючи акуратний яблучний край. Потім помістіть форму з заготівлею шарлотки в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте не менш як 35 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з духовки і, коли він охолоне, можете присипати його корицею і цукровою пудрою. Подавайте цілком або порційно.
Простий рецепт заливний шарлотки в духовці
Заливна шарлотка з яблуками готується дуже просто і швидко. Навіть якщо це ваш перший досвід солодкої випічки, рецепт вам обов’язково вдасться, і ви зможете порадувати своїх близьких і друзів! Обов’язково спробуйте цей рецепт і не пошкодуєте.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 1 ст.
Цукровий пісок – 1 ст.
Кефір – ½ ст.
Ванілін – щіпка
Сода – ½ ч. л.
Яблуко – 2-3 шт.
Процес приготування:
Насамперед дістаньте з холодильника кефір і трохи нагрійте його до кімнатної температури. Потім всипте в кефір харчову соду і добре перемішайте. Потрібно щоб на поверхні кефіру з’явилися бульбашки.
Поки настоюється кефір, яйця з’єднайте з цукром і гарненько збийте за допомогою міксера. Не обов’язково отримувати щільну піну, однак весь цукор обов’язково повинен розчинитися.
Яєчно-цукрову піну введіть в кефір і акуратно перемішайте. Потім почніть порційно просіяти борошно в рідину, одночасно вибиваючи гладке тісто. Тісто має вийти як хороша сметана, не рідка і не густа.
Яблучка вимийте під проточною водою, а потім наріжте їх кубиками або пластинками. Потім змастіть форму для випічки маслом і покладіть туди яблучка рівним шаром.
Тісто вилийте прямо на шар яблук у формі для пирога і розрівняйте. Потім помістіть напівфабрикат заливний шарлотки в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів.
Пиріг випікайте близько сорока хвилин; якщо сумніваєтеся в його готовності, перевіряйте її за допомогою дерев’яної шпажки. Готову страву вийміть з духовки, остудіть і перемістіть на блюдо.
Дуже смачна шарлотка на кефірі з бананами
Деякі не люблять випічку з яблуками – на це може бути багато причин. Як мінімум шарлотка з яблуками настільки популярна страва, що воно може просто набриднути. В такому випадку пропонуємо вам спробувати апетитну шарлотку з бананами, яка готується нітрохи не складніше звичайної.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 1 ст.
Цукровий пісок – 1 ст.
Кефір – ½ ст.
Ванілін – щіпка
Сода – ½ ч. л.
Банан – 1-2 шт.
Процес приготування:
Дістаньте з холодильника кефір і трохи нагрійте його до кімнатної температури або просто залиште на деякий час в кімнаті, якщо є час. Потім всипте в кефір харчову соду і добре перемішайте. На поверхні кефіру з’являться бульбашки, це нормально.
Поки настоюється кефір, яйця з’єднайте з цукром і гарненько збийте за допомогою міксера. Можете не намагатися збити яйця до щільної піни, головне, щоб повністю розчинився цукор і білки з жовтками добре змішалися.
Яєчно-цукрову піну введіть в кефір і акуратно перемішайте. Потім почніть порційно просіяти борошно в рідину, одночасно вибиваючи гладке тісто. Тісто має вийти як хороша сметана, не рідка і не густа.
Банани вимийте під проточною водою, а потім очистіть їх від шкірки. Банани наріжте кружечками або половинками гуртків. Банани опустіть у миску з тестом і акуратно перемішайте.
Форму для випічки змастіть маслом, а потім вилийте туди тісто і акуратно розрівняйте. Форму з пирогом поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до готовності.
Пиріг випікається близько сорока хвилин. Його готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готову шарлотку з бананами вийміть з духовки, остудіть і перемістіть на красиве блюдо.