Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт торта Снікерс з печива

До вас несподівано вирішили прийти гості, а духовка зламалася? Скористайтеся нашим простим рецептом смачного святкового торта, який дуже нагадує знамениту шоколадку Снікерс. Діти та їх батьки точно не залишаться байдужими.

Інгредієнти:

  • Печиво «Сметанне» або «Пряжене молоко» — 0,8 кг
  • Арахіс – 250 г
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Вершкове масло – 220 г
  • Какао-порошок – 100 г
  • Сметана – 210 мл
  • Цукровий пісок – 50-60 г
  • Мармелад або цукати – для прикраси

Процес приготування:

  • Печиво складіть у великий целофановий пакет (навіть буде краще, якщо ви покладете його в два пакета, так менше шансів, що печиво зможе розсипатися) і розламайте його качалкою. Потрібно покласти качалку зверху на пакет і з силою натиснути як би розгортаючи печиво, наче тісто. Ламайте печиво до тих пір, поки воно не перетвориться на шматочки не дуже великого розміру. Повністю в крихту розминати печиво не варто, його шматочки повинні відчуватися в торті.
  • Арахіс потрібно обсмажити. Робиться це або в духовці, або на сухій сковороді. Під час обсмажування постійно помішуйте горіхи, щоб вони не пригоріли. Після того, як весь арахіс підрум’яниться, пересипте його в тарілку і дайте охолонути. Коли арахіс охолоне до такої температури, що його можна буде взяти в руки – очистіть від лушпиння.
  • У велику глибоку миску пересипте подрібнене печиво і обсмажений арахіс. Перемішайте.
  • Вершкове масло має бути м’яким. Для цього його потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому полежати при кімнатній температурі 1-2 години. Акуратно наріжте його на невеликі шматочки і збийте міксером. Збивати потрібно до тих пір, поки маса не придбає більш світлий відтінок. Тепер можна поступово заливати згущене молоко. Продовжуйте збивати міксером масло зі згущеним молоком до тих пір, поки маса не стане повністю однорідною.
  • В окремій невеликій тарілочці з’єднайте цукровий пісок і какао-порошок. Акуратно перемішайте їх ложкою.
  • У кухлик перекладіть сметану і розігрійте її на середньому вогні майже до кипіння. Потім всипте в гарячу сметану цукор з какао. Перемішайте всі інгредієнти, зменшіть вогонь і трохи прокип’ятіть до невеликої густини маси. В кінці потрібно додати близько 20 г вершкового масла і перемішати. Зніміть каструлю з вогню.
  • У миску до печива з арахісом влийте згущене молоко з маслом і добре перемішайте до рівномірного змішування всіх інгредієнтів. Викладіть отриману масу на тарілку, надавши їй круглу форму торта.
  • Полийте торт теплою сметанно-шоколадною підливкою. Залиште торт хвилин на 30 постояти і просочитися, а потім прикрасьте верх десерту нарізаним мармеладом або цукатами. Поставте торт в холодильник для застигання і просочення на кілька годин
  • Приємного апетиту!