Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Рецепт торта Снікерс від Енді шефа

Спробуйте приготувати цей цікавий торт за рецептом одного з найбільш знаменитих кухарів сучасності – Енді шефа. До складу цих ласощів входять звичайні прості інгредієнти, які в сукупності створюють неперевершену і ніжну палітру смаків.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 60 г
  • Темний шоколад – 30 г
  • Молочний шоколад – 1 плитка
  • Цукровий пісок 160 г
  • Курячі яйця – 1 шт. + 1 жовток
  • Розпушувач – 3 г
  • Какао-порошок – 10 г
  • Мигдальна борошно – 25 г
  • Борошно пшеничне – 45 г
  • Желатин – 5 г
  • Питна вода – 20 мл
  • Сіль – щіпка
  • Арахіс – 50 г
  • Вершки – 155 мл
  • Арахісова паста – 100 г
  • Молоко – 70 мл

Процес приготування:

  • У невеликий кухлик покладіть 60 грам вершкового масла і поставте ківш на вогонь. Коли масло почне танути, додайте в нього 30 грам темного шоколаду. Будьте акуратні, маса може легко підгоріти, тому не відходьте від плити і постійно помішуйте шоколадну масу. Зніміть кухлик з вогню і остудіть його вміст до кімнатної температури.
  • У миску для збивання розбийте 1 яйце, додайте до нього 65 грам цукрового піску і збийте за допомогою міксера. Збивати потрібно до тих пір, поки яєчна маса не перетвориться в міцну піну.
  • Поступово додайте до яєчної маси просіяне пшеничне і мигдалеву борошно, а також розпушувач. Перш ніж додати до решти інгредієнтів какао-порошок, також просійте через сито. Збийте всі компоненти міксером на не дуже великій швидкості.
  • Отриману масу з’єднайте з шоколадно-масляною масою(яка повинна була вже охолонути до цього моменту). Акуратно перемішайте ложкою, віночком або силіконової лопаткою.
  • Тепер духовку треба розігріти до 160 градусів. Поки духовка розігрівається, візьміть 2 круглі форми (діаметр не повинен перевищувати 16 сантиметрів) і рівномірно розподіліть по ним шоколадне тісто (форми краще змастити вершковим маслом, щоб коржі не прилипли в процесі випічки). Надішліть форми в нагріту духовку хвилин на 30 (готовність перевірте за допомогою зубочистки, т. к. в залежності від духовки, час приготування може значно варіюватися).
  • Акуратно дістаньте остиглі коржі з форм, оберніть харчовою плівкою і поставте охолоджуватися в холодильник.
  • 2 грами желатину замочіть у воді. Поки він набухає, займіться підготовкою карамелі. Для цього в невелику каструлю насипте 90 грам цукру і залийте його 20 мл води. Перемішувати не потрібно (не просто не потрібно, а строго не можна). Поставте каструлю на вогонь і зваріть карамель. 70 мілілітрів вершків добре розігрійте в мікрохвильовці і залийте ними готову карамель. Ось тепер потрібно ретельно все перемішати. Введіть в карамельну масу набряклий желатин, 100 грам арахісової пасти, щіпку солі і знову ретельно перемішайте.
  • У форму для випічки (діаметром 16 сантиметрів) покладіть охолоджений корж, а зверху покрийте його товстим шаром карамелі, рясно посипте обсмаженою арахісом і трохи втисніть його в карамель. Накрийте другим коржем. Поставте торт в морозилку.
  • Залишився желатин залийте водою і почекайте, поки він розбухне. У маленьку каструлю влийте 70 мілілітрів молока, додайте 1 жовток і 15 грам цукрового піску. Акуратно перемішайте віночком і поставте каструлю на вогонь. Доведіть масу до кипіння, а потім проваріть на повільному вогні, поки вона не почне загусати. Вимкніть вогонь і покладіть в загустілий гарячий крем розламані плитку молочного шоколаду. Перемішайте, поки шоколад повністю не розтане. В останню чергу покладіть в крем желатин. Тепер крем потрібно збити заглибним блендером.
  • 140 мілілітрів вершків потрібно збити міксером до густої піни і потім влити в них тепловатый шоколадний крем. Перемішайте. Тепер отриману масу потрібно вилити в форму діаметром 18 сантиметрів, а потім опустити туди охолоджений торт. Приберіть форму в морозилку хвилин на 30-40.
  • Поки торт охолоджується потрібно приготувати глазур. Вона готується точно так само, як і для іншого торта від Енді шефа, який називається «Три шоколаду». Залийте охолоджений торт шоколадною глазур’ю і прикрасьте обсмаженою арахісом.
  • Приємного вам апетиту!