Торт Снікерс в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково
Як приготувати муссовый торт Снікерс?
Спробуйте приготувати цей оригінальний рецепт досить відомого торта Снікерс. Ніжна карамель, повітряний мус, шоколад і смажений арахіс – ось ті компоненти, які надають цьому торти незабутній смак. Ваші гості будуть у захваті.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 50 г
Крохмаль картопляний – 30 г
Розпушувач 2,5 м
Какао-порошок – 30 г
Кухонна сіль – щіпка
Яєчні жовтки — 6 шт.
Яйця курячі – 3 шт.
Цукор – 380 г
Вершки (33% жирності) – 700 мл
Масло вершкове – 90 г
Вода – 110 мл
Арахіс – 150 г
Пудра цукрова – 20 г
Гіркий шоколад – 1 плитка
Какао-масло – 10 г
Желатин – 18 г
Процес приготування:
Візьміть миску просійте туди борошно, какао і картопляний крохмаль. Також додайте розпушувач і перемішайте всі сухі інгредієнти.
В іншу миску або глибоку тарілку розбийте 3 яйця, додайте 3 жовтки, щіпку солі і 150 грам цукру. Тепер потрібно збити яйця з цукром, але не зовсім звичайним способом. Закип’ятіть в каструлі воду, зверху поставте миску з яйцями і почніть збивати їх з допомогою міксера. Через 3-5 хвилин, коли маса значно збільшиться і стане досить гарячою, зніміть миску з вогню. Тепер потрібно знову збити яйця, поки вони повністю не охолонуть.
Акуратно пересипте борошно з какао в яєчну суміш і ретельно перемішайте віночком для збивання. Духовку нагрійте до 170º с. Перелийте вийшло шоколадне тісто в змащену невеликою кількістю рослинного масла форму для випічки і випікайте приблизно 35-40 хвилин.
Поки випікається основа, приготуйте карамель. Для цього в невелику каструлю насипте 150 грам цукру і поставте каструлю на слабкий вогонь. Постійно перемішуйте цукор, щоб він не пригорів. Незабаром ви помітите, що цукор розплавляється, перетворюючись в карамель. В цей же час нагрійте практично до кипіння 150 мілілітрів вершків. У каструлю до карамелі додайте 2,5 грама солі і 35 грамів вершкового масла. Добре перемішайте всі інгредієнти і залийте зверху гарячими вершками. Знову перемішайте до однорідності і дайте карамелі потомитися на повільному вогні 5-7 хвилин. Остудіть вміст каструлі до кімнатної температури.
У невеликий кухлик налийте 60 мілілітрів води, додайте туди ж 80 грам цукру і доведіть до кипіння. Коли суміш закипить, приберіть кухлик з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
Арахіс потрібно підрум’янити протягом 5-7 хвилин на сухій сковороді, потім очистити від лушпиння і додати до них 10 грам какао-масла.
12 грам желатину залийте невеликою кількістю води і дайте набрякнути. У кухлик до цукрового сиропу (остившему) додайте 3 жовтки, перемішайте і доведіть до кипіння на водяній бані. Коли вміст ковшика закипить, зменшіть вогонь і проварити близько 5 хвилин, вимкніть плиту, трохи остудіть отриману суміш, а потім гарненько збийте міксером.
До цього часу желатин повинен добре розбухнути, погрійте його трохи в мікрохвильовці, а потім введіть в остиглу карамель. Ретельно перемішайте.
250 мілілітрів вершків збийте до пишної піни. Акуратно перелийте збиті вершки в карамель, а потім додайте туди ж проварені жовтки з цукровим сиропом. Ретельно все перемішайте і додайте арахіс.
8 грам желатину залийте 50 мл води до набухання. 20 грам цукрової пудри збийте з 300 мл вершків протягом 5 хвилин, додайте в збиті вершки підігрітий в мікрохвильовці желатин.
Остигнула основу для торта розділіть на 3 частини. На перший корж налийте половину мусу з карамелі і поставте в холодильник, щоб карамель встигла застигнути. Потім зверху викладіть половину збитих вершків з желатином і знову поставте торт в холодильник хвилин на 15-20. Те ж саме повторіть з другим коржем.
Приготуйте шоколадну глазур, розтопивши плитку шоколаду і 50 грам вершкового масла на водяній бані. Полийте глазур’ю торт зверху і прикрасити рештою подрібненим арахісом.